Jak zvýšit počet záběrů od velkých kaprů?

Chtěl bych poradit, jak zvýšit počet záběrů od velkých kaprů. Obalit booli těstem, nadipovat boili, používat více masové boili, nebo rozpustné boili ?
Autor diskuse: Tomčaaa - Profil , 1.10.2010 kaprařina - techniky lovu

adam.fsh - Profil | Út 11.1.2011 16:37:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - >> Čau, keď chceš zvýšiť počet záberov od väčších kaprov v prvom rade musíš zmenšiť počet záberov od menších kaprov. Neviem na akých vodách lovíš a aké veľké ryby chceš chytať. Ale takáto stratégia si myslím že bude dobrá:
1. Zvoľ si dobré miesto (lavica, koryto, prekážky) miesto kde predpokladáš že by sam mohly zdržovať väčší kapry.
2. Skús na tomto mieste kŕmiť čisto boiliesom ktoré nieje boostrované, dipované jednoducho ničým extra atraktívne lebo práve to skorej vzbudí pozornosť menšej ryby.
3. Ako nástrahu použi na jeden prút obyčajný potápavý boilies, na druhý prút skús boilies nadlahčiť polovicou POP-UP.
4. Ak máš aj tak zábery od meších rýb skú si asi 20 m od lovného miesta zakŕmiť partiklom (kukurica+pšenica) toto by malo menších kaprov stiahnuť s lovného miesta preč.
5. Na lovnom mieste nemusíš prikrmovať veľa stačí 1kg denne - ale všetko závisí od záberov

Toto je taká všeobecná stratégia ktorá by ti mohla pomôcť uloviť väčších kaprov, ale nieje to 100%. Treba skúsenosti a vytrvalosť ostať pri vode a čakať na rybu. Nech sa darí

Programátor - Profil | Pá 5.11.2010 17:14:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

právě přemíra atraktivity u boiliesu má za následek více menšich ryb. Větší ryby se dočkáš pokud budeš chytat na nenadipované, nenaboosterované a třeba i s menším podílem esencí boilies, nebo se musíš " prochytat " k těm větším. Další co by ti mohlo pomoct, je dávat prut " na mohykána " mimo krmné místo třeba o 10 - 20m a přihodit k němu jen 15 kuliček, ať ta ryba tam má klid.

Jäger - Profil | Pá 5.11.2010 14:58:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - >> Ahoj, mě se vyplatilo zatím jen riskovat,hned ti to vysvětlím ;-). Jednou jsem byl na rybách 10 dní v kuse. Voda nebyla nějak velká, bylo to takové staré rameno zarostlé z poloviny stulíky a mezi stulíky bylo spousty napadaných stromů. Zvolil jsem taktiku chytání na okraji této džungle. Prvních 5 dní mi přineslo asi 10 záběrů a největší ryba měla 8,5kg a pak tři dny nic. Osmý den mi to nedalo, a tak jsem zkusil zariskovat, nástrahu jsem nahodil s PVA mezi stulíky a popadané stromy. Ten večer jsem chytl 6 kaprů a z toho byli 4 kousci přes 10kg. Poslední noc jsem udělal to stejné, ale už i s druhým prutem, na tento večer nikdy nezapomenu, ať jsem to hodil kam jsem to hodil do toho bordelu, přišla nejpozději do 2hodin ryba, a pokaždé to byli kapříci přes 8kg ;-) Litoval jsem pouze toho, že jsem to nezkusil dříve ;-) ale i tak ta výprava byla nad očekávání úspěšná. Nejdůležitější je že všechny ryby jsem vytáhl, ani jedna nespadla, utrhl jsem návazec pouze jednou, a to na tom místě kde jsem chytal, by nedokázal snad ani Kaprfield ;D Mám to od svého domova opravdu daleko, ale příští rok tam opět vyrazím, a doufám že se mi povede něco podobného. (Myslím si, že tito kapři jsou velice opatrní a a mimo jejich bezpečnostní místa ani nežerou ;-) ale je to jen můj názor)

agig - Profil | So 2.10.2010 18:25:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj v první řadě si musíš být jistý že tam velcí kapři jsou potom si najít místo na kterém dosti záleží třeba traviny klacky vodní překážky to je velká pravděpodobnost že se zde ryba združuje a pak už začít krmit a čekat idealní je začít krmit a nechytat tak alespon 5 dní denně 05 kg boilie bohatě stačí na plochu 20 m a potom mužeš začít něco zkoušet a podle toho co začne chodit mužeš upravovat nástrahy to znamená zmenšovat zvětšovat dávat 2 koule zasebou na panáčka atd. obalovat dipovat meze se nekladou duležité je vypozorovat dobu braní a podle toho vše přizpusobit tak že asi tak at se ti daří

Tulo - Profil | So 2.10.2010 13:19:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa >> hmm celkem těžké cíle,ale něco s tím uděláme,zrovna zadavám do PC tvuj plán a čekám na vyhodnocení......

chujar - Profil | So 2.10.2010 12:42:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - >> To je přesně ono. Hodně rybářů se zaměřuje na nástrahy a všeljakých prkotin a kupují boilie klidně i za 500kč/kg pač si přečetli na netu že je to nejlepší nástraha na velký kapry a blablabla a pak se dohadují které boilie je nejlepší a atd. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ však je výběr místa a pak když tam nasypeš kukuřici a budou tam velcí kapři tak ho chytneš. A když nadipuješ boilie a atd a dáš to někam kde ryba není tak seš tam platnej jako hluchej pes na nohu. Nějaký dipování nebo obalování boilie těstem je trošku zbytečný. Velkýho kapra chytneš tak, že ho najdeš a nezabývej se moc nástrahama. Nástraha je u mě až na pátém místě.1. Volba místa 2. správně zvolená montáž 3.prezentace nástrahy 4. strategie zakrmení a až pak je nástraha.