Starostové plní slib daný lidem od přehrady

Kategorie: Všeobecné

Starostové plní slib daný lidem od přehrady

Písecko – Před měsícem, jak již Písecký deník informoval, svolala starostka města Písek Eva Vanžurová na požádání starostů obcí z okolí přehrady informativní schůzku se zástupci Povodí Vltavy a ČVUT.

Hlavním důvodem je dlouhodobě extrémně nízká hladina Orlíku. „Ve čtvrtek 12. listopadu v podvečer jsem se sešel s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou. Ujistil mě, že podporuje návrh jihočeských starostů, aby platila první varianta změny manipulačního řádu na Orlíku, tedy možnost snížení retenční hladiny o dalších šedesát centimetrů. Přiklání se i k tomu, aby zamítavé stanovisko obcí na dolním toku, které požadují ještě mnohem výraznější zvětšení retenčního prostoru, nebylo Středočeským krajem akceptováno," uvedl starosta Kovářova a krajský zastupitel Pavel Hroch. Starostka Eva Vanžurová oslovila hejtmana Jiřího Zimolu, zaslala mu seznam účastníků a zápis ze schůzky. „Dnes jsem se dozvěděla, že přijede do Písku v pátek 4. prosince. Budeme jednat o současném stavu a situaci na Orlíku," uvedla v pátek Eva Vanžurová a dodala: „Povodně už zvládat umíme, ale sucho ne. Bude záležet na tom, jaká bude zima, jestli do přehrady voda doteče."
Zdroj: http://pisecky.denik.cz/zpravy_region/starostove-plni-slib-dany-lidem-od-prehrady-20151122.html

yvana, 23.11.2015

Diskuse k bleskovce

venybit - Profil | Čt 26.11.2015 17:43:50

Nedoteče, a již ted by se měla zavřít ,aby se napustila. Protože ted v zimě ryby přežijou v hlubších kalužích . Ale v létě ne, v létě bude potřeba mít přehradu plnou ,aby zase mohla vyrovnávat stav.