Zasedala Komise pro rybí přechody při AOPK ČR

Kategorie: Všeobecné

Na ředitelství AOPK ČR v Praze na Chodově zasedala Komise pro rybí přechody, což je odborná skupina složená z odborníků různých profesí, která se věnuje protiproudové i poproudové migraci ryb, posuzování projektů rybích přechodů, jejich funkčnosti, a navrhuje opatření k jejich zlepšení. V této komisi má sekretariát Rady ČRS svého stálého zástupce – ichtyologa, který pomáhá posuzovat funkčnost rybích přechodů s ohledem na požadavky ryb a uplatňuje připomínky a požadavky za jednotlivé uživatele revírů i za ČRS jako celek.

Na posledním zasedání Komise byly probírány rybí přechody plánované na řece Kamenici v rámci Národního parku České Švýcarsko, rybí přechod Křesín na řece Ohři, rybí přechod Přepeře na Jizeře a rybí přechod Řevnice na řece Berounce. Dále byly projednávány koncepční materiály týkající se zajištění protiproudové a poproudové migrace ryb na prioritních tocích v rámci ČR.

Ing. Pavel Vrána, Ph.D., Hospodářské oddělení Rady ČRS

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 5.3.2017

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | St 8.3.2017 23:16:51

Není přechod jako přechod a ne všude se monumentální dílo zadotované z prostředků EU hodí a splní účel. Doufám tedy že se přechody naplánují citlivě a a na místech kde jsou skutečně potřeba.Tak držím palce.

splávkař - Profil | St 8.3.2017 22:56:31

Po dlouhé době veřejná zmínka o aktivitě svazu která není o tom, kolik kaprů se podařilo dostat do vody, jak je budeme chránit či kolik přispěvatelů do kasičky se podařilo nově naverbovat.
Doufejme tedy, že se o ty přechody nezajímají třeba proto, aby jim přes ně třeba právě ti kapři někam neutekli!