Levnejsi krmeni z Polska

Myslite si ze krmeni z Polska je stejne kvalitni,jako krmeni nasich firem?
Autor diskuse: tyci - Profil , 8.1.2012 plavaná - nástrahy, návnady

Jake pouzivate Polske krmeni?

A) Zil1%

B) Lorpio45%

C) Dorado1%

D) Gutmix3%

E) Carpio4%

F) Traper21%

G) Mikado1%

H) Jine5%

I) Nepouzivam19%

Od 8.1.2012 hlasovalo 593 čtenářů.

tomsa - Profil | So 14.3.2015 22:55:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David Fuzia >> Lorpio mně trochu sklamalo. Nenašel jsem jedinou novinku.
Traper zača dělat feederové kilovky ve váze 2,5kg, hodně dobé. Giant novinka super carp a cejn. Big carp příchuť kukuřice. Method mix amur. Melasa v nových chutích med, scopex, jahoda, vanilka.
Traper v letošním roce začal dělat proutky a navijáky v trochu větší míře. Už jsem měl v ruce 7m boloňku nejnižší řadu není to až tak nejhorší.

tomsa - Profil | St 6.11.2013 21:42:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Začíná chladnější období, je na čase použít jedno z nejúčinějších krmení. Lorpio extra plocka černá je se strouhankou bezkonkurenční krmení.
Aspoň pro mne.

tomsa - Profil | Čt 5.9.2013 9:09:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan 66 >> Tak abys věděl co se u nás děje, vzal jsem dnes ráno foťák. Po vhození první koule megamixu do vody jsem byl znechucen.
Kam až ty ryby chcou zajít!

tomsa - Profil | Ne 12.5.2013 9:39:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> Přesně tak. Jediný nad 70cm. Krásná čistá zdravá ryba. Napsal jsem to tady, protože letos chytáme jenom Poláky.
Zatím platí - za málo peněz hodně muziky, to je naše zkušenost. Na tom Okasovém jsem si to potvrdil, rybky spolupracovali dobře, však jsi viděl. Vyzkoušel jsem i nové pelety na udržení ryb na místě, a taky dobré. Za 8dnů jsem zkrmil 10kg pelet na dvou místech, stačilo po příchodu prohodit krmítkovku a rybky tam najeli téměř okamžitě.
Já rád ten svůj spláveček na boloňce takže každá rybka mně tu špičku pěkně prověřila.
Fotka z Včelínů kapr 58cm

tomsa - Profil | Pá 10.5.2013 23:09:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martinbati >> Taky jsme vyhráli závody na Lorpio. Vítězný kapřík kolegy 75cm, vedle moje půlmetrové miminko 51.

Martinbati - Profil | Pá 10.5.2013 17:41:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

s lorpiom som vyhral feeder zavody u nas na jazere, celkovo lorpio velka spokojnost

tomsa - Profil | Čt 9.5.2013 22:19:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stroft >> Včera jsem se vrátil z docela povedeného, ale propršeného týdeního lovu na splávek. Jak jsem psal letos vnadím jenom Polákem. Díky dlouhé zimě se amurům z hladiny moc nechtělo tak jsem se věnoval výhradně lovu kaprovitých ryb na různé nástrahy, hnojáčky chutnali i sumíkům. Velikostně jsem se nedostal nad 60cm, ale na boloňku to docela šlo.
Jedinečný zážitek mám z cralussa, velice povedené splávky.
Tak tu dám pár fotek.

David Fuzia - Profil | Pá 19.4.2013 15:58:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera jsem prvně testoval Lorpio megamix cejn sweett almont a fakt paráda.

Boublas - Profil | Pá 11.1.2013 11:58:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Louda >> To je debata jak s p.o.s.r.a.n.o.u . Tak že naposledy ŠROT JAKO ČÁST VELKOOBJEMOVÉ SLOŽKY JE OBSAŽEN, ALE VŠE JE TEPELNĚ OPRACOVANÉÉÉÉÉ. Odkud to vím, několikrát jsem byl u producenta ve výrobě a pár tun jsem toho prodal viz.f

Valda - Profil | St 25.4.2012 21:44:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Novinka od Lorpia 2012 tento týden jsem to dovezl sice to nemám odzkoušené bo nestíhám ale co je lorpio a traper tak super podle frekvencí jak často posílám krmení ,omlouvám se za obrázek natlačil jsem to do skeneru ,pro nadšence polského krmení

NICKLOTERS - Profil | Pá 13.4.2012 17:27:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tyci - >> Ahoj....s kvalitou čeho koli od našich sousedů bych pochyboval....Samozřejmě u krmení a nebo výrobků na rybolov je to jiné nežli s kvalitou výrobků pro běžný trh spotřební....Tam jsou Poláci s kvalitou absolutně neprůhlednou...viz posypová sůl ve výrobcích pro nás????..Ale z mé vlastní zkušenosti z jejich výrobky na sportovní rybolov jsem já osobně spokojen a to hlavně s vnadícími směsi.....Několik let je používám jako základ na feeder a plavanou...Krmítka nechytám ...Z těch co tam uvádíš jsem skoro všechny druhy nabízených firen vyzkoušel a nemůžu mezi nima najít velký rozdíl....Loni jsem celý rok používal TRAPER..VYNIKAJÍCÍ.....před ním jsem vyzkoušel LORPIO..VYNIKAJÍCÍ...........Ale hlavně jsem s pokojen s tím jak tyto směsi jsou hodně na dipované.......Cena ve větším množství jasně vede....Je to každého zkušenost a vlastní názor...Kluci kolem mě si jejich krmení chválí ale znáš to každý jsme jiný...

tomsa - Profil | Út 6.3.2012 19:04:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak už začínám objednávat na sezonu krmení na prodejnu a jen na ukázku pár fotek novinek mé oblíbené značky. Tady platí vše co napsal nick0001, ikdyž to není firma zrovna o třech lidech.
Ceny jsou velmi příznivé a pokud budou tak dobré jako jejich výrobky, které jsem zkoušel, pak se máme na co těšit, včetně příznivých cen. Dodavatel jen chválil, a není to člověk co by pustil nesmysl z pusy, nebo u vody neuměl.

Papin - Profil | So 3.3.2012 21:26:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

třeba dnes jsem zkoušel GUTMIX černá plotice a kupodivu na něj šli i pěkní cejni kolem 45cm a náký plotky taky přišli nej 28cm

nick0001 - Profil | So 3.3.2012 0:47:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Obecně, když se porovnají značky, které zmiňujete, tak to vychází plus mínus stejně. Na Polsku jsou hlavně zajímavé menší dílny a výrobny směsí, method mixů a feeder krmení. Tyto dílny jsou proti našim cenám velice levné a taky velice kvalitní. Tady obecně neplatí, že z cenou roste kvalita. Jsou to většinou malé manufaktury, které si většinu komponentů dovážejí do Polska sami a vynechávají tak cenové mezičlánky. Nechci tady pět přehnané chvály a hnát všechny do Polska, ale tím že se tam už několik let pohybuji, tak nemám problém s logistikou a jazykem. Mám například kamaráda, který už 4 roky vyrábí směsi na boilies, sám u něho nakupuji, znám za tu dobu jeho dodavatele a zdroje surovin. Pro nás cenově "šunt", ale když si někdo čichne k mým esencím nebo dipům, které si vyrábí, tak mění názor.

Juraj - Profil | Út 21.2.2012 22:38:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ondiktt >> Jednu z těch značek (4%) distribuuji v JM do obchodní sítě, takže jako správný kožešník musím chválit ocas lišky, kterou prodávám. Ale souhlasím s názorem, že Polská krmení jsou vesměs kvalitní. Jsou různé řady a tomu je přímo úměrná kvalita i cena. Ale i ty nejlevnější např od Trapera, nebo Lorpia chytají poměrně slušně. Je to spíš o tom, jak je to namíchané a zda lovící přizpůsobí nejen složení, ale i taktiku a způsob vnadění momentálním podmínkám. Z našich krmení mě přesvědčili jen Konopásek a Mystix, i když u druhého se moc domácím krmení mluvit nedá, bo většina komponentů pochází od MVDE.

peterson - Profil | Pá 17.2.2012 19:34:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tyci >> No o tom žádný. Prostě český krmiva jsou kvalitní, ale i šunt, stejně tak krmiva z jiných zemí.
Je to tak, že dobrý rybář umí zachytat ve většině případech, no a ten špatný to vždy může svézt na krmení :)))

Miki - Profil | Pá 17.2.2012 19:03:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kotiki >> Můžeš mít pravdu. Dá se chytat (a taky se chytá) třeba jenom na hlínu s červama a nebo s patentkama, tak že proč ne. Ony jsou paradoxně nakonec ty červy někdy dražší, než to krmení, tak že je to na úvaze. Ta polemika je dost obšírná, je kolem toho spousty popsanýho materiálu, spousty keců a různejch názorů, protože všude funguje něco jinýho a každej to dělá trošku jinak.
Já už jsem to tady (a ne jen tady) několikrát psal, že ve většině případů nejde ani tak o krmení, jako o samotný styl chytání, předkládání nástrahy atd. A mám dojem, že pokud chytáš sám, tak ti stačí buď to nejlevnější krmení, co se prodává-jakýkkoliv-a nebo si doma smíchej šrot, strouhanku nějáký koření a obstojíš s tím taky. Návodů na podobná jednoduchá krmení je na MRKu přehršel.

Boublas - Profil | St 15.2.2012 16:42:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Barbusek >>
Přesně tak, tahle kilovka(i všechny jiné příchuťe serie special) stály v roce 2011 u Januše P.(majitel Carpia) necelých 18.-kč. To si myslím jsou fakt rozumné peníze. No a teď se koukni na pulty prodejen R.P. a štítky s cenou krmení a zaplač.

KóĎA - Profil | St 15.2.2012 15:55:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já se budu opakovat. Mně přišel traper (mluvím o serii Gold) hodně složitej na míchání. Znám jenom pár lidí, kteří to opravdu uměli. A na rozdíl od názoru Strofta vím, že s ním dokázali porážet a pravidelně (na rybníku v Dolné Lomní to nebylo) závodníky používající krmení jiných značek.

Měl jsem velmi rád Lorpio. Ať levnej megamix Sweat Almond nebo Čokoládová Plotice nebo klasiku z řady EXTRA (kapr ořech, mandle, jahoda) až po ty lepší - řada SUPER (FEEDER, červené krmení - pro některé revíry absolutní špička na co jsem kdy chytal) a nakonec GOLD (nejraději žlutý cejn). Krmení jsem kupoval v kamenném obchodě (v tě době provozovatel byl výhradním dovozcem). Pak přišlo meziobdobí, kdy už to bylo označované půl na půl Lorpio s recepturou Mivardi. V té době jsem fandil Lorpio Heavy, na velké řeky výborné. Nakonec přestalo být krmení dováženo a bylo nahrazeno pro mě nevyhovující značkou Mivardi.

Takže jsem nakonec skončil u belgické klasiky... Ale Lorpia je mi moc líto.

Papin - Profil | Po 13.2.2012 19:13:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomsa >> co se týče Mondialu,jak rychle začal tak rychle skončil:-)zřejmě moc lidí neoslovil ( taky jsem zkoušel pár sáčků na Pálavských jezerech a žádná sláva to nebyla)
říkám každý krmení funguje ,ale musí se správně namíchat a připravit i třeba Traper v rukou zkušených závodníků J.Smutného byl vynikající a nebo timár míchal reprezentant ČR ve feederu Lada Chalupa ...Gutmix taky chytá mnoho závodníku a dokonce mladí reprezentanti v Plavané což mluví za vše....!! Kvalitu a sílu krmení poznáš jen konkurenci jiných krmení a to tedy při závodech zde si můžeš očihnout ,že i Polské krmení dokáže skvěle fungovat..stačí mrknout někde na guláších rybář co má v kýblu Sensas , čumí jako puk ,když ho mladík vedle s bije s GUTMIXEM a nebo se Stillem !!!

Papin - Profil | Po 13.2.2012 17:13:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

s uvedených jsem vyzkoušel téměř všechny krmení ,ale mě nejlíp vyhovuje GUTMIX je na bázy přírodních surovin a funguje vždy (i pro začátečník nemá co zkazit) ..zatím co třeba Traper je s velké části chemie a mnohdy je spíš na škodu než k užitku ..když jsem na závodech a vylosuješ si třeba místo po někom kdo chytal trapera (a neuměl ho správně namíchat) tak to můžeš zabalit zde se ryby tomu otrávenému místu většinou vyhýbají:-(

Boublas - Profil | Ne 12.2.2012 8:58:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přesně jak uvádí tomsa, kvalita Polského krmení, hlavně nabídka druhů je s tím co je vyprodukováno u nás neporovnatelná(jak cenově tak kvalitou). O kvalitě např. Trapera vypovídá už to že se Wiktor W. stal v plavané mistrem Evropy 2011(na Senzas určitě nechytal).
Co se týká nové řady Giant 2,5kg (řeka , jezero) je to trochu jinak postavená a levnější verze(bez konkrétní příchutě) série Big carp.
Jak koukám tak si tady někdo dělá zadarmo hezké "promo", viď valdo. Teď jenom reaguji na větu uvedenou ve tvém příspěvku: Prodávám kompletní sortiment od trapera a lorpia a za nejnižší ceny v ČR. Vím za kolik krmení prodáváš(i pár kamených prodejen v okolí Prahy je levnější).
Když už jsme u těch "nejlevnějších cen v ČR", já prodávám Megamix kapr SCOPEX-VANILKA 3kg i v roce 2012 stále za cca 85.-kč(i přes 10% podražení od Lorence), to tobě asi nepůjde viď?

tomsa - Profil | Pá 10.2.2012 8:13:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V Polsku je několik desítek výrobců kvalitního krmení, znám pár polských mistrů i nemistrů v plavané z různých závodů. Každá značka má určitou řadu, cena je však shruba stejná. Tvrdit co je nejlepší si nedovolím, protože je toho tolik, že bych to v životě neodskoušel.
Kvalita je však opravdu na vysoké úrovni.
Co se týká toho nového traperu mám to už na skladě vypadá to opravdu dobře, cena do 100,- za kus i na prodejně. Jsem zvědavý jak bude pracovat. Traper, Starfish i Lorpio mají nějaké další novinky, zatím jsem je neviděl.
Protože s Traperem spolupracuji u nějaký ten pátek mám fotky originál na shop tak to tu hodím na ukázku

Valda - Profil | So 4.2.2012 9:57:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro letošní rok vydal TRAPER novinku Giant Lake v balení -jezero-stojatá voda a giant river a podle obrázku to vypadá opravdu skvěle ještě jsem to nedržel v ruce ale myslím že to bude bomba hrubá struktura tohoto krmení škoda že nemám obrázek pouze v katalogu a cena bude taky příznivá 108,-
za 2,5kg při odběru 1 ks a při odběru celého balíku 10ks 89,-/ks,a co se týče blumika tak neznám rybáře kterému by sedělo každé krmení ,každý má tu svou kterou má osvědčenou a nikdy nebude každému sedět vše a každá funguje na jiné vodě .

Valda - Profil | So 4.2.2012 5:40:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sám chytám na trapera i lorpio můžu říct že každá značka má něco já strašně rád chytám na Bic Carp od Trapera kousky boiliesu v krmení a funguje ,Takový Bic Carp jahoda nic lepšího jsem neviděl chová se to jako method a za pár kaček ,každý rybář si najde to svoje stovky kg prodané řeky 5kg,stovky kg prodané stojaté vody ale jestli můžu objektivně posoudit co prodávám nejvíce je to asi na misce vah převažuje Lorpio lehce nad Traperem ,loni úspěšně frčela novinka od Lorpia s příchutí halibut a Carp dokonce mám jednoho zákazníka co to bere ve velkým a vyhrává závody v plavané ale prostě je to v každým jak to namíchá ,já když si jedu na závody sednout ak strašně rád chytám na černou plotici od lorpia a člověk nemusí mít nejdrahší verzi aby se mu dařilo.Ale legendární topmix od lorpia podle mě zatím nikdo nic lepšího nebude mít.Hodně lidí se dneska už dívá hlavně na cenu ale opravdu za tyhle ty 2 značky stojí kvalita a spousty vyhraných závodů nejen v polsku ale i ve světě.Prodávám kompletní sortiment od trapera a lorpia a za nejnižší ceny v ČR .A můžu opravdu říct že TRAPER A LORPIO SE PRODÁVÁ SKVĚLE

maates-s - Profil | Čt 2.2.2012 19:05:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rád používám Boguslawa Brudu.

Blumik - Profil | Čt 2.2.2012 18:05:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rad čtu ruzne članky a tak vam ,co michate krmeni posilam tento odkaz. Nedělejme z toho takovou vědu,přesně jak zde piše autor.Zajimave čteni a několik rad na michani krmeni ruznych značek. http://www.ceskaplavana.cz/76-clanek-krmeni-odkud-z​acit

mates202 - Profil | Čt 2.2.2012 15:22:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dvorak002 >> Ahoj,
za ta léta jsem do vody naházel možná už tuny krmení a Carpia mi fungují spolehlivě.
Jak jsem psal, slušná cena, velký výběr druhů/variant a příchutí a to je pro mě to hlavní
A hodně mých kamarádů/kolegů se shoduje, že Poláci jsou v lovu ryb a všeho kolem toho machři a další pravda je, to že je něco levné, neznamená že to není dobré nebo lepší než to drahé.

Blumik - Profil | Čt 2.2.2012 14:25:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nas, se kromě těchto značek,co tady byly vyjmenovany a použivam nejčastěji Lorpio se prodava dalši značka od sousedu z Polska, krmeni Bruda a je i na tady těchto strankach Mila.Osobně jsem vyzkoušel arašid a vlašak-ten už neni v nabidce a po dalši upravě partiklem a červy fungoval velmi dobře. Zde je odkaz,kdo by chtěl toto krmeni zkusit ,nebo jen nahlednout na tyto produkty. http://www.milorybarskepotreby.cz/krmeni-bruda/

mates202 - Profil | St 1.2.2012 7:28:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tyci - >>
Ve své podstatě používám pouze krmení od kolegů z Polska, jsou to kvalitní věci = používám hlavně Carpio Kapr speciál - Med, Jahoda, Scopex, Patentka a nemohu si stěžovat.

Jakákoli krmítková směsj je vlastně jen základ = spouštěč, stejně je potřeba tam přidat další - partikl(kuku, semena, angl. vločku atd.), tím je to pro rybu zajímavé.

Je pravda, že jsem vyzkoušel co se dalo, i české výrobky a mám pocit, že výrobky od Carpio Kapr speciál mi fungují nejlépe, mají celkem dost velkou škálu příchuti a variací složení za slušnou cenu.

doncoyote - Profil | Ne 8.1.2012 17:01:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím, že polské krmení Lorpio a Traper jsou velmi kvalitní. Určitě jsou srovnatelná s ostatními značkami jako Milo a pod.. Ovšem nemůžeš rovnat základní krmení s nejvyšší řadou. Mrmení Lorpio je používáno v plavačkářských soutěžích na všech úrovních. I když nyní se překrývá s se značkou Mivardi. Nejspíše však jsou si velmi podobné. Obě jsou distribuovány firmou Mivardi.

Knedlhans - Profil | Ne 8.1.2012 12:41:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdyz jsem zacinal s boilie,ta jsem krmeni Carpio pouzival misto suche smesi,a byla to bomba.Pouzivam ho jako zaklad smesi dodnes,i kdyz po nabrani zkusenosti to jeste vylepsuji ruznymi jinymi vecmi.Za me Carpio muzu jen doporucit...