Ohlédnutí za 25. ročníkem výstavy Natura Viva

Kategorie: Všeobecné

V neděli 27. května 2018 oficiálně skončil 25. ročník výstavy Natura Viva 2018 v Lysé nad Labem, který jako každý rok přilákal tisíce příznivců rybářství, myslivosti, včelařství, zahrádkářství a pobytu v přírodě. Tato výstava je velmi výjimečná nejen svým rozsahem, ale také množstvím doprovodných programů a přednášek, kterých se mohou účastníci zúčastnit a kterých se v letošním roce konalo v rámci výstavy téměř 70.

Pro Český rybářský svaz je tato výstava velmi významná i z toho důvodu, že zde dochází k řadě jednání nejen se zástupci politické reprezentace, ale i s představiteli spolků, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Velmi úzká spolupráce probíhá například s Českomoravskou mysliveckou jednotou v oblasti snižování stavů kormorána na našich revírech nebo v rámci iniciativy Hospodáři v krajině, která představuje významnou skupinu prosazující naše zájmy v oblasti připravované legislativy nepůvodních a invazních druhů.

Expozice Českého rybářského svazu byla jako vždy velmi pestrá – nechyběly oblíbené simulátory střelby kormorána nebo zdolávání úlovku. Zejména mezi dětmi byly velmi populární i akvária s ukázkami sladkovodních ryb, kterým vévodily dva krásné exempláře sumce velkého. Od pátku si také zájemci mohli nechat zhotovit portrét s rybářskou tématikou od karikaturisty.

Celá řada velmi zajímavých expozic probíhala samozřejmě také mimo prostor stánku Českého rybářského svazu – nechyběly ukázky sběru medu z včelích úlů, koncerty trubačů, ukázky sokolnictví, raritní trofejní úlovky (nejen) vysoké zvěře a samozřejmě prodejní stánky s nepřeberným množstvím vybavení – od rybářských potřeb přes zbraně a lovecké vybavení, oblečení do přírody až po řadu kulinářských specialit.

I přes to (nebo i díky tomu), že je tato výstava orientovaná na mnohem širší skupinu než jen sportovní rybáře, je prezentace činnosti Svazu takto široké veřejnosti velmi důležitá. Jedná se o jedinečnou možnost sdílet své zkušenosti a poznatky se skupinou, kterou spojuje v první řadě láska k přírodě a společná snaha o udržení pestré a krásné přírody i pro další generace – nebo nápravu chyb, které v posledních dekádách tuto dlouhodobou udržitelnost mohly narušit.

Těšíme se na další ročník výstavy Natura Viva, kde Český rybářský svaz určitě nebude chybět.

Petrův zdar!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=636&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 29.5.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.