Do Labe vyplují ve středu další, tentokrát dospělí pstruzi

Kategorie: Všeobecné

V rámci projektu „Cesta pstruha“ za finanční podpory společnosti Veolia a Nadačního fondu Veolia vysadí rybář Jakub Vágner ve středu 22. dubna do Labe ve Špindlerově Mlýně další várku pstruhů. Stane se tak tradičně i za účasti redakce portálu Naše voda.
V rámci tohoto projektu bylo již v minulých letech vysazeno do českých řek téměř deset tun dospělých pstruhů, kteří mají větší šanci ve vhodných tocích přežít, na rozdíl od rybího plůdku. Významnou část tvoří navíc „divocí“ pstruzi potoční.
Prvním tokem, do kterého Vágner dospělé pstruhy v minulosti vysazoval, byla řeka Střela, v lokalitě u jezu na Velké louce v městečku Plasy na Plzeňsku. Počínaje rokem 2013 se působnost projektu rozšířila do řeky Labe – do Vrchlabí a v roce 2014 přímo do Špindlerova Mlýna.
Cesta pstruha je zároveň také osvětovou akcí pro nejmladší generaci. I letos tak začíná program spojený s vysazováním pstruhů ekologickou přednáškou Jakuba Vágnera ve Společenském domě JIML v Jilemnici. Harmonogram akce pokračuje vysazením další zhruba tuny pstruhů potočních do řeky Labe, na přítoku do hráze ve Špindlerově mlýně. Dno řeky Labe si v této lokalitě zachovává horský ráz, což je pro tento druh původem horské ryby přímo ideální.
Vysazování pstruhů je plánováno na 10.00 hodin.

Zdroj: nase-voda.cz

MAXXSKATER, 21.4.2015

Diskuse k bleskovce

sven - Profil | Pá 24.4.2015 21:31:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejspíš ze skromnosti se zapomněli zmínit, že se jedná o zarybnění soukromáku....
http://www.labskapstruhova.cz/nakup-povolenky/
Účel byl naplněn a to přece šlo.....rozzářená dětská očka, vzhlížející s obdivem k zachránci domácí ichtyofauny, pisálkové za mrzský groš popustili svou fantazii z uzdy, nejspíš polský chovatel se výhodně zbavil odchovu xyz rasy potočáka, Veolia zaznamenala další bílý puntík do své smolné knihy hříchů a pražští kšeftmani, lehce přišli k výrobnímu prostředku....
Aneb jak praví staré moudro " když se ruka k ruce vine, tak se dílo podaří"...

SirRozzyr - Profil | Út 21.4.2015 13:57:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A "priznivci" Wagnera by eventuelne mohli jet s vlacakama...

A to by pak bylo info... Na jednom brehu by sypali a na druhem tahali... Jako u nekterych rybniku...

Pvl - Profil | Út 21.4.2015 13:48:45

Kdo se tam jede zítra podívat ? EDIT abych věděl s kým by bylo možno dát, eventuelně řeč .

juba - Profil | Út 21.4.2015 13:38:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Že se jedná o "divoké" potočáky píšou v uvozovkách. Nemůžou být taky z nějakýho umělýho odchovu?

Vítek - Profil | Út 21.4.2015 13:29:42

jen aby nebylo zas přepstruhováno :-)))((

SirRozzyr - Profil | Út 21.4.2015 12:22:13

Radeji nic psat nebudu...

Sel jsem nedavno kolem Jizery Ponikla k Vichove nad Jizerou... Hosi po narovnani reky, by jeden zaplakal...
Tam by to vysypani snad stalo za to pan Wagner, mrtva to voda... Za zminku stoji i ten fakt ze po zahajeni rano v sedum hodin jsem nevidel ani jednoho rybare a druhy den take...

Kdyz si vzpomenu... Heh radeji ani nepsat...

aleš vavřina - Profil | Út 21.4.2015 12:10:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mne spíše zarazili ti dospělí divocí potočáci. Vzhledem k tomu, jaké jsou jejich početní stavy na našich revírech tak nevím, odkud by je Kuba v takovém množství sehnal a ještě bez negativního dopadu na ichtyofaunu daného revíru. A pokud by je sehnal, tak co zachování původního genofondu potočáků v daném povodí? Na to projekt nepamatuje? A nebo je to jedno? Asi spíše to druhé pokud bude splněna podmínky pozitivní medializace Kubíčkovy osoby. .... chjóóó, raději se nad tím hlouběji nezamýšlet a jen povrchně převzít další z nekonečného zástupu mediálních kachen.

zbynekm - Profil | Út 21.4.2015 11:57:25

Nechci kritizovat je to určitě záslužná činnost, ale kromě dětí a potentátů -aby se zviditelnili se na svůj - a to velký díl těší i tamní 3 volavky.Jak dlouho tam ten pstruh vydrží? Zkuste si tipnout.