„Kam tu řeku pustíme?“ Za změnu toku řeky bez povolení zaplatí firma sto tisíc korun

Kategorie: Všeobecné

Jakékoli činnosti, kterými je škodlivě zasahováno do přirozeného vývoje jedinců zvláště chráněných živočichů, lze realizovat výhradně na základě pravomocné výjimky udělené krajským úřadem. Tohoto nařízení nedbala stavební společnost Stream s.r.o., která při opravě jezu v Úpici bez příslušných povolení orgánů ochrany přírody dočasně změnila proudění řeky Úpy. Za přestupek zaplatí sto tisíc korun.

https://www.cizp.cz/aktuality/kam-tu-reku-pustime-za-zmenu-toku-reky-bez-povoleni-zaplati-firma-sto-tisic-korun

MAXXSKATER, 18.5.2023

Diskuse k bleskovce

zdevac - Profil | So 20.5.2023 11:54:56

Rožnovák >> Zřejmě jsi chtěl napsat že je připomínkuje proto, aby tam byla zvířata, která chtějí, protože jinak v tom problém není. I na poušti je zvířat celá řada, poušť rozhodně není mrtvým místem bez života.

Rožnovák - Profil | Čt 18.5.2023 19:45:04

vidím To poněkud odlišně. - staveb na tocích jsou ročně možná stovky- rúzné opěrné zdi mostky, mosty -furt se budují nové chodníky a cyklostesky a také opravy a budování malých a velkých příčných objektů

- když tedy stavebník -investor-obešel OOP - a nevyžádal si stanovisko kde kraj stanoví podmínky, časový harmonogram stavby- kde omezuje práce v korytě-stanoví opatření na minimalizaci zákalu- nařizuje transfer ryb před stavbou- zohledňuje dobu rozmnožovaní ZCHD ryb které se kryje s kulením plůdku PO a s dobou třením lipana a a dalších reofilek a ukládádalší stanovištní úpravy jako třeba RP- či To aby tok po stavbě nebyl pro ryby holobytem- určitě To má smysl a je To zákoná povinnost- zékon se v této zemi většině lidem hodí jen někdy -když ho sami potřebují jinak je na obtíž.

- pokud byl při takové zásahu vynechán kraj- nebyl vynechán snad nebyli vynechána dotčena MO- a mohli si ryby před největším rachotem techniky v toku odlovit a přelovit- drtivá většina MO tu vyjímku na transfer Zvláště chráněných druhů ryb má - MO není totiž mdlého rozumu-a protokol o tom co odloví posílá na OOP- příslušný Kraj popř Schko. Pokud má MO potažmo ÚS trochu za ušima tyto akce připominkuje aby z toku nebyla poušť.

starecek - Profil | Čt 18.5.2023 15:42:45

Někdo je bonznul a oni nebyli schopni odpovědět na otázku, Jak víte že to děláte dobře? Ukažte papír. Myslím , že 100 tisíc je akorát ochrana ČIŽP proti osočení.

Popik - Profil | Čt 18.5.2023 13:33:12

Martin M. >> neskutečné, firma opravuje jez, voda tekla dal a dostanou pokutu. Kdyby se takhle Inspekce činila třeba v případě Bečvy...

bart.bm - Profil | Čt 18.5.2023 13:29:58

Martin M. >> souhlasím. Stejně by to nešlo vyřešit jinak při opravě, než tak jak to bylo uděláno. Hloubková eroze je dobrý blábol. Když dojde vlivem dešťů k většímu průtoku tak jde tím bokem daleko víc vody a efekt je stejný. Tak samo se posunou i sedimenty. Dělají se daleko větší zvěrstva , to už nikdo neřeší.

Martin M. - Profil | Čt 18.5.2023 12:59:31

Podle fotek bych rekl v pohode vyreseno. Jedna vyplachnuta COV nadela stokrat vice skody, nez tahle zakleknuta blbost, kdy urad argumentuje spekulacemi, ktere by stejne sam pri podani zadosti o vyjimku ignoroval.