Ministerstvo chce, aby Češi víc jedli ryby, za kampaň zaplatí 7 milionů

Kategorie: Všeobecné

Ministerstvo chce, aby Češi víc jedli ryby, za kampaň zaplatí 7 milionů

Praha - Ministerstvo zemědělství (MZe) spustilo kampaň Ryba na talíř na podporu konzumace sladkovodních ryb. Bude stát skoro sedm milionů korun, sdělil dnes ředitel odboru kanceláře ministra zemědělství Vít Doležálek. Kampaň zajistí státní příspěvková organizace Zařízení služeb MZe. Předloni ministerstvo zrušilo marketingový projekt s podobným zaměřením, který měl stát 60 milionů korun bez DPH.
Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/ministerstvo-chce-aby-cesi-vic-jedli-ryby-za-kampan-zaplati-7-milionu-20160420.html

yvana, 23.4.2016

Diskuse k bleskovce

Anýzový dědek - Profil | Po 25.4.2016 19:34:34

potočák 62 >> Tak to je skvělé.

potočák 62 - Profil | Po 25.4.2016 19:16:18

Anýzový dědek >> Źádná známka není potŕeba. Néco máme naspoŕeno za prodej ryb zákazníkúm a tŕi roky splácet po 150 tis se dá zvládnout bez problémú. Petrúv Zdar

kareldj - Profil | Po 25.4.2016 15:36:54

kakr >> hezké,a až budeš udit,zkus dva tři kousky nejvíc vyuzené obrat na malé kousky,promíchat s kapary a zalít olivovým olejem. Na min. týden na ně zapomeň a pak neuvěříš... jen to chce aby ryba byla spíš přeuzená a sušší

Radunak - Profil | Po 25.4.2016 10:53:01

kakr >> za mě líbí a kolegovi přeju dobrou chuť.

kakr - Profil | Po 25.4.2016 10:19:34

Ministerstvo dává na kampaň 7 mega.
Když se domluví pár rybářů, nalapají cejny v povoleném limitu (7kg osoba), výsledek připravený k dalšímu zhodnocení lahodného rybího masa vonným kouřem vyfotí a dají na MRK je propagace gratis.
viz foto - (svolení ke zveřejnění fotky od autora mám).

kareldj - Profil | Ne 24.4.2016 20:20:07

nofish >> jako kuchař jedl a nejednou, jako steak, guláš, různě upravené, musím říct že nemá chybu, vše jsou jen předsudky dané kulturou....

Anýzový dědek - Profil | Ne 24.4.2016 20:02:03

potočák 62 >> tak to je fajn. I když na druhou stranu to asi bude znamenat mimořádnou známku při vydávání povolenek

nofish - Profil | Ne 24.4.2016 20:00:51

kareldj >> jo, ale čistě kobylu bys snad nejedl :-) Karase taky.
A o tom to je. Kdysi jsem ryby zpracovával dost, pro jiné. Ve finále jsme zjistil, že český člověk to umí prostě jen obalit a vyválet v oleji, případně jen vyválet v oleji s nějakým "super kořením na ryby". A i o tom to je. Ryby jsou drahé a lidi je prostě neumí upravit.

kareldj - Profil | Ne 24.4.2016 19:58:33

nofish >> vše se dá upravit,i třeba konina je nasládlé maso a dají se dělat kouzla....

nofish - Profil | Ne 24.4.2016 19:53:20

kareldj >> souhlas s vyjímkou stříbrňáka, tam funguje snad jen chilli :-)
Jestli umíš i toho, tak smekám, ale to nasládlé maso je fuj...

kareldj - Profil | Ne 24.4.2016 19:51:31

nofish >> každá ryba se dá upravit aby byla víc než jedlá, to mám vyzkoušené, kdo jiný než rybář by měl s rybou experimentovat, pro koho jiného je i další ryba i ta jako plevel nebo podřadná dostupnější než pro rybáře? Každý kdo obětuje 2kg nástrahy a koupí tuto knihu bude velice překvapený, s rybou jako takovou se dá kouzlit - máslo a strouhanka nejsou všechno...

nofish - Profil | Ne 24.4.2016 19:40:37

kareldj >> věřím. Vím, co dokáží chlapi, kteří celý život dělají u rybářů, vytvořit z kapra, okouna, ale i toho tolstolobika, co se prý nedá jíst....
Jenže podívej se na dnešní kulinášské umění - vrchol, co vyhovuje většině jsou kuřecí kůže a pečené lejno... Přitom takový kapr na zelenině v troubě, nebo jen nasolený a upečený, případně tolstolobik na grilu...

potočák 62 - Profil | Ne 24.4.2016 19:39:41

Anýzový dědek >> Bude se osazovat stejné jako do ted´,protoźe je soućásti´revíru a chytat na ném bude moci jak drźitel US povolenky,tak celosvazový.Źádnej mrknatúv záhumenek.A je to 4 rybník co MO koupila. Petrúv Zdar

kareldj - Profil | Ne 24.4.2016 19:36:00

nofish >> tak jsem si dal trochu práci,tady je odpověď http://www.knihovnice.cz/recenze/vanha-j-rybi-kuchy​ne.html to je popis a tady to kde lze koupit...http://www.zbozi.cz/vyrobek/rybi-kuchyne-jindrich-v​anha/ věř že stojí za to

nofish - Profil | Ne 24.4.2016 19:25:21

potočák 62 >> Ale... i CZ ryby jsou v řetězcích. Nejen zahraniční. Je to jako s masem. Počítá se kdo to zpracoval jako poslední - samozřejmě.
Tady není co řešit, to j jako by si němec stěžoval, že lín v Makru je český...
Ale souhlasím. Poptávka po rybím mase je. Kdo má slušnou prodejnu, se zpracováním, funguje. Akorát mi to připadá, že klientela je nějak stabilní, že se nerozšiřuje - prostě nepřibývá lidí, co se cpou rybami.

nofish - Profil | Ne 24.4.2016 19:22:05

kareldj >> věř nebo ne, nějakou knihu o zpracování kapra a jeho úpravě jsem kdysi v ruce měl. Bylo to snad pod záštitou rybářského sdružení. Ale už fakt nevím.
V tom je problém. Problém je vlastně nejen s kaprem. Kolik lidí ví, že když se v Horní-Dolní (dědině) vyskladňují kuřata na porážku, probíhá i prodej? Jen místní. Kuře ti mechanicky oškubou, musíš si ho dočistit. Máš ho čerstvé a můžeš si ho dodělat sám dle libosti... jenže kdo to umí?
Po našem "rozhovoru" jsme si uvědomil jedno. A díky ti za to. Ono je to z části s těma rybama tím, že je to prostě hodně sezónní záležitost a za druhé, dneska už chlap neumí vykuchat kapra, natož aby dětem nařezal filety. Nechci se nějak povyšovat, ale jsem rád za to, že jsme musel jako malý brát do ruky vidle, lopatu, kuchat ryby co jsem ulovil, nějak zpracovat darovanou sraženou srnku.... Viděl jsem to léta při prodeji na vánoce. Lidi raději zaplatí a nešpiní si ruce. Jenže vánoce jsou extrém, tam fakt lidi cenu neřeší. Během roku nedají za kapra 3x více jak za vepřové. Což je možná škoda, možná ne.
Dotace je mi jasná, bylo to už před lety. Natáčení předraženého pořadu do receptáře s kuchtíky, co si ryby ani sami nepřipravili, měli zázemí jako nikdo z nás a tvůj měsíční plat za jedno odpoledn, reklamy v rádiu a reklamní předměty.... prostě o ničem. Hlavně že na to EU dá prachy v rámci udržitelnosti rybolovu ( v našem případě chovu ryb, aby se nedrancovala moře)

Anýzový dědek - Profil | Ne 24.4.2016 19:02:25

potočák 62 >> Tak máte rybník ve vlastnictví , což je zhodnocení majetku MO. A ted záleží co do něj MO nasadí a jak se o něj bude dál starat.

Mrknato - Profil | Ne 24.4.2016 18:56:42

potočák 62 >> Drtivá většina rybníků, písáků, i některá slepá ramena jsou soukromáky, byť v užívání MO, ale mimo územní, tedy společný rybolov. Podle mě nemůže fungovat něco, co se tváří zdánlivě "svazově", ale je to jen pro někoho..... Navíc tyto soukromáky vysávají a drobí rozpočet pro hospodaření na územních revírech.
Že současné ÚS jsou neschopné změn, tedy nápravy stavu revírů je bohužel realita. Klidně ať rybolov na "státních vodách" si vezme nějaká agentura, která nebude masírovaná zpovykanými členi co si myslí, že všechno co někde vidí, prosadí.
Kapra podle povahy i do řek, přehrad a písáků, ale klidně méně, ale naučit rybáře si opět kupovat povolenky a chodit na štiky, candáty, okouny, duháky, siveny, líny a i slušnou bílou rybu.