Noční lov se splávkem

Noční lov ma své kouzlo, je to jedna z méně oblíbených rybolovných metod. Já ji mám rád. Co vy, přátelé?
Autor diskuse: KOLIBRIK - Profil , 7.1.2010 plavaná - techniky lovu

mirec.lovec - Profil | So 3.5.2014 22:29:01

velmi mam rad tento lov na plavacik vnoci , lebo opatrne ryby pridu uplne az pod breh a nie su take opatrne ako cez den

Fanu - Profil | Po 5.5.2014 6:25:28

ahoj já si myslím že noční rybolov je dobrý na úhoře.

tyci - Profil | Ne 4.5.2014 21:11:52

Velkým šlágrem je lov línů.A mě nevadí žlutá barva světýlek.S červeným mám taky problém při jemných záběrech.

Knecht - Profil | Po 28.4.2014 20:51:16

at se vratime trosku k tematu...
nerad se rozepisuji do Nadobicka (moc parametru k vyplnovani), ale uplne nejradeji na nocni lov se splavkem pouzivam KFka, co je na fotce, 1g na delicku a 3g na bolonce.
Vyhoda techlech splavku je hlavne to, ze tam pasuji 4.5mm svetylka (oblibene z Lidlu) a i LEDkove pokud se prumer lithiove baterky doladi paskou. Takze jsou perfektne videt a daji se i hodne citlive dovazit.
No a vydrz asi jako vsechny faltaky - vyborna. Jen dratena ocka se pri brutalnejsim kaprovani obcas vylomi. Inu balza.
Jinak jsem je kupoval u Konopaska v Pardubicich za nejakych 35,- penez.

tucnak11 - Profil | Ne 27.4.2014 20:26:00

Ja jak začnou candati tak použivam jak splavek sviticy take chytam i na Feedr na Feedr mam svuj patent jen mě častěj navštěvuji netopyřy člověk se na všehno zvykne uš se tiešim na nočny lov,uhoře a Candaty na systemek na tyčinku použival jsem tou vyhytavku udělanou jen tyčinka mě sr...za po delšim čumeni zdalo se mi že furt bere tak přešel jsem na světlo přymo na špice.

petrikveprik - Profil | Pá 16.5.2014 15:11:11

jj taky rád chytám v noci se splávkem (a také kdykoli jindy když se nesmí vláčet :-)) Splávky si pro tento účel vyrábím. Dělám si pro noční lov balzové splávky 1-5g, tak, že jako antenku použiju bužirku do které pasuje 3mm ch.svetlo. Jinak pro denni učel je v te bužirce jina antenka ve stejnem prumeru (podle situace je pak mohu vymenovat - na vzdalenost treba delsi antenka s kulickou, na blizko bez.. proste ruzne kombinace). Splavky mam zrobene tak, že dole mam očko jak na anglanu a navazany mam pruběžně. (pod splávkem mám navlečnou na silonu bužírku, kterou když chci protáhnu přes očko kterým probíhá silon a z průběžného je během sekundy pevný.) Vyhovuje mi, že z jednoho splávku vmžiku mám pevný, průběžný, s delší anténkou, s kratší.. .s kuličkou či bez, popř. s dalšími "nadstavbami", které např. zvýší gramáž splávku, takže bez převazování mohu cokoli kdykoli poměnit.

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 14:56:29

mirec.lovec >> To pohybujícíse světlo řeším tak,že světýlko z velké částo zakryju bužírkou,izolačkou a nechám koukat jen kousek abych viděl. Většinou postačí 3-6mm. Krom toho,že vyřeším cestování splávku který je stále na místě je to méně rušivé a lépe čteš jemnější záběry.

mirec.lovec - Profil | So 3.5.2014 23:19:04

Bnick >> ano to je ,len ked dlho pozeras na to svetielko tak nastava opticky klam ako keby sa pohyboval , vtedy staci pozriet inam a potom zas vratit pohlad na plavak :) a najlepsie ked po po zebere zaseknes jak do pna a velka ryba ti ohne prut do praveho uhla ,vtedy nastava adrenalin ,lebo aj ked je pri hladine nevies co to je a svietit baterkou by bola asi samovrazda a koniec rybolovu :)

Bnick - Profil | So 3.5.2014 23:07:06

mirec.lovec >> Jeden z nejhezčích pohledů v rybařině :) , a ještě jak se dá dopohybu a pomalu zmizí světýlko pod hladinu....

marmyš - Profil | Po 28.4.2014 12:49:05

hraji >> ty už mi fakt lezeš krkem! tady se rybáři baví o lovu na červy a pod..,takže z toho jen pitomec může usoudit,že se jedná o pstruhovku. Navíc.mzxy ani nemá pstruhovou povolenku. a hlavně,jak jsem ti už párkrát psal-nereaguj na můj příspěvek-tobě určený nebyl. Kolik už jsi lidí takto odsud vyštval?

Šinic - Profil | Čt 7.1.2010 19:56:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

v noci chytám blízko břehu s předváženejma anglánama typu tužka s tyčkovou baterkou s vypínací diodou místo antenky. Na nedravé ryby zásadně zvedací montáž a ze splávku vyčnívá jen cca 1mm. To je nejjemnější. Prakticky všechny záběry začnou zvedákem a pak se splávek pomaloučku rozjede a mizí pod vodou. To je fakt krásnej pohled. Dravce nechytám na živou rybku, ale většinou na ocásek se systémkem s dvěma jednoháčky. Splávek zvedám tak asi 4 cm nad hladinu a jsou pak krásně vidět dva svítící body cca 8 cm od sebe. Se zásekem zbytečně neotálím. Chemické světýlko má moc dlouhé světlo a nesvítí až úplně do konce. Proto lze používat jenom na dravce. Petru zdar všem.

Raduz - Profil | Čt 7.1.2010 19:05:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tenhle způsob lovu je nádhernej. Jeden čas jsme s kolegy takhle chytali menší sumce. Jeden prut do ruky, větší splávek a půlku rybičky. Ten pocit když světýlko ve víru zmizelo pod hladinou a rozhrčel se naviják je nepopsatelnej...

Červené karty: yvana, MIPS, kubah, 1568, Paulus