Dotace MŠMT určená pro mládež na rok 2017

Kategorie: Všeobecné

Český rybářský svaz, z.s. byl i v roce 2017 úspěšný se žádostí o podporu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy - jeho projekt na práci s mládeží získal dotaci 1,1 mil. Kč. Tato částka byla rozdělena Odborem mládeže Rady ČRS dle schválených kritérií jednotlivým územním svazům. Ty rozdělí dotaci v souladu s projektem místním organizacím na letní tábory, práci rybářských kroužků, víkendové a volnočasové aktivity pro děti, vzdělávání vedoucích kroužků a soutěž Zlatá udice.

V loňském roce se do čerpání dotace zapojilo celkem 74 složek ČRS, podpořeno bylo 114 akcí, z toho 20 dětských rybářských táborů, které splnily požadavky MŠMT. Odbor mládeže předpokládá, že i v letošním roce bude o dotaci stejný zájem.

Uvedená dotace MŠMT není určena na podporu mládežnického rybářského sportu, který však rovněž nepřijde zkrátka. Z prostředků získaných od Českého olympijského výboru byla Radou ČRS pro letošní rok vyčleněna částka 2,022 mil. Kč, o níž projevilo ve stanoveném termínu zájem 63 místních organizací, které podpoří sportovní aktivity zhruba 800 dětí.

Zmíněné prostředky tak představují vítané a citelné posílení vlastních financí, které vynakládá Český rybářský svaz na činnost mládeže (ČRS organizuje téměř 30 tisíc dětí a mládeže do 18 let).

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 5.5.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.