Zážitky RS od vody

Zdravím kolegové RS,vím že sezona ještě nekončí,ale i přesto se zeptám.Tak jaká je tahle sezona,myslím tím co jste zažili při kontrolách,co nového český člověk vymyslel aby to občůral,ale taky co vás třeba potěšilo u rybářů.Děkuji za příspěvky a přispívat mohou k tématu samozřejmě i ostatní.
Autor diskuse: Sumec - Profil , 7.11.2009 všeobecné - ostatní
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NJKL - Profil | Po 9.11.2009 14:10:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RS nejsem - nicméně ti kdo jí dělají - a ve valné většině ji dělají dobře - mají mé sympatie. Letos v září na dovolené se v kempu objevila partička 3 kluků - vybalili nějaký cajk - a k vodě. Bylo mi divné že mimo prutů vlastně nic nenosí ale říkal jsem si že jich je dost - a pro ten podběrák jeden z nich těch pár metrů doběhne. Jenže - napřed se objevily "zapomenuté" obaly o sušenek. Nemlčel jsem - a oni ve vší slušnosti uklidili. Pak ale začali bloumat - na elektrárnu, přes jez, k potoku - tu prut s kačenou, tam vláčka .... A dorazili mne když mi ráno jeden říká " celou noc ani tuk ..." nZačal jsem hledat spojení na MO a na oběd jsem vyrazil s tím že se poptám po RS. No - když jsem se z oběda vrátil bylo vyřešeno - hoši bez papírů pomalu balili ... Důvod - nepřítomnost u prutů. A jak jsem se následně dozvěděl nebyli letos první .....

NGUGU - Profil | So 7.11.2009 22:52:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou dávno jsem chytal vedle nějakého rybáře,když nad námi najednou hluk,pokřikování...nějací kluci hodili do vody,mezi nás dva,velký kámen-rána jak prase,a utíkali se slovma : At ti to bere,porybnej !...Je to asi blbá práce,jako kontrolovat jízdenky v MHD,nebo podobně...takový spíš očekávají rozsekaný pneu,poškozene auto...nežli poděkování...A nezapomente na "vyjimky",i ti pozitivní...já měl štěstí,potkával jsem spíš normální,tolerantní lidi.

NKocháč - Profil | So 7.11.2009 22:36:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak taky pár přidám a bohužel všechny příhody, ač už pro mě skončily jakkoliv, svědčí jen o tom, že naši porybní si vysvětlují pravidla dle svého uvážení. Někdy je to k dobru věci jindy nikoliv, ale jdou na to po svém.
1. Před pár lety jsem si takhle ležel u prutů zašitej za křákama u jednoho malýho rybníčku. Jedinou cestu na mé místo jsem poctivě zaskládal suchýma haluzema a o to větší bylo moje překvapení, když se za mnou ozvalo: " Rybářská stráž, předložte ke kontrole povolenku a státní lístek" A hned na to spustil a chlápek asi tak 50let, že jsem jak jeho kluk, taky takovej kaprařskej blázen. Provedl kontrolu povolenky a dodal, že si mám chytat klidně nonstop, ale jak uvidí na zemi vajgla, že mě roztrhne a odešel.

2. Ležím si to takhle v biwaku asi tak 10m od prutů. V noci jsem nechytal, byl jsem utahanej jak pes a byl rád, že se v klidu vyspal. Vylezl jsem ven a vidím, jak si to ke mě šašíruje evidentní RS zase tak kolem 50ti let možna o něco starší. Tak jsem si v klidu zapsal a šel k prutům, že si nahodím. Dokvačil a hned, že chce vidět povolenku, že je RS. Nijak jsem se nešprajcoval a povolenku se státním lístkem mu dal k nahlédnutí. Chvilku se v tom hrabal, znechuceně mi ji vrátil a že to tady nemají rádi a abych si to nezvykal. Tak se ptám co nemají rádi. Prej, že tam ten biwak nemá co dělat a že to je zakázaný. Požádal jsem ho, aby mi v BP ukázal, kde se o tom píše. Znejistěl a začal, že je to napsané na ceduli u rybníka, tak jsem ho vyzval, aby mi to šel ukázat, protože vím, že tam nic takového není. Už mě to dost sralo, ta jeho bohurovnost, tak jsem ho slušně poslal do prdele s tím, že zneužívá pravomoci veřejného činitele.

3. A do třetice nedávná řijnová zkušenost, kdy mi RS ve 22:10 odebrala povolenku za lov mimo povolenou dobu lovu a aby toho nebylo málo, tak mi s vítězným výrazem odebrala i státní lístek :o)
Zápis žádnej, klidně jsem mohl zavolat Policii, že mě okradli nějací chlapi o papíry a státní lístek. No evidentně to nemohla být RS, ta přece ví, že státní lístek odebrat nemohou :o)
A dodatečně jsem měl možnos vidět zápis, který ta parta amatérů sesmolila. Hrdině se tam přihlásili k zabavení státního lístku, všichni se tam podepsali včetně lidí co byli uvedeni jako nějací pomocníci nebo co a ještě netrefili číslo revíru kde svoji hrr akci provedli.

Ale abych jen neupozorňoval na pitomce co tam nemají co dělat, narazil jsem i na RS co svoji práci zvládají dobře, ale naštěstí ve dne.

Nkakr - Profil | So 7.11.2009 18:28:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní zážiteček s rumunským pytlounem.
Jednu jarní neděli dopoledne jsem kontroloval rybáře 25 - 30 let, lehce opáleného. Na požadavek předložení dokladů reagoval slovy, nevím neumím cesky. Hodně lámanou češtinou vysvětloval, že je Rumun, bydlí na ubytovně , jen tam s ním mám zajít a vše bude OK.
Navrhl jsem mu náhradní řešení, vytáhl jsem mobil s tím, že zavolám policii. Nevěřili byste, jak mezinárodní slůvko POLICIE bylo úspěšné. Zahodil udice a prchal podobně jako student Mazánek ve filmu.
Zůstal po něm nepořádek, pozůstávají se ze dvou udic a brašničkou, jsou na následujících fotkách.

NFlip - Profil | So 7.11.2009 16:33:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Někdy vypadáme jako ti špatní,ale letos na pískárně,kde je povoleno používat loďku k rybolovu jsem jeden víkend po nekonečném žadonění jednomu cizímu rybáři(sumcaři) vrátil povolenku s tím,že se bude řídit předpisy platnými na tuto vodu,které tvrdil ,že nezná.Budiž.
Za týden tento průserář přijel opět s parníkem a navíc ještě s kolegou,který měl druhý-jak říkám někdy se lidská dobrota nevyplácí a leckdo ji zneužije.
Pochopitelně přišli o papíry oba.

Npatlal - Profil | So 7.11.2009 16:03:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mám také jeden zážitek z RS.
Sedím na Labi,klacky na lešení a čumím na vodu z pohodlí lehátka s pivem v ruce (klasický kaprař)
pípáky mlčí a tak se kochám.Přišel ke mě klučina a praví....Dobrý den pane,nemáte náhodou kousek chleba nebo housky,zapomněl jsem to doma a nemám co naháček.Ač jsem velice lakomí .-) tak jsem mu jednu housku dal,a klučík se usadil opodál na břehu.Vyndal klacek co měl asi ještě po dědovy,naviják jsem identifikoval jako rex,což mne utvrdilo když jsem slyšel jak mu cvaká brzda když tahal prvního cejna.Koukám na něj,klučík ho pěkně přitáhl a ještě ve vodě ho vyhákl,šlo mu to krásně jak kdyby měl háček bez protihrotu.A šup hodil zase tak 15-20m a netrvalo dlouho a táhne zase cejna a vše se opakovalo.Byla krása na něj koukat,fakt mu to šlo,vrátil jsem se do mladých let a sleduji ho s takovou radostí a z toho mne vytrhne.........papíry rybářská stráž........ otočím se a vedle mne stojí maník tak 50-55 let a dodává....no dělejte nemám na to celý den..... V jednu chvíli jsem myslel že se mi to zdá,ale nezdálo. Šáhnu pro papíry a pak si říkám ...ani odznak neukázal natož průkaz....A co oznak bylby,pravím nesměle...........Chlap hrábne do kapsy a vyndavá odznak...A co průkaz byl by pravím nesměle...Ten nemám ,mám odznak a ten mi stačí a fofr už jsem říkal že na to nemám celý den.......V klidu se zase usadím a slušně posílám dotyčného pana do pr...Jak si to představujete,za to vám vezmu papíry......Asi těžko když jsem vám je nedal,pravím nesměle..
Maník pochopil že se mno nepochodí.ale to nebylo to echt.Jak tak jde ode mne ,všimne si klučíka na břehu....Rybářská stráž atd to samé co na mě.kokám na něj jak na zjevení. Klučík praví nesměle....já papíry nemám pane ale rád chodím chytat promiňte mi to...... a v tom ten borec na něj začne řvát,vytrhne mu proutek z ruky a nadává mu do zkurvenejch pytláků a to už jsem nevydržel.Přiběhnu k němu a pravím nesměle....Pane právě jste okradl toho chlapce a já na to tady koukám a je vám to úplně jedno.Situaci dokresluje pláč dle mého odhadu tak 8-9letého chlapce.....co je ti do toho,pytlačil starej se o své.....A co je do toho vám,pravím ale už né nesměle,cítím jak mi rudnou oči......... Ta osoba na mě čučí a když mu beru ten stoletý prut z
ruky a vracím ho klučíkovy ,který okamžitě utíká co nejdál od nás,tak se otáčí na patě a asi po dvacetimetrech na mě řve......my si tě pohlídáme ty bojlízáku zasranej a to si piš že o ty papíry přídeš.....nepřišel jsem,jen proto že jste bojlízák vám nikdo papíry přece nevezme.
Tím jsem chtěl říct že někteří členové RS jsou pěkný hovada.....někteří podotýkám !!!

NFlip - Profil | So 7.11.2009 15:24:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je zajímavé,že u nás jsem se ještě nikdy s žádným mrkáckým zabijákem porybných nesetkal.Asi na ně působí ten jihočeskej vzduch.Většinou,když jsou chyceni na švestkách,tak jsou spíše jako zpráskaný psi žebronící o nějakou schovívavost.
Jinak letos jsem za přestupky typu nadlimitní počet,nezapsané úlovky lov na zakázanou nástrahu,použití lodě k rybolovu ap.zabavil asi 6 povolenek.
Pár hrdinům u lešení za lov po půlnoci domluvil. A zmiňovat se o pokárání za nezapsanou docházku je snad zbytečné.Prostě nic zvláštního

NMartin... - Profil | So 7.11.2009 13:25:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sumec >> no letošní sezóna začla celkem v pohodě, kontrol jsem udělal plno a bez problémů. Občas nějaký menší problémy, ale vše řešeno domluvou. Na začátku prázdnin chyceni pytláci u vody, byl jsem napaden a vše se řeší přes soudy. Od té doby zas klídek a občas nějaký ten malý problém mladých rybářů, ale řešeno namístě slovně. Rád s rybářema pokecám a oni se mnou