Noční lov se splávkem

Noční lov ma své kouzlo, je to jedna z méně oblíbených rybolovných metod. Já ji mám rád. Co vy, přátelé?
Autor diskuse: KOLIBRIK - Profil , 7.1.2010 plavaná - techniky lovu

Skorica - Profil | Po 5.12.2011 20:09:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když se setmí zalezu se splávkem do plytčin, na háček pěknou rousnicu do ruky flašku vína a de se rozjímat.

jara t - Profil | Po 5.12.2011 19:42:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja používám před fidr normálni pipak a funguje super

karel.datel - Profil | Ne 10.1.2010 2:01:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

3g JP pro 3mm chemické světlo je můj nejoblíbenější splávek. Sice praská, párkrát jsem ho už přelakoval, ale vidím na něm všechno. Chytání ve tmě na svítíčko, jak říkám chemickému světlu, je o dost jiná disciplína než chytání za dne. Se soumrakem kdy obživnou trumani a velcí cejni najedou do břehu, je to krásná chytačka. Po tmě chytám na bič, než jsem jej pořídil, chytal jsem po tmě i na bolonézu a dalo se to, ale jednoduchost biče je po tmě velká výhoda.

DEPRESS - Profil | Pá 8.1.2010 20:41:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jo... jaro- oteplující se voda... vytypovaný přítok k rybníku... pár nasekaných a nasmrádlých rousnic či hnojáků..chem světlo na splávku a lov hadů....bezva adrenalin...a nebo fídraření..

MrKos - Profil | Pá 8.1.2010 7:22:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ještě jedna,díky pohybu hladiny ne moc zdařilá fotka, jak to vypadá na brčku

foxxx - Profil | Čt 7.1.2010 20:58:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kranex >> To jsi skoupil celou zásobu Lidlu,viď?!:-))

Šinic - Profil | Čt 7.1.2010 19:56:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

v noci chytám blízko břehu s předváženejma anglánama typu tužka s tyčkovou baterkou s vypínací diodou místo antenky. Na nedravé ryby zásadně zvedací montáž a ze splávku vyčnívá jen cca 1mm. To je nejjemnější. Prakticky všechny záběry začnou zvedákem a pak se splávek pomaloučku rozjede a mizí pod vodou. To je fakt krásnej pohled. Dravce nechytám na živou rybku, ale většinou na ocásek se systémkem s dvěma jednoháčky. Splávek zvedám tak asi 4 cm nad hladinu a jsou pak krásně vidět dva svítící body cca 8 cm od sebe. Se zásekem zbytečně neotálím. Chemické světýlko má moc dlouhé světlo a nesvítí až úplně do konce. Proto lze používat jenom na dravce. Petru zdar všem.

Raduz - Profil | Čt 7.1.2010 19:05:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tenhle způsob lovu je nádhernej. Jeden čas jsme s kolegy takhle chytali menší sumce. Jeden prut do ruky, větší splávek a půlku rybičky. Ten pocit když světýlko ve víru zmizelo pod hladinou a rozhrčel se naviják je nepopsatelnej...

Kamy - Profil | Čt 7.1.2010 18:16:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já osobně mám nejradši noční lov se splávkem. Lze tak nachytat spoustu ryb a i pěkný kapry v těsné blízkosti břehu kde ve den nikdy nejsou. Dobře se mě tak loví i amuři. Když se světélko zhoupne, položí na hladinu nebo se rouvnou potopí a já sleduji kam jede. Má to své kouzlo. A je to lepší na orientaci kde se ti nachází ryba než když chytáš na položenou a furt sleduješ špičku a silon.

SAP - Profil | Čt 7.1.2010 16:30:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja ji naopak mam v oblibe, s kolegama takto docela vyplacime v lete candaty u brehu a ma to neco do sebe, kdyz svetlo maže pod hladinou a vim, ze tam proste je! Dneska uz jsou na to i duty splavky pro chem. svetlo, takze je to pohoda. Pamatuju, kdy jsem chem. svetlo pripevnoval izolackou na splavek a dost casto po zaberu a zaseku bylo svetlo v pr...... Je fakt, ze bilou rybu jsem takto nezkousel, ani nevim proc.... :-).

Červené karty: yvana, MIPS, kubah, 1568, Paulus