Krmení La Sirène X21 | MRK.cz

Krmení La Sirène X21

Ahoj, chytáte nebo znáte někdo krmení La Sirène X21?
Autor diskuse: gama - Profil , 10.10.2010 plavaná - nástrahy, návnady
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nc@rlo - Profil | Čt 10.1.2013 7:47:43

Veľa pretekárov bolo dlhé roky zvyknutých úspešne používať La Sirenne X21. Bola to zmes ktorá bola mala veľa priaznivcov a veľa odporcov, ale dosahovala vo svojej dobe výborné výsledky. Pred dvoma rokmi došlo k fúzii spoločností Browning a LaSirenne. Výsledkom tejto fúzie je zdokonalená X21, ktorá dnes nesie podobný jednoduchý názov B22.

B22 Match - červená
Základná zmes s extrémnou atraktivitou a účinnosťou. Zmes je veľmi koncentrovaná, preto stačí pridať do zmesi 10 až 20% celkového objemu zmesi. B22 Match je jemnéj zrnitosti, má nizku lepivosťa nízku objemovú hmotnosť. B22 je veľmi univerzálne krmivo. Zmes vhodná do studenej vody.
Ryba: Univerzál
Obj.č.: 3970 021

B22 Gardon - zelená
Na rozdiel od štandartnej B22 Feeder, je tento mix navrhnutý špeciálne a cielene na plotice a pleskáče. Krmivo obsahuje drvené konope a strúhaný kokos – dve rybami najvyhľadávanejšie zložky. Magická vôňa zmesi, extrémna účinnosť a tmavá farba sú skutočne účinným magnetom preryby. Zmes je vhodná do studenej vody.
Ryba: Plotica, Piest, Pleskáč
Obj.č.: 3970 022

B22 Feeder - žltá
Základná feedrová zmes s extrémnou účinnosťou a aromatizovaná geniálnymi arómami. Univerzálna zmes pre lov kapra a bielej ryby, svetlo hnedej farby s obsahom plávajúcich červených častíc.Základnými zložkami sú otruby, pšenica a strúhaný kokos. Zmes je účinná aj v studenej vode.
Ryba: Univerzál
Obj.č.: 3970 023

https://www.facebook.com/notes/browning-slovakia-cz​ech-republic/hlad%C3%A1te-zmes-s-extr%C3%A9mnou-%C3​%BA%C4%8Dinnos%C5%A5ou-do-studenej-vody-vysk%C3%BA%​C5%A1ajte-browning-b22/449762005072378

NMiki - Profil | Ne 14.10.2012 18:37:13

Martinbati >> O.k, tak se tedy veřejně zpranýřuju.
Tak že, dneska jsem si připravil na závod cca 5 kg krmení-kuku.šrot, chlebová strouhanka, sušený mlíko, lněný semínko, ovesný vločky, trocha cukru a vše jsem nakonec po přidání soli udělal mírně do slana, jelikož jsem věřil, že v poměrně studenější vodě by to mohlo být O.K. Do tohohle všeho jsem přidal 0,5 kg drcenýho a vařenýho konopí, 2 plechovky kukuřice, 1,5 litru červů a asi 4 kg hlíny. Celý jsem to uzavřel modrou X 21, kterou jsem docílil specifickou vůni na níž jsem spoléhal. Tu ixsku jsem tam ale nedal celou a nechal si cca 10 dkg na "finiš"--že to jako přidám na konci, abych ryby pořádně "přitáhnul".
Chytal jsem na odhoz a podotýkám, že vedle mě se chytalo převážně v blízkosti břehu na děličky a biče.
A nyní k výsledku. Za 4 hodiny lovu jsem neměl pánové ani jeden jedinej záběr, natož rybu. Opakuji, ani jedinej záběr a to na Labi , kde mám odchytáno bez keců tisíce hodin a několik desítek závodů. Je to totiž moje domovská řeka a od místa závodů bydlím pár stovek metrů. V tom úseku chytám na odhoz už asi 22 let, tak že nejsem sváteční chytač na odhoz a nemám problém tam nachytat okolo 20kg, jako např. na letošním Prnštejn Cupu.

Ryba do krmení prostě nenajela, ať jsem snažil jak jsem chtěl. Nezazlívám to ale přímo tomu krmení, konkrétně té modré X 21, protože ryby celkově nebrali a jen v okolí forhontů se občas dočkal někdo několika ryb. Ten kdo chytal okolo mě rybu buď nechytil vůbec a nebo jen náhodně. (rozhodně si ale nemyslím, že bych ostatním tou ixskou ryby odpudil, protože opakuji, že jsem chytal 30m od břehu, kdežto oststní chytali blíž a nebo na biče či děličky)
Jako poslední informaci uvedu, že jsem seděl přesně uprostřed závodního pole.

Tak, to je moje zpověď a nyní si o tom můžete udělat názor co se stalo a případně čím to bylo.

NPetr Havlíček - Profil | Čt 11.10.2012 11:46:03

KóĎA >> jako obvykle jsem seděl nedaleko :-))))))

a nestejská se ti po egohonění (ani trochu)?

NMiki - Profil | Pá 5.10.2012 18:46:49

Juraj >> S tím rozdělením "ixsek" máš pravdu.
Co se týká toho dalšího, tak je to klidně možné. Ta X21 je poměrně ostré krmení a je možné, že to naopak menší rybu vyselektuje. Ze zkušenosti vím, že tohle krmení funguje někdy opravdu záhadně a někdy je to trhák, jindy totální zazdívačka. Co převládá nedokážu potvrdit, protože jsem používal hlavně červenou a většinou jen jako posilovač, když už to nešlo jinak:-).

Přidám jednu zkušenost z letošních závodů. Já jsem chytal na Sensas Gros Gardons a kolega-soupeř vedle mě měl X21 žlutou. Já chytal hned ze začátku-skaláci, plotice, podoustve-a on nic. Po hodině jsem přestal mít záběry a kromě jednoho sumce cca 65cm jsem nechytil 2,5 hodiny nic. Můj kolega ale začal chytat teprve po té hodině. A to jen cejny, ale jaké cejny. Najeli mu mrmláci okolo 45-50cm. Nechytil jich moc, asi 6-8 a nějáké menší, ale chytal po celou dobu a poměrně v pravidelných intervalech. Já jsem pak na poslední půlhodinu přidal posilovač a zachraňoval se ještě dvěma ploticema a jedním skalákem, ale on mě nakonec stejně přechytal na váhu.
Podotýkám, že jsme chytali na řece-on chytal na bič 8-9m a já na odhoz cca 30m, tak že jsme si krmením nekonkurovali. Ryby v našem sektoru mnoho nebraly, ale on to tou "ixkou" prostě dokázal zvrátit a vydžel a docela dobře odchytal. A to na vodě, o které se říká, že tam "ixka" moc nefunguje.

NJuraj - Profil | Pá 5.10.2012 8:48:33

vokounek >> Modrá je universál, červená do studené a čisté vody, žlutá je hodně rozpustná, má okamžitý nástup. S cílením na jednotlivé druhy ryb to nemá nic společného. Najedou ti do toho plotice cejni, i kapři. Jen jeden zajímavý poznatek, který bych byl rád, kdyby ho ověřil ještě někdo další. Od jara s x-kou blbnu.
Několikrát už se mi stalo, že jsem chytal na různých revírech plotice. Krmil jsem buď na krmení určené pro feeder, nebo na ploticové bez x-21. Po přidání x-ky jsem je přestal chytat vždy téměř okamžitě po nahození prvního takto upraveného košíčku (většinou chytám na feeder).
Pokud se v revíru vyskytoval cejn, vždy okamžitě plotici vytlačil. Někdy pak ještě najeli kapři.
Plotice v tom sedí pouze za předpokladu, že na revíru výrazně převládá.
Máte někdo stejnou zkušenost?