Ze zasedání Republikové rady ČRS (leden 2015)

Kategorie: Všeobecné

Republiková rada ČRS se sešla na svém prvním zasedání v letošním roce 8. ledna 2015.

Hlavními body jednání bylo jmenování předsedů a členů odborů a komisí Rady ČRS a dále stanovení postupu pro naplnění úkolů přijatých v usnesení XV. Republikového sněmu ČRS.

Složení odborů a komisí Rady, které jsou jejími pomocnými orgány, vycházelo z návrhů zaslaných jednotlivými územními svazy, proto mají odbory a komise většinou sedm, výjimečně osm členů. Rada zároveň jmenovala předsedy některých odborů a komisí – doc. Mgr. Ondřeje Slavíka, Ph.D. (ÚS m. Prahy) předsedou hospodářského odboru, Miloše Martínka (ÚS pro Severní Moravu a Slezsko) předsedou odboru čistoty vody a životního prostředí, Ing. Karla Anderse předsedou ekonomické komise a JUDr. Alexandera Šímu předsedou právní komise. Předsedy odboru mládeže a sportovních odborů bude Rada jmenovat poté, až proběhnou první zasedání a bude přihlížet k doporučení jejich členů.

V bodu věnovaném realizaci usnesení XV. Republikového sněmu ČRS, který se konal 22. listopadu 2014, byl kladen důraz na zachování jednoty svazu a současných možností rybolovu. Byl konkretizován postup přípravy novely Jednacího řádu ČRS v návaznosti na změny Stanov ČRS přijaté sněmem (jednací řád bude v příloze obsahovat i sazebník kárných postihů za porušení „rybářského řádu“). Dále bylo vedení ČRS uloženo pokračovat v jednání s příslušnými ministerstvy ve věci zjednodušení výdeje rybářských lístků, zejména cizincům v rámci podpory rybářské turistiky (současný stav je neúměrně byrokratický). ČRS se bude rovněž účastnit činnosti mezinárodní Evropské rybářské federace, proběhnou jednání s představiteli některých rybářských svazů z evropských zemí. Také je uloženo i nadále udržovat úzké kontakty se státní a politickou reprezentací, velký důraz klade Rada ČRS i na podporu aktivit ve prospěch rybářské mládeže.

V další části zasedání byla Rada informována o účasti ČRS na výstavách v roce 2015. Svazová expozice bude tradičně na rybářském veletrhu FOR FISHING (Praha 12. – 15.2.), NATURA VIVA (Lysá n. Labem 19. – 24.5.) a ZEMĚ ŽIVITELKA (České Budějovice 27.8 – 1.9.).

V různém informoval právník Rady ČRS Mgr. Zdvořáček o přípravě vkladu změněných Stanov ČRS (jsou k dispozici na www.rybsvaz.cz) a doplnění názvu organizačních jednotek ČRS o zkratku z.s. (tzn. zapsaný spolek) do spolkového rejstříku. Doplnění názvu provede Rada ČRS u všech územních svazů i místních organizací – aktuálně je to však možné zhruba u poloviny MO ČRS, které mají ve spolkovém rejstříku bezchybný zápis. U druhé poloviny nelze zkratku z.s. do názvu doplnit, protože zápis MO ČRS v rejstříku je neúplný – vesměs chybí povinné sídlo organizace. Tyto místní organizace budou prostřednictvím územních svazů vyzvány k uvedení sídla MO a jeho doložení příslušnými doklady (výpis z katastru nemovitostí v případě sídla ve vlastním objektu MO, souhlas vlastníka jedná-li se o pronájem či sídlo v bytě některého funkcionáře). Teprve poté bude moci Rada ČRS uvést jejich název do souladu se Stanovami ČRS a novým občanským zákoníkem.

Příští zasedání Republikové rady ČRS se bude konat 5. února 2015.

Jan Štípek, jednatel ČRS

http://www.rybsvaz.cz/?page=reportaze%2Freportaze&lang=cz&fromIDS=

fotojakes, 17.1.2015

Diskuse k bleskovce

Badimura - Profil | Út 27.1.2015 19:50:55

rybař20 10 >> Není,do konce dubna.

rybař20 10 - Profil | Út 27.1.2015 19:34:32

Ahoj. Někde jsem slyšel, že musíme zaplatit členské známky do února. Je to pravda ? Díky.

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 21:44:19

computerfish >> Tam to někde máš,pokud tady cizinec žije-přechodný,trvalý pobyt.................,tak to je něco jiné. Už mě sere,že sem tu něco napsal. Udal jsem příklad Slováka žijícího za hranicemi.

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 21:41:05

computerfish >> Bavíme se o tom,jak jsou nastavená pravidla,ne o tom,že se dají obcházet. Znám člověka,který loví a nemá papíry-pytlačí. To jeětě neznamená,že budu tvrdit něco o zbytečnosti organizovanosti ve svazu.

computerfish - Profil | Po 19.1.2015 21:36:29

marmyš >> Nemáš pravdu. Například Praha je plná Rusů, Ukrajinců, Poláků, Vietnamců. stejně tak jsou už dávno členové některé MO. Prostě se mezi rybáře asimilovali stejně jako Němci v MO při hranicích.

splávkař - Profil | Po 19.1.2015 21:12:26

marmyš >> Tohle chování je typický pro anonymy sven a nofish, mají víc společných rysů, napadlo mě jestli nemaj nějaký společný problém, geny, jestli nejsou milenci nebo rovnou jeden.

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 21:07:26

Opravdu jsi mě rozesmál. Já přece nic netvrdil,jen sem se zastal Splávkaře. Celé to naše dohadování vzniklo kvůli těmto větám,co jsi napsal.------------------------
-----
Nebo tě taky k vodě vůbec nepustí. Nevím, co furt meleš, že si u nás cizinec zaplatí nezvykle hodně za papíry. Zaplatí stejně jako český občan. Tečka. Vzpamatuj se. --------
---
A já ti tady dokazuji,že cizinec víc zaplatí. Co tady taháš nějaké kopání kolem sebe?:
Pokud chceš přejít na hrubší vyjádřování,stačí říct a budeš se divit.
Napsat něco o kopání kolem sebe a ignorovat diskuzi,abych ti nemohl odpovědět,to je taky dobrý:-)

nofish - Profil | Po 19.1.2015 20:54:05

marmyš >> Protože umím hledat. Zkus použít google a hledat jak to je. Na toto téma se toho dá dohledat dost.
Hele, je mi jasné, že okolo sebe kopeš, protože ti něco nesedí. Kdyby sis byl tak jistý nezměnil bys předtím i ten jeden příspěvek.
No nic, už toho bylo dost, je na čase se věnovat něčemu užitečnějšímu. ....

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 20:46:51

nofish >> když to napsal Kakr,tak to platí. Proč mu nevěřit?

nofish - Profil | Po 19.1.2015 20:43:24

marmyš >> http://www.rybsvaz.cz/?page=vnitrosvazove_predpisy&​lang=cz&fromIDS= první odkaz. To občanství tam bylo jaksi vypuštěno. Jak to bylo řešeno doposud ti zjistím, až se naskytne příležitost a některého z nich potkám. Pravděpodobně to uhráli na přechodné bydliště u příbuzných v čr, nebo něco podobného. Pokud se něco nezměnilo v přijímání členů od toho r.2004
Když už jsme u toho, řešíme nynější stav. Tam není o českém občanství ani slovo.

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 20:34:41

nofish >> Tady čtu,že musí mít nějaký pobyt u nás. Tak jak to je?---
--
kakr - ® [Poslat soukromou zprávu.] Po 19.1.2015 8:07:24
marmyš >>
Nevím jak je to v ČRS, v MRS ano.

Za řádného člena Svazu může být přijat občan České republiky starší 18 let s místem trvalého pobytu na území České republiky, vedeným v registru obyvatel nebo občan Evropské unie, starší 18 let, kterému bylo vydáno potvrzení o přechodném pobytu na území České republiky po dobu delší než 3 měsíce nebo kterému bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území České republiky.

nofish - Profil | Po 19.1.2015 20:27:47

marmyš >> Kde jsi na to přišel? Cizinec se stane členem ČRS, rybářský lístek dostane na základě svého RL ("z cizí země"), nebo na základě dokladu o provedení zkoušce u MO. Pak si vezme členskou povolenku.
Vysvětli mi, co je na tom špatně?
Cizinec může být členem MO ČRS, má stejná práva a povinnosti jako čech. Nebo z čeho soudíš, že tomu tak není?
Jak jsem ti níže zkopíroval, nic nebrání cizinci stát se členem ČRS a bylo by postavené na hlavu, kdyby jako člen neměl ta samá práva a povinnosti jako jakýkoli jiný člen.

marmyš - Profil | Po 19.1.2015 20:23:16

nofish >> Český občan si udělá rybařák,ale cizinec musí platit 4 tácy.