Pozor při nakupování v bazaru

Kategorie: Všeobecné

Martin Maťák, administrátor MRK.cz:
Bohuzel musim upozornit na nove podvodne praktiky u nas v Bazaru.
Zajemce o nabizene zbozi vam posle SZ, ze ma o vami nabizene zbozi zajem, domluvite se na cene a jako zpusob prevzeti navrhne dopravce DPD (nebo jineho, pripadne si prijede kamarad co ma cestu kolem apod.), ktery si zbozi u vas odebere a doveze jemu. Platba probiha predem prevodem na vas ucet - penize vam ale do prijezdu dopravce nedojdou, pouze dostanete prislib nebo kopii bankovniho prevodu, ze je vse v poradku. A neni, nemate ani zbozi, ani penize. Adresu, kam je zbozi odvezeno, se nedozvite, mate jen SZ na MRKu, nebo email ci telefonni cislo.
Rozhodne neprodavejte nikomu sve zbozi timto zpusobem.
Pokud budete v Bazaru jakkoliv podvedeni, konktaktujte nas, pripadne rovnou vyuzijte Policii CR, ktere predame veskere dostupne informace a udelame vse pro to, aby dotycny jiz nase stranky nenavstivil. Hlavne se ridte rozumem a nespolehejte na sliby.

Martin M., 3.4.2013

Diskuse k bleskovce

senmut - Profil | Čt 21.4.2022 9:58:26

Kruan >> Zadej hledanou prezdivku do vyhledavani nahore na hlavni strance a ve vysledku se podivej na sekci Otazky a diskuze (zapisy) - pokud je tam nejake cislo, tak na to klikni a podivej se, jestli ve vysledcich neni i ta uvedena diskuze (Cerna listina bazaru -> https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=642042) - pokud ano, rozklikni ji a podivej se, uvidis zapisy, ktere obsahuji hledany text (v tomto pripade prezdivku). Existuje i opacna diskuze s pochvalama po dobrych obchodech (Seznam spolehlivych bazaristu -> https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=728098). Ale i kdyz najdes nejake reference, tak porad nejvic plati selsky rozum a vsechny drazsi veci pekne z ruky do ruky :)

Kruan - Profil | Čt 21.4.2022 9:49:53

1568 >> ale tam nejsou zadne zapisy? nebo delam neco blbe?

1568 - Profil | Čt 21.4.2022 6:42:05

Kruan >> Podívej se, jestli s ním má někdo negativní zkušenosti

Kruan - Profil | St 20.4.2022 23:03:14

1568 >> nechapu....asi si sedim na vedeni

Kruan - Profil | St 20.4.2022 15:34:27

Nemate nekdo zkusenost s prodejcem tady na MRKu s prezdivkou Filip123 ??

arnošt - Profil | Pá 5.4.2013 14:07:18

Jiná stránka věci věci jsou profesionální smlouvači,kteří se člověku snaží vnutit myšlenku,že prodávaná věc nemá vlastně skoro žádnou hodnotu,jinde se dá sehnat levněji nová a člověk by měl být vlastně rád,že za takřka nový a opečovávaný vercajk dostane něco ,,na pivo"...
To dokáže spolehlivě nadzvednout ze židle.

Johny65 - Profil | St 3.4.2013 23:26:46

Určitě by mohl být bazar více propracovaný na druhou stranu je zase v současné podobě příjemně jednoduchý. Jak už se tu několikrát řeklo je to prostě o lidech. Já bazar využívám rád, spousta rybářského náčiní potřebuje chvilku čas a až pak zjistíte jestli Vám sedí nebo ne a prostě v prodejně to někdy nelze poznat. Pak tak někdo potřebuje náhradní díl nebo shání věc co už se nevyrábí a podobně v tomhle bych řekl že je bazar k nezaplacení.

Když něco prodávám tak na dotazy vždy rád odpovím, zašlu foto a podobně, na druhou stranu když mi někdo nabídne opravdu nesmyslnou cenu tak se s odpovědí nenámáhám ani nevím co bych dotyčnému psal a to ho určitě nechci nějak urazit. Díky fóru a oznámením tu také lze včas upozornit na podvodné jednání a podobně což si myslím že je dobré a snad to takové odradí.

Meelek - Profil | St 3.4.2013 19:12:31

Bylo by fajn kdyby byl bazarek vice propracovanejsi. Moznosti je hodne. Obe strany se tam perou na nejistotach... I kdyz mam zkusenosti kladne.

Kdyz zadavam inzerat pisemne na nastenku, taky tam uvadim adresu, telefonni cislo, znaji i moji podobu. A taky za to zaplatim 20Kc. Vyuzivam pro sebe popularitu vytvoru, inteligenci a energii lidi, kteri neco vytvorili, pak bych jim mel nejaky desatek za tuto sluzbu zaplatit proti pocitum jistot. Myslim, ze by pak odpadli podvodny inzeraty. Povest, kvalita by se zvysila mozna az na takovou uroven, ze by clovek ani nemusel zadavat inzerat na jinych mistech. :]

Rozumny dospely clovek takove ptakoviny nedela, nema na ne cas. A pocity neuspechu vlivem 'spatnyho' rybarskyho nacini si vybiji jinym neskodnym zpusobem. Treba pomlouvanim nacini tady na mrku :]]]].

petiju - Profil | St 3.4.2013 18:39:17

Já bych v bazaru i nakupoval ale někteří prodávající mi nedokážou ani odpovědět na můj dotaz ohledně věci co prodávají.Tak čekám jestli se ozvou a pak na to kašlu.

flekos - Profil | St 3.4.2013 18:39:07

: vydrák >> Je řeč o MRKbazaru - tvoje 4 inzeráty ........:-)))))

Leorim - Profil | St 3.4.2013 18:35:42

taky nechcu z Rybářských věcí nic bazarovýho...Bazarový věci kupuju jen do mot. a auta a taky jak co..

Bernard74 - Profil | St 3.4.2013 18:33:23

bremic >> Z bazaru jsem zatím nic nekoupil, asi tam nebylo moc věcí zajímavých.

: vydrák - Profil | St 3.4.2013 18:27:40

Zdar všem.
Nedá mi to,abych nepřipsal řádku.Obchoduju na internetu,tedy prodávám a nakupuju dost často.K tomu,co se stalo zde na MRKu můžu říct jediný - ty lidi jsou prostě hloupý a na týhle lidský slabině je založenej celej ten kšeft.

Co k tomu víc dodat,jedině - za hloupost se platí!!

retrívr - Profil | St 3.4.2013 18:14:40

Hovy >> Přečti si příspěvek Bogi, o tom to je.

retrívr - Profil | St 3.4.2013 18:12:59

Bogi >> A o tom to je.

mipa - Profil | St 3.4.2013 18:09:54

Pvl >> to je jiná situace ... v hospodě je to "tváří v tvář", tedy o jednu přes držku právě od toho hospodského, tedy pokud mu o tu hospodu jde !!! ... zde je to o "virtuální důvěře", kdy pan XY asi věří a tím pádem koupí od pana YX, protože se neznají a mnohdy ani nevidí ... :-o)
a nevím o tom,jen v min. míře, že by si tu někdo na "podvody" nějak moc veřejně stěžoval a konkrétně upozorňoval na jméno či nick :-))))))) ... proto to poděkování, že s tím někdo vylezl ven - a kdyby to byl H.H., tak poděkuji jemu ! ... asi tak