Zavážecí loď Devict Catamaran Fishing robot

- Jiří Louthan

Komerční sdělení



Rybáři mají stále více v oblibě nové technologie a také je úspěšně využívají ke zvýšení počtu svých záběrů. V posledních letech se jen v České republice prodaly tisíce nahazovacích echolotů, ale také stovky zavážecích loděk. Je evidentní, že rybáři začali klást důraz na efektivní vyhledání ryb, ale také na přesné zakrmení lovného místa, stejně jako na strategické usazení montáře s nástrahou.



Žádná ze zavážecích loděk ovšem nebyla nikdy tak kvalitně vybavená jako DEVICT Catamaran Fishing robot (případně její menší bratr DEVICT Tanker Triple Fishing robot), který je neobvyklý už tím, že je možné jej ovládat pomocí mobilní aplikace. Uživatel loďky se po spárování loďky s mobilem pohybuje v krásném barevném režimu leteckých Google map jednotlivých revírů, ale také v režimu kvalitního sonaru v v přehledném a barevném provedení. Už žádné monochromatické zobrazení jako je tomu u konkurenčních a dokonce dražších loděk.



Na displeji neustále vidíte stav nabití baterií v loďce, aktuální hloubku pod loďkou, teplotu vody pod čidlem lodi, kvalitu wifi signálu a počet satelitů, na kterých vám právě funguje GPSka.



Maximální hodnoty a vrcholná technologie navrch

Pojďme se nyní podívat, co všechno vám loďka vybavená fishing robotem nabízí v praktickém slova smyslu. Samotná loďka DEVICT Catamaran je vybavena dvěma motory a tedy i dvěma chráněnými vrtulemi. Uveze 5 kilogramů návnady, ale také naráz až 3 montáže s nástrahou. Návnada se vyváží ve dvou oddělených kontejnerech, které mají vlastní velmi citlivé ovládání. Můžete tak v klidu zakrmit i dvě místa na jednu vyvážku a navíc se rozhodnout, jestli návnadu vyklopíte naráz na jednom místě, nebo jestli si rozkrmíte pomalým otevíráním kontejneru například delší pás dna. Montáže se vyváží díky pístovým systémům na zádi a na bocích lodi, ale k vyvážce montáží můžete použít i některý ze dvou kontejnerů na návnadu, takže máte k dispozici pro své montáže širokou paletu možností vývozu.





Loďka DEVICT Catamaran zvládne vyvážet a komunikovat až na vzdálenost 500 metrů a pluje rychlostí až 2 metry za vteřinu. Tato loďka má odolonost vůči vlnám třídy 6, takže si díky síle motorů i svému tvaru bez problému poradí s vlnami vyvolanými projíždějící lodí či větrem. Velkou výhodou této loďky jsou lithiové akumulátory, kterými je loďka osazena. Vydrží po plném nabití fungovat v kuse až 4 hodiny, přičemž plné nabití zcela vybitých akumulátorů trvá přibližně hodinu.





Unikátní zařízení Fishing robot

Ale pojďme se podívat především na nejdůležitější součást, kterou je loďka vybavena - na samotného Fishing robota a na to, co všechno vám tento unikátní komponent nabízí.



K tomu, abyste mohli používat Fishing robota - tedy konkrétně jeho funkce v podobě autopilota, GPSky, sonaru a správce hotspotů, musíte si nejprve do svého mobilního telefonu či tabletu stáhnout aplikaci s názvem Fishing robot. Najdete ji zdarma v Obchodě Play či Aplle Storu. Po zapnutí loďky, jejího ovladače a bluetooth mostu proběhne spárování s vaším mobilem přibližně do půl minuty. V ten moment je loďka připravena vyrazit na vodu a začít vám mapovat revír, zakrmovat, nebo vyvážet nástrahy.



Loďku uvedete do pohybu buď manuálně pomocí klasického ovladače, nebo kliknutím na displej vašeho mobilu respektive na vámi vybrané místo na revíru, na kterém se právě nacházíte. Manuální ovládání je velice jednoduché a automatické ještě jednodušší. Klik na displej a loďka sama jede, další klik a vrátí se na vámi zvolené místo. pokud se mi špatně orientuje na mapce revíru, stačí roztáhnout dva prsty po displeji mobilu a revír se nám na něm zvětší do požadovaného rozměru. Mezi zobrazením Google map a sonaru si připínáte jediným kliknutím na pravé straně displeje mobilu, ale můžete si displej také rozdělit na dvě poloviny, kdy na jedné můžte sledovat pohyb loďky po mapě revírů a na druhé sledujete vodní sloupec, dno a samozřejmě také ryby, které se právě nacházejí pod sonarem loďky.



Přesné závozy na 500 hot spotů

Ve chvíli, kdy si najdete zajímavý hot spot, na kterém chcete lovit (koryto řeky, lavice na dně, výčnělky skály, padlý kmen atd.), uložíte si jej do paměti robota kliknutím na ikonu diskety. Kdykoliv pak budete schopni zavézt návnadu či nástrahu znovu a znovu na totéž místo (odchylka je maximálně 1 metr). Fishing robot si pamatuje celkem 500 uložených pozic, které si můžete pro větší přehlednost pojmenovat tak, aby se vám v nich v budoucnosti lépe orientovalo.





Když se rozhodnu vyrazit s loďkou na jeden z vybraných a uložených hot spotů, jednoduše si jej na Google mapě vyberu (vypadá jako špendlík zapíchnutý do mapy), podržím na něm prst a aplikace se mě zeptá, jestli chci na něj s loďkou vyplout. Svou volbu potvrdím a loďka jede přímo na hot spot. Jakmile loďka nad hot spot najede rozbliká se kolem ikony loďky soustava červených kroužků, které mi signalizují, že vjížídm nad zvolený bod. Pak je už jen na mě, jestli na daném místě vypustím jen návnadu a nástrahu vyvezu mimo zákrm, nebo zda na něj položím obojí. Můžete se tak stále držet své lovné strategie, a nebo můžete strategie libovolně měnit. Volíte si velikost i tvar krmného místa a stejně tak i usazení svých montáží. No není to dokonalý nástroj jak se dostat k vysněným úlovkům i v momentech, kdy máte na lov jen velmi málo času?



Už žádné dlouhé a riskantní náhozy

Ale přesnost zákmu a vývozu nástrah není jedinou výhodou zavážecích loděk. Nezapomeňte na to, že díky vyvážce se už nemusíte bát zamotaných montáží, což se vám při náhozu může snadno stát. Také si nemusíte pořizovat žádné speciální odhozové pruty ani navijáky. Zavážecí loďka je dokonalý parťák, který vás dostane daleko za hranice vašich náhozových a vnadících schopností. Stačí se s ní naučit pracovat, což není nic složitého.



Ptáte se, jak můžete používat Google mapy v místě, kde nechytáte signál ze sítě? To je jednoduché, stačí si do vašeho mobilu stáhnout offline mapy a signál už pak nikdy řešit nemusíte.



Loďku DEVICT Catamaran Fishing robot pořídíte za 36.900 korun a v balení najdete kromě dvou kvalitních lithiových baterií také dvě nabíječky na každou baterii zvlášť, pevný látkový obal s popruhy pro snadné přenášení loďky, ale také průhlednou pláštěnku na ovladač pro případ používání loďky v dešti. V balení je i mazací olej, držák mobilu na ovladač a samozřejmě přehledný český návod. Prostě všechno co k lodi potřebujete.



Jaké jsou parametry loďky DEVICT Catamaran Fishing robot?

Rozměr loďky: 83 x 52 x 30 cm
Váha včetně baterií: 9 kg
Pojistka vyměnitelná: 15A
Baterie v ovládači: 8 x AA tužková baterie (vyplatí se používat dobíjecí baterie)
Akumulátory v lodi: 2 x lithiový akumulátor 7,4 V / 12A (až 4 hodiny používání loďky v kuse)
Doba do plného nabití akumulátorů lodi: cca 1 hodina
Záruka: 2 roky loď, 6 měsíců akumulátory
Frekvence dálkového ovladače: 2,4 GHz
Počet nákladových prostor: 2
Maximální počet montáží pro jednu vyvážku: 3
Nosnost nákladového prostoru: 5 kg
Rychlost zakrmovací loďky: 2 metry za sekundu
Odolnost vůči vlnám: třída 5 - 6 (tzn. maximální odolnost)
Dosah loďky respektive dálkového ovladače: až 500 metrů
Počet hot spotů k uložení: 500
Hloubkové rozpětí sonaru: 0,5 až 80 metrů

Devict Catamaran Fishing robot ve videu





Vice informací a možnost zakoupení zde
Autor: Jiří Louthan