Vyhlášení nejlepších sportovců ČRS a MRS za rok 2016

Kategorie: Všeobecné

Vyhlášení nejlepších sportovců ČRS a MRS se opět konalo v rámci výstavy For Fishing na výstavišti v Praze Letňanech, v sobotu 18. 2. 2017.

Tuto tradiční akci, při níž jsou oceněni nejúspěšnější reprezentanti v rybářském sportu, zahájil úvodním slovem předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma, který poděkoval reprezentantům za skvělé výsledky, díky nimž a pro něž se tato akce koná a také poděkoval pořadatelům loňských šampionátů, konaných v ČR, Ing. Martě Vitochové (MS hendikepovaných rybářů a veteránů LRU plavaná v Pardubicích) a Ing. Bílému (MS juniorů RT v Bílině).

Poté se už ujal slova moderátoror akce, sportovní komentátor České televize Jan Smetana, který tuto akci uváděl již podruhé. Pan Smetana je také zapáleným rybářem, který pomohl ČRS velkou měrou zviditelnit úspěchy našich sportovců v ČT. Úvodem představil významné hosty, kteří přišli předat připravená ocenění – Ing. Romana Heimlicha, Ph.D. z Ministerstva zemědělství, Ing. Josefa Moravce z Hasičské vzájemné pojišťovny, PhDr. Otakara Brože, prezidenta Evropské rybářské federace, Ing. Jana Štípka, jednatele Českého rybářského svazu, Ing. Václava Habána, tajemníka Moravského rybářského svazu, Ing. Miloše Urycha z Republikové rady ČRS a Mgr. Václava Seidla taktéž z Rady ČRS.

Ocenění "Nejlepší sportovec ČRS a MRS roku 2016" patří těm reprezentantům v rybolovné technice a lovu ryb udicí, kteří získali na světových soutěžích medailová umístění. Byli to naši muškařští junioři na MSJ ve Španělsku, muškařští senioři na ME v Polsku, senioři v plavané na MS národů v Bulharsku, hendikepovaní reprezentanti na MS v Pardubicích, senioři v rybolovné technice ve Španělsku a junioři v rybolovné technice v Bílině.

Diváci v sále, kteří všechny medailisty ocenili potleskem, se mohli dozvědět o technikách, které závodníkům pomohly k úspěchu, o veselých i neveselých příhodách, které se některým družstvům již tradičně dějí a mohli na vlastní oči vidět ty nejlepší z nejlepších. Např. Jana Bomberu, který na MS RT získal jako první čtyři zlaté medaile z nejprestižnějších disciplín (soutěž družstev, pětiboj, sedmiboj a devítiboj).

Celou akci dokreslovaly prezentace k jednotlivým šampionátům.

Akci poctila svoji nečekanou a mimořádně milou návštěvou Dr. Věra Čapková, která je ikonou rybolovné techniky od 60. let.

Závěr dopolední akce patřil MUDr. Josefu Doležalovi, generálnímu sekretáři ICSF a koordinátorovi sportovní činnosti Republikové rady ČRS, který poděkoval všem medailistům za úspěšnou reprezentaci a Českému rybářskému svazu a Moravskému rybářskému svazu za podporu rybářského sportu.

Atmosféru vyhlášení nejlepších sportovců ČRS vám přiblíží přiložené fotografie.



Odd. sportu a mládeže Rady ČRS

Ing. Jana Zemánková, Bc. Petra Hnízdilová

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz

MAXXSKATER, 21.2.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.