Šumavské říčky jsou plné pstruhů díky líhni. Rybáři si je tu mohou chytit, ale ne odnést

Kategorie: Všeobecné

Rybí táta. Tak se jmenuje kapitola v knize 25 let příběhů Národního parku Šumava, která popisuje práci Josefa Šperla. Ten je totiž rybářským hospodářem a vedoucím rybí líhně v Borových Ladách. I díky němu tak stále v šumavských vodách plave dost ryb.

Zdroj: http://www.rozhlas.cz/cb/publicistika/_zprava/1694631

MAXXSKATER, 6.2.2017

Diskuse k bleskovce

venybit - Profil | Út 7.2.2017 17:22:22

Tomáš7 >> Svatá pravda, také jich znám spoustu nádherných ,teda kdysy. Dnes už to promrzá až na dno . Náprava je totiž neuvěřitelně komplikovaná díky birokratickému hnusu který na světě vládne. A hlavně kuli ekoteroristům.

Tomáš7 - Profil | Út 7.2.2017 15:04:33

venybit >> Co potom slepá ramena řek. Dneska na každé řece najdete ramena, které jsou napůl zanesená listím, větvemi a nebo rovnou návozem suti a horších věcí. Tady je dle mého názoru obrovský prostor pro zlepšení poměrů na řece. Znovu vybagrovat a vyčistit tyto ramena, aby se ryba měla kam schovat, když přijde jarní tání atd.

venybit - Profil | Út 7.2.2017 14:26:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ale má to tam krásné .Tu chalupu, kolem rybníčky, potok, plné pstruhů .Nádhera! Tady milé organizace vidíte , že to jde ,když se chce. Jen se z toho nesmí nikdo snažit udělat velký byznys. A organizace musejí neustále tlačit na svaz a ten zase na ministerstvo ,aby se do podobných projektů dostalo více finančních prostředků. Zatím jsou organizace schopné se jen hádat mezi sebou, navzájem se přetahovat o rybníky a podle toho to na některých místech vypadá. Například desítky nádherných oprámů kolem Duchcova, Teplic ,zejí prázdnotou . Jako kluk jsem tam trávil s dědou celé prázdniny a tahal u břehu okouny na žížalu 30+ . Loni jsem tam byl po desti letech, kolem oprámů bordel neuvěřitelnej. Ale ne od rybářů, ale injekční stříkačky od fetáků ,stará křesla a kanape ze smetáků natahané k rybníku ,odpadky a kelímky od soukromých párty. HNUS! A z oprámu člověk nevytáhne nic než tisíce malinkatých plotiček a perlínků (jasná známka že tam chybí dravci) a krom nich kapříky od 38-45cm .A i to tam rybáři hned sakují . Hrůza jak jsou ty nádherné vody zdevastované,vypleněné . Co dělá ta organizace? Patří pod ní snad stovka oprámů rybníků ,nádrž Všechlapy, Heřman atd. Kde jsou všechny ty peníze? To není žádná chudá organizace.Škoda mluvit.

Honza7 - Profil | Po 6.2.2017 16:51:13

Díky za každého takového nadšence. Bohužel ne vždy jsou tito lidé doceněni. Snad to některým funkcionářům konečně dojde.

Sage18 - Profil | Po 6.2.2017 14:09:13

jojo p.Šperl , dělá toho hodně pro místní populaci původních rybích druhů