Prázdniny v plném proudu: Rybářský simulátor na akcích pro děti

Kategorie: Všeobecné

Letní prázdniny jsou v plném proudu a naši nejmladší rybáři se pokouší na březích řek, rybníků a přehrad o svůj trofejní úlovek. Co ale dělat, pokud v horkých letních dnech ryby nespolupracují a rybáři marně čekají na souboj s vysněnou rybou?

Český rybářský svaz disponuje velmi zajímavou novinkou – virtuálním simulátorem záběru a zdolávání ryby. Tento rybářský trenažér jsme představili v posledním období hned na několika akcích pro děti, a vždy o něj byl velký zájem. Stal se tak velmi vítaným zpestřením nejen výstav, ale i dětských dnů a rybářských táborů.

Boj s trofejní rybou si tak mohli vyzkoušet nejen ostřílení rybáři, ale i děti, pro které to byla první zkušenost s prutem. Věříme, že se to mnoha z nich zalíbilo natolik, že je budeme v příští sezóně potkávat na březích našich revírů.

S rybářským simulátorem jsme navštívili mimo jiné rybářský tábor pořádaný ÚS hl. m. Prahy u obce Horka nad Sázavou. Zúčastnil se ho i ichtyolog Rady ČRS ing. Pavel Vrána, PhD., který na poutavé přednášce seznámil účastníky tábora s mnoha zajímavostmi ze světa rybářského sportu a života pod vodní hladinou.

Velký zájem vyvolal rybářský simulátor i na dětském Innogy Super Dnu na dostihovém závodišti v Pardubicích 3. června - tuto akci navštívilo přes 8.000 účastníků a Český rybářský svaz nemohl chybět.

Také tradiční akce Mikroklima 2017 na pražském Proseku slavila velký úspěch - letos byla pořádána již pojedenácté. Program byl velmi pestrý a kromě rybářského simulátoru bylo možné vidět ukázky sokolnictví, práce se služebními psy pod vedením pražských záchranářů nebo se seznámit s prací jízdních policistů na koních. Příjemně strávený den byl zakončen opékáním buřtů a oblíbeným pochodem S netopýry z Proseka do Kobylis.

Vyzkoušet si rybářský simulátor mohli zkušení i začínající rybáři i na dalších akcích, spojených s Českým rybářským svazem - třeba na oslavě 110. výročí založení MO Chotěboř nebo na Rybářském dnu při oslavě 95. výročí MO Litovel.

Na všech těchto akcích sklidil simulátor velký úspěch mezi rybáři i širokou veřejností a věříme, že další souboje s trofejními rybami nebudou jen virtuální.

Petrův zdar !

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=509&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 27.7.2017

Diskuse k bleskovce

ExPr3v1t - Profil | Čt 27.7.2017 10:10:18

Napadá mne asi tak toto