Plumlov (čištění nádrže)

Co na to říkáte .........
Autor diskuse: mikado2 - Profil , 29.5.2009 všeobecné - revíry, cestování

ludek 73 - Profil | St 20.10.2010 21:26:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


Detreux - Profil | Út 13.7.2010 22:10:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. >> já si myslim ze je v tom "profesionálním odlovu" velkej pošmel. Strávil jsem u tý vody fakt hodě času a každej rok jsem tam ve tření viděl spoustu slušnejch štik i hodně přez metr, vecí amuři tam taky museli bejt- tuhle rybu nechytí jen tak někdo, a trofejní kapři totéž - mám kámoše kterejm se tam na kuličky dařilo pravidelně chytat ryby přez 10kg. O těhdle rybách se vůbec nemluvilo! Jen o cejnech, hadech, sumcích a tolstojích = rybách do soukromáků neprodejných. Z neoficiálních zdrojů se ke mě donesesla iformace že někdo emailem obepsal majitele okolních soukromáků, že se bude lovit Plumlov a že budou trofejí ryby na prodej. Ale čert ví co je na tom pravdy. Každopádně se vůbec nemluvilo o tom kam se slovené ryby nasadili, jen dost nepřesná informace že " do ostatních revírů", a nějaký cejny a candáty nasypali do Moravy nad Km ( mimochodem před povodněma takže kde jsou si každej může domyslet :-). Kdyby bylo všechno košer určitě by nebyl problem dopracovat se k nějaké fotce z vysazování ale nikde sem na nic nenarazil... A je tam spousta dalších velkejch ale. Všiml si třeba někdo toho že pod tzv starou hrází nejsou téměř žádné nanešené sedimenty? Na dně jsou vidět kořeny původních sromů které tam rostli ještě před napuštěním přehrady. Zatopená hráz působila jako filtrační bariera a sedimenty nesené vodou se o ni zastavili. Odbahnit by bohatě stačilo horní část přehrady, k tomu znovuobnovit kořenovou čističku u přítoku ( pár let zpátky byla zničená a vybagrovaná kvůli budování nudapláže), změnit hospodaření na plumlově ( zákaz lovu na rybku do 15cm, nevysazovat tolik kapra, a žádný amury a tolstolobiky), k tomu neobhospodařovat pole v nejblyším okolí přehrady kvůli splachům z nich, a vybudovat pár čističek v chatovejch oblastech a přehrada by byla za 10 let čistá....
Jenom polemizuju ale nějak mi to nehraje...
Soryy za chyby... sem uz dnes unaveeny

SkulalukS - Profil | So 19.12.2009 16:26:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slyšel jsem, že veškerá rybí osádka, kterou z Plumlovské přehrady sloví, bude rozdělena na dvě přibližně stejné poloviny.
Ta první pochcípá a tu druhou rozkradou.

cipa - Profil | St 16.9.2009 10:13:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

medvěd >> jj máš pravdu,dnes mě kamoš poslal pár fotek tak je sem lupnu pro ostatní ;)

cipa - Profil | Čt 23.7.2009 12:30:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vase zprava

cipa - Profil | Čt 23.7.2009 12:29:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dříve to tam žilo i parníček tam jezdil

Šikušik - Profil | Čt 11.6.2009 20:30:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak ještě jedny :-)

Šikušik - Profil | St 10.6.2009 18:56:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

všeta >>

Šikušik - Profil | Út 9.6.2009 20:44:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednoznačně souhlasím s vybagrováním - do budoucna by to byl určitě přínos (a myslím tím především rybáře - vemte za poslední roky zbytečné úhyny candátů a úhořů)
Pár bodů pro ty, co chtějí chvilku přemýšlet:
1) se stavbou přehrady se začalo v roce 1913 (uvedení do provozu v roce 1932)- tudíž je to pěkná řádka let co do ní tekly fekálie z obcí na přítoku
2) velká část obcí na přítoku má již vybudované ČOV nebo připravuje jejich výstavbu
3) bohužel o bagrování Podhradského rybníku se nemluví - a to je prakticky "sedimentační nádrž" neboť Hloučela první přitéká do něho - kam ten "bordel" nateče při první větší vodě?
4) kam se bude odvážet vybagrovaný materiál z přehrady ( a že ho asi nebude málo co?, když při loňském poklesu hladiny byla větší část přehrady nad starou hrází nasuchu, a to je mělčí část a je předpoklad sedimentu a mocnosti cca1,5 - 2m) - no při ploše 68 hektarů nevím nevím - ještě před 2 měsíci všechny pokusy o sehnání pozemků na uložení sedimentu byly na bodě 0
5) každopádně pánům politikům držím palce a jen čas ukáže, zda se dílo povede nebo se jedná pouze o politický populismus (případně finanční "malou-velkou domů")

cipa - Profil | Po 1.6.2009 19:23:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak hlavní zásluhu co jsem se dozvěděl za vyčištění Plumlovské přehrady má MUDr. Mgr. Ivan Langer?taky jsem se dozvěděl že MUDr. Mgr. Ivan Langer+jeden jeho kolega?mají koupený pozemek celé to pole vedle Lázničku.Tak jsem zvědav jak to pak vše dopadne,až celá přehrada bude vyčištěná jestli zůstane místní organizaci nebo ji někdo koupí za hniličku,nebo pronajme a udělá sní soukromou vodu?Těch ryb co tam už plavou nějakou tu dobu je škoda a kam pak poputují to je ve hvězdách,ale doufám že ne do nějaké soukromé vody,něco prý by se mělo dát do místních revírů,ale toho asi moc nebude?pak něco na Brněnskou přehradu a do Novomlýnských jezer.Chytání nonstop by mělo být od 16.června,ale mělo by to být asi jen na sumce,tak čítám že tam bude rybářů jak sraček tak u toho já být nemusím,ale letos bych se tam aspoň jednou chtěl ještě podívat a rozloučit se s místní vodou na které jsem vyrůstal.Toď asi vše co tak vím.
a zároveň bych se chtěl omluvit MUDr. Mgr. Ivanovi Langerovi,jestli mé informace nejsou pravdivé co jsem psal mám to jen co jsem od někoho slyšel.Nerad bych pak ještě někde lítal po soudech místo,abych seděl u vody i když je demokracie???

Petr K - Profil | So 30.5.2009 20:35:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska jsem to zjišťoval. Na svazovém výboru bylo projednáváno snížení míry kapra a odlov dvou kusů což máš pravdu. Ale vyjímku ohledně nonstop lovu může dát jen ministerstvo životního prostředí a né svazový výbor. Takže závěrem ještě není nic povoleno, žádost je podána a zbytek je jen fantazie rybářů. Na přehradě jsem už dokonce slyšel, že už jsou pověšeny cedule s povolením nonstop lovu. A nic tam není.

kanic - Profil | Pá 29.5.2009 18:12:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr K - ® - bylo to projednáváno na svazovém výboru a tam to prošlo,stajně tak snížení míry kapra a možnost ulovení dvou kusů

Petr K - Profil | Pá 29.5.2009 13:40:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejsmutnější na tom je, že všechny ryby pudou pryč a bůh ví kolik jich tam zdechne v bahně. Podle informací mají se ryby stěhovat do DYJE 5. Jen su zvědavej kolik jich tam vůbec dojede živejch a kam se podějí trofejní kusy. Stejně tam bude u výlovu probýhat černej obchod právě s těma trofejníma rybama. Dokonce aji místní hospodář nesmí být u výlovu a po dobu výlovu bude místo ohraničeno se zakázanym vstupem. Škoda je to moje domácí voda.

Martin M. - Profil | Pá 29.5.2009 13:13:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rikam na to tolik, ze MRS si slovi ryby a vyskrtne tento revir ze sve databaze.