Ze zasedání Republikové rady ČRS (prosinec 2013)

Kategorie: Všeobecné

Poslední zasedání Republikové rady ČRS v roce 2013 proběhlo 5. prosince. Hlavním bodem programu bylo projednání a schválení rozpočtu na rok 2014.

Rozpočet byl sestaven na základě kvalifikované odhadu hlavních příjmových položek (tzn. výnosů z členských známek a z povolenek), dále vycházel ze skutečných příjmů i výdajů v roce 2012 i dosavadního vývoje ekonomických ukazatelů v roce 2013. V porovnání s rozpočtem roku 2013 však dochází ke snížení o 7,1 mil. Kč, jehož příčinou je očekávaný pokles příjmů za členské známky a zejména celosvazové povolenky. Zda napomůže propad příjmů snížit rozhodnutí Rady o nezvýšení ceny celosvazové povolenky pro rok 2014 (s očekávaným pozitivním dopadem na počet prodávaných povolenek), ukáže čas. Největší rozpočtované položky představují účetní okruhy celosvazového rybolovu a revírů v užívání Rady ČRS o celkovém objemu 86,3 mil. Kč. Návrh rozpočtu projednala před předložením Radě ČRS ekonomická komise a jeho kontrolu provedla i Republiková dozorčí rada.

Rada ČRS dále přijala návrh širší nominace závodníků do jednotlivých reprezentačních družstev v RT a LRU pro rok 2014. Schválení jmen reprezentantů orgánem žadatele je jednou z podmínek dotačního titulu Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy na sportovní reprezentaci, který ČRS využívá a získává tak ze státních prostředků část zdrojů na financování rybářského závodního sportu.

Celý článek zde: http://www.rybsvaz.cz/?page=reportaze%2Freportaze&lang=cz&fromIDS=

foxxx, 14.12.2013

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.