Přehrada na řece Oslavě by zatopila 250 domů

Kategorie: Všeobecné

Náměšťsko - Studie k plánované přehradě na řece Oslavě je hotová. Odpůrce vodního díla v lokalitě Čučice nijak nepotěší. Nejenže doporučuje, aby zůstalo území nadále v Generelu lokalit pro akumulaci povrchových vod, ale ještě doporučuje variantu, která je rozlehlejší než ta zakreslená v dokumentu.

Zdroj: http://trebicsky.denik.cz/zpravy_region/prehrada-by-zatopila-250-domu-20161125.html

JaMi, 29.11.2016

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | St 30.11.2016 10:00:53

Zde najdeme reakci ( http://www.pmo.cz/cz/media/aktuality/reakce-na-repo​rtaz-ct/ ) PMO na to co bylo zveřejněno v ČT 25.11.2016, kde Bc. Chmelař uvádí, že není v zájmu PMO stavět uvedené vodní dílo, protože je vody dostatek. Jak si tedy mám vysvětlit změny v zadání zpracování studie na dílo, které vlastně " nikdo nepotřebuje"?
Citace : Mezi důvody obhajujícími případnou stavbu přehrady je nově také zásobování Brněnska. „Aktuální situace z hlediska potřeby pitné vody je sice příznivá, ale při vyřazení jednoho ze zdrojů by se vodárenská nádrž Vír dostala na hranici možností již za běžné hydrologické situace," sdělil Chmelař.
Osobně si myslím, že velmi brzy nastane na PMO doba, kdy začnou řešit další rezervu vody pro přilehlé okolí, když už první nepotřebná rezerva by selhala ( k tomu je samozřejmě nutná další studie ).
Je velká škoda, že pan mluvčí asi o dalších možnostech získání pitné vody nic neví. Bylo by vhodné aby navštívil Prahu a zjistil jakým způsobem dokáže se postarat o dostatek pitné vody.