Rybářský informační systém „RIS“ (2) – Oblast "Správa členské základny"

Kategorie: Všeobecné

Přinášíme nový článek ze série o připravovaném Rybářském informačním systému (RIS). V následujících dílech představíme jednotlivé oblasti RISu, na kterých pracují analytické skupiny ČRS ve spolupráci s dodavatelem systému.

https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/917-rybarsky-informacni-system-ris-2-oblast-1-sprava-clenske-zakladny

MAXXSKATER, 10.6.2022

Diskuse k bleskovce

nofish - Profil | Út 19.7.2022 11:34:48

Denny >> ohledně nemocenské. Pořád říkám, ať mi a zaměstnavateli sníží odvody, budeme mít víc peněz na výplatu a každý si pojištění udělá podle sebe. Každý strůjcem svého štěstí. Z kámošů, kdo má pořádný příjem ze mzdy, nespoléhají na stát a platí si pojistky navíc, protože jsou zvyklí na jistý standard života a při klasické nemocenské by si ho neudrželi. Ale musíš na to mít, pak se ti to vyplatí. Deset let platíš, pak máš úraz a najednou ti pojišťovna platí tak, že máš příjem stejný jako bys byl v práci....případ kolegy. Ale ne každý na to má.
Ber to jenom jako příklad. Alespoň jsme trošku odlehčili od těch věcných hádek o tom jak by se měla dělat rybarina.

Denny - Profil | Út 19.7.2022 1:30:57

nofish >> Dlouho, opravdu ale protoze mam doma rodinu, tak vim, jak to tam vypada. Ale nemysli si, ze tady to neni podobne. Vsude kam se podivas nabidka prace, ale pritom nezamestnanost, protoze mnozi jsou lini delat, radeji budou drepet doma za par dolaru. No a nemocenska, to by se mnozi doma osypali, protoze tady je narok na 10 dni placene nemocenske v roce, ale musis to mit ve smlouve, na vic neni narok. Tohle a mnoho dalsiho o te , pro mnohe vysnene Americe, nikdo nikde nepise ani se o tom nemluvi.

Thomic - Profil | Po 18.7.2022 23:51:16

computerfish >> Mirku, s výdejci povolenek v rozhraní EvMo jsem v takřka denním kontaktu, proto docela dobře tuším, jaké je to zabezpečení, i to, že aktuálně je jediná ochrana ten kolek, a to ještě omezená (třeba ty druhé povolenky).
Ještě jednou, mám daleko k tomu, abych kritizoval tvůj software, jenom to prostě není informační systém, čehož jsi si určitě vědom, protože ty o tom houby nevíš. Porovnáváš jablka s hruškami.
Predikovat jak a co je dobré pro MRS samozřejmě nehodlám, psal jsem ať jim to nabídneš. Můžu operovat pouze s poslední informací kterou jsem od jejich statutára obdržel cca měsíc zpátky, ale pro podrobnosti se musíte obrátit na MRS, nikoli na mě. Dovolím si říct jen to, že celý problém není ani ve financích, ani v navržených funkcionalitách nebo podle tebe "megalomanském" konceptu, ale řeší se převážně majetkoprávní vztahy k systému jako takovému. To jak se nakonec MRS rozhodne je v jejich rukou, osobně mi to může být tak nějak jedno.

computerfish - Profil | Po 18.7.2022 22:22:45

Thomic >> Kritika má jiné parametry, na to jsem si od některých již zvyknul. Nic ti nebrání, prodejce povolenek v EvMO oslovit, jak je to se zabezpečením povolenky, rádi ti to objasní. Já povolenky neprodávám. S pojmem informační systém rádi nevyšší funkionáři operují, zní to velikášsky a noblesně i kdy o tom vědí houby. My jsme vyrobili sotware pro rybáře, protože jej požadovali bez velkohubých ambicí prodejci - rybáři. MORS samozřejmě znám velice dobře. Ale predikovat jak a co je dobré pro MRS bys neměl. Spíše si sám sobě položit ozázku, proč MRS náhle neparticipuje na RIS a sám si sobě odpovědět.

nofish - Profil | Po 18.7.2022 21:21:53

Denny >> nevím, jak dlouho jsi mimo čr, ale já mám teď nemocnkou menší, než než někteří, co nikdy nepracovali a jsou jen na sociální podpoře. Tady to funguje tak, že se zavede mýtné na dálnicích, ale ty peníze nejdou do opravy a budování dálnic, ale do rozpočtu a pak se někam "odkloní". Je to fakt prdel...

Mrknato - Profil | Po 18.7.2022 19:54:59

Denny >> Nechci dělat vševěda, ale někde jsem četl že se za posledních 50let zvýšila teplota kontinentu o 2°C, tedy i řek a vody v řekách také dramaticky ubývá. Navíc to jistí ČOV, které má téměř každá obec a čistí jen něco. Většinu pro ryby nebezpečných látek nevyčistí, (např. hormony, léčiva). Dřív to šlo do země ze septiků a žump a co si tam kdo nas*al, to měl na poli, nebo louce. Pamatuju, že okouni, plotice, proudníci, hrouzci, skaláci, lipani byli podle typu vody všude. No jo, kapř má u vás a v Austrálii dobrý podmínky.... co by za to naši WaM dali ))))).

Denny - Profil | Po 18.7.2022 18:57:15

Mrknato >> Myslim, ze nejsi daleko od pravdy, jen jak jsi napsal :"Tehdy se ryby rozmnožovaly přirozeně a hojně". Duvod proc tomu tak ted neni? Zmena podminek, nebo ta ryba, co se nasazuje neni schopna se vytrit? Vidim v jakem mnozstvi se zde vytira kapr, je to tim, ze se sice chyta, ale temer nikdo ho nebere a uz vubec se nevysazuje? Aspon jsem nikde necetl, ze by tuhle rybu nekdo chtel vysazovat, spis je snaha ji hubit.

Mrknato - Profil | Po 18.7.2022 18:29:29

Denny >> Já jsem ještě zažil "kolektivizaci" v rybařině, kdy se převedly dekrety, které držely MO na územní svazy, kraje. Tehdy byla povolenka na jeden, dva revíry a šmyčec. Tehdy to nevadilo, protože to byla vzdálenost, co většina ušla pěšky, nebo na motokole. Převod revírů na kraje v roce 75 otevřel většině možnost poznávání, různých typů vod a lovu různých druhů ryb. Někdo říká, že tehdy dobře zarybněné revíry, byly odrazem "svědomité péče MO (spolků) o revíry, ale já si myslím, že to není pravda a tím jak se to traduje, tak zarybnění a hospodaření MO dostává obraz Jura Jánošíka, který měl 155cm, za 10 let po jeho smrti 175cm, a dnes se říká, že měl 2metry. (Je to nadsázka). Tehdy se ryby rozmnožovaly přirozeně a hojně.

Dnes lovit na území kraje (ÚS) je standard a nikdo by asi neměnil, vyjma pár místních patriotů. Nyní a nejen vinou klimatických změn je nutné většinu druhů vysazovat a stojí to peníze. Dělit peníze od rybářů na 3 kupičky je nesmysl, ale udržuje to smír, mezi 3 složkami svazu. Někdo musí rozhodnout, jestli chceme smír, nebo ryby ve společných revírech.

Denny - Profil | Po 18.7.2022 13:03:26

zdevac >> Uz vam nebudu do toho kecat :-), jen si myslim, ze by bylo skoda aby svaz padnul, jen proste aby se zacalo uvazovat uplne jinak, lidi na to je dost, stejne tak odborniku a ta clenska zakladna muze vyvinout takovy tlak, ze se zmeni i zakony. Otazkou je, jak pises, zda je to zadouci.

eskymak Mrakomor - Profil | Po 18.7.2022 12:50:35

zdevac >> už zase hlásáš názory většiny ? :-))

Petr64 - Profil | Po 18.7.2022 12:40:51

Denny >> To víš že vrazil. Haciendy jsou nejkrásnější v přírodě.😉