Bolo proutky nejvyšší kategorie.

Hledám kvalitní bolo proutek 7m(do 20g, a/b akci), hmotnost max. 300g(aktivní lov i 4hod).
Hlavní fakorem výběru je pro mě co nevětší užitná hodnota (zpracování, váha, servis) a jsem ochoten za ni zaplatit nemalý peníz. Přehled o sortimentu mám (takže netřeba jen vypisovat info z webů), spíše uvítám osobní zkušenosti vlastníků těchto proutků, abych zůžil výběr než začnu objízdět a zkoušet. Na papíře se mi zamlouvá incredible strong, koex master od Mila / fiume xxt od Colmicu/ r 18 ultra slim od Tubertini. Předem děkuji za vyčerpávající odpovědi.
Autor diskuse: kolopolo - Profil , 15.2.2018 plavaná - náčiní, doplňky

Jakou značku bolonězky preferujete?

A) shimano11%

B) colmic17%

C) milo13%

D) tubertiny9%

E) trabucco30%

F) mivardy4%

G) jiná17%

Od 15.2.2018 hlasovalo 54 čtenářů.

Ladináč - Profil | St 21.2.2018 18:16:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Za me bolo Maver!!mezi ktere mi pasuje 6m colmic dexter.

hraji - Profil | Pá 16.2.2018 8:10:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já si dovolím takový trochu jiný pohled na debaty o vybavení, konkrétně o boloňkách. Je celkem logické, že pokud má někdo jednu bolo nějaké konkrétní značky, bude chválit tuto značku. Já chytal za dobu co rybařím s řadou prutů, od Sony, přes Shimano, Milo, Colmic až po Tubertini. Od některých firem mám špičkové modely, od jiných mám třeba druhou, ale klidně i čtvrtou řadu. Každá ta bolo je jiná, každá má své použití. Jinou bolo vezmu, když jdu chytat k nám na říčku, jinou bolo si vezmu do Hradce Králové na Labe a jinou si vezmu do Mělníka na Labe. Chytání parem a sumců v Uherském Hradišti chce taky přiměřenou bolo. Mám jich celkem osm, a nedokážu říct, která je nejlepší, protože se to jednoduše říct nedá. A nevyjádří to ani počty oček a dokonce ani ta hmotnost není jednoznačným kritériem kvality, natož cena. Mám boloňky šestimetrové a sedmimetrové. Jsem přesvědčen, že osmimetrovou nepotřebuji, ale rozumím tomu, že někdo takovou má. Jednoznačně ale dávám přednost těm šestimetrovým.
A k anketě, mám bolo od čtyř firem v anketě uvedených, těžko rozhodování.
A ještě jedna věc, každý máme svoji představu o tom správném prutu. To, co se jednomu líbí, druhého může odrazovat. Každý ať si vybere.

Pavouk‌ - Profil | Čt 15.2.2018 11:27:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolopolo >> ano, koex je pomalejší, ale zase je na větší ryby oproti tubertini. U koexu mi ještě nesedí posouvaci očka co je na blanku, u tubertini jsou jen na špičce. Koexu se dá víc naložit a vydrží. Se servisem ti neporadím, žádnou bolo jsem nikdy nezlomil. Jestli to nemáš daleko stav se na FF. Není nad to když si prut vezmeš do ruky, hned poznas na čem jsi.

Feroxhunter - Profil | Čt 15.2.2018 10:12:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,

Chytám plavačku už 20 let a posledních 10 let nevezmu do ruky nic jiného než boloňky od Trabucca. Mám 4 boloňky od 2 šetek TEAM ITALY po sedmičku a osmičku ATOMIC a ENERGHIA a ty pruty si musí zamilovat snad každej kdo na ně vytáhne pár ryb. Ono stačí vzít je do ruky a člověku se ani nechce od vody……nikdy jsem s nimi neměl problém, nikdy se mi žádnej prut nezlomil a když měl problém kamarád co je taky má tak mají hodně šikovnýho servisáka. At už se rozhodneš jakkoliv určitě bych si ty pruty jel alespoň prohlídnout do prodejny VIPA v Ujezdu nad lesy. Je tam pak Klement kterej tomu hodně rozumí a umí dávat i krásný slevy :o)

Kdyžtak se odkaž na mě

Zdar

černásmrt - Profil | Čt 15.2.2018 9:05:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolopolo - >> Rozhodoval bych se podle dostupnosti náhradních dílů a servisu, je fajn mít top prut ale když pak zlomíš špičku (což je u bolo i při opatrném zacházení celkem snadné) a čekáš na opravu 1/2 roku tak to není nic příjemného.
Já druhou sezonu chytám Trabucco Energhia XR Competition a spokojenost veliká.