Setkání rybářské mládeže 2017

Kategorie: Všeobecné

Ve dnech 8. – 10. září 2017 se konalo již tradiční Setkání rybářské mládeže.

Pořadatelství připadlo tentokrát na Západočeský územní svaz ČRS, který pověřil organizací akce MO ČRS Nepomuk. Pořadatelé pro setkání vybrali kemp Nový rybník, který se nachází uprostřed lesa a jak již název napovídá, je na břehu rybníka asi 3 km od města Nepomuk. Hlavními pořadateli byli manželé Hozmanovi, kteří pro děti, ale i jejich doprovod připravili pestrý program. Ten byl složen jak z akčních soutěží a aktivit, tak naučného programu. V pátek po zahájení, při němž přivítal účastníky předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma, byla pro děti připravena první část soutěže, inspirovaná televizní soutěží Klíče od pevnosti Boyard. Jednotlivá družstva územních svazů plnila úkoly, ve kterých bylo možno získat klíče k pokladu.

Jedním ze stanovišť bylo i hledání klíče v nádobách s rozmanitou náplní, a to i s živým obsahem.

V sobotu ráno odjely děti do Plzně, kde navštívily Techmánii Science Center a zahrály si turnaj v LaserGame.

Po návratu z Plzně probíhala druhá část hry o klíče, kdy soutěžící získávali indicie k otevření truhlice s pokladem. Na nedělní dopoledne byl připraven závod družstev v lovu ryb přívlači.

Setkání rybářské mládeže 2017 se vydařilo a velké poděkování patří pořadatelům, kteří si dali obrovskou práci s přípravou soutěží i programu. Letošní ročník lze jednoznačně zařadit mezi jeden z nejlepších v historii této akce - o tom svědčí i nadšené reakce dětí a jejich vedoucích. Setkání proběhlo za finančního přispění ČRS, MŠMT a sponzorů - obec Klášter, město Nepomuk, Pekařství Pondělík, Silnice Nepomuk, Klaus Timber, Decathlon, Mivardi, Autocentrum Jan Šmucler. Všem tímto děkujeme.

Odd. sportu a mládeže Rady ČRS

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=544&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 13.9.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.