Po loňské revitalizaci byla k lovu ryb opět otevřena nádrž Na Placinách

Kategorie: Všeobecné

Nádrž Na Placinách je podrevírem mimopstruhového revíru č. 401 008 Rokytka 1 a prošla kompletní revitalizací. Od 26. 3. 2015 je opět otevřena ke sportovnímu rybolovu. V krásném prostředí Klánovického lesa v průzračné vodě se prohání čerstvá rybí obsádka.

„Za představitele pražského územního svazu si jen dovolím vyslovit přání, aby byl pořádek kolem této vody jevem trvalým a byl také inspirací i pro revíry všechny ostatní,“ uvedl jednatel ČRS Územního svazu města Prahy Zdeněk Mužík.

Zatímco v tomto případě se jedná o staronový revír, pak ten druhý je zcela nový. Jedná se o revír č. 401 202 rybník V Rohožníku, který najdete uprostřed městské části Praha 10 – Dubeč a chytat se zde může od soboty 28. 3. 2015.

Rybník byl zarybněný 26. 3., kdy sem z chovného rybníka Počernický velký byla dovezena různorodá obsádka. Vedle základního lovného druhu v průměru tříkilových kaprů tu byly vysazeny i dravé ryby jako štika, candát, sumec a okoun. Obsádka byla doplněna také dostatečným množstvím bílých ryb.

Rybolov je zde povolen pouze z prostoru hlavní hráze a z části pravého břehu na straně ulice V Rohožníku, což je označeno tabulemi. Rybník nyní otevřen pro všechny sportovní rybáře – držitele celosvazových (celorepublikových) a pražských územních mimopstruhových povolenek.

http://www.rybaripraha.cz/obsah/po-lonske-revitalizaci-byla-k-lovu-ryb-opet-otevrena-nadrz-na-placinach

JaMi, 2.4.2015

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.