- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Maso tolstolobika .
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
11x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 21:39:49
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 21:15:06
Udíme u kolegy ve dřevě, možná starém jak já. Je to fajn,
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 21:13:09
Připomeň se a najdu ten postup ještě v zápiscích ze zpracovny, Jestli to ještě někde mám. Kdyby to stálo za prd, neprodávalo by se to Mě akorát zajímalo to za studena jako experiment.
Hlavně musím za chvilku mizet, měj se.
NPařezz - Profil | Ne 18.2.2018 21:07:54
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:58:28
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:45:43
Za studena jsme to nikdy nezkoušel, tohle co popisuju, mám vyzkoušené dobře. Pak už tam jsou jenom experimenty s pylinami na dobarvení atd, což jsme nikdy nezkoušel. Je to jiné uzení, než popisuješ ty, ale je to za 4 hodiny a takhle se běžně dělají ryby co si lidi kupují v obchodech. Akortá že na elektrice.
A až budeš chttí dotáhnout uzení k dokonalosti :-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong jden z oblíbených.
NFlying trout - Profil | Ne 18.2.2018 20:41:33
Candáta bych neudil, to je podle mě blbost! Komu ryba nechutná, neuměl jí upravit!
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:32:02
Ale ani nevím proč to řeším, když žeru tatarák :-)
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:30:31
http://www.udirny.cz/obsah-uzeni-ryb/ tady jsem našel, mrkni na teplý kouř. Ale je pravda, že ty teploty až tak neženu. Ta trvanlivost nebude taková, jak za studena. Když zbude, jde to zavařit, ale tam už je to na chuti trošku poznat. Takhle jsem se naučil udit ještě když jsem zažil uzení ryb ve velkém, na zpracovně, na prodej. Desítky kil v jednom boxu a bylo jich víc vedle sebe. Pak to eu zakázala (na dřevě)..... Akrát ty teploty tam neber tak vážně, ta stovka se mi zdá přehnaná)
NPařezz - Profil | Ne 18.2.2018 20:30:23
NBlastingBuoy - Profil | Ne 18.2.2018 20:29:04
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:18:03
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:11:32
Jinak já ryby jedu od oka, ale cca hodinu 40-50, hodinu to nechám skoro na 70, pak dle potřeby hodinu a víc zas na nižší teplotu, kolem těch 50 (i podle barvy) a zatím si nikdy nikdo nestěžoval. Kapat, ať si kape, hlavně ne do ohně.
ps: Ty časy ber orientačně, reálně ta první hodina jsou dvě atd. Ale tak 4-5hod a hotovo a fakt to nechávám k těm 70 vylézt.
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:09:05
Letos experimentuji s domácí stavbou něčeho takovéhoto http://www.silexopava.cz/shop/euroteplo-mobilni-udirna-se-vzdalenym-topenistem.html tak se chystám na pár experimentů. Zatím jediné co tomu brání je zima v dílně. A právě i trubku, s ohledem na počasí, hodlám mít vícedílnou.
NPařezz - Profil | Ne 18.2.2018 20:07:32
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:02:13
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 19:41:28
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 19:38:20
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 19:35:52
Nebál bych se přenosu rybích virů, třeba, ale právě spíš něčeho, co se na maso dostane při manipulaci , paraziti jsou asi taky mimo.
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 19:30:30
Nnofish - Profil | Ne 18.2.2018 17:44:10
Konzervace to sice je, ale zase pod 78, nebo kolik stupňů, se nejedná o tepelnou úpravu. I když nevím, co by člověk z ryby mohl chytit, něco by se třeba našlo.
NPidess - Profil | Ne 18.2.2018 17:31:00
NPařezz - Profil | Ne 18.2.2018 16:57:51
NJika - Profil | Ne 18.2.2018 13:49:02
NPalusko - Profil | So 17.2.2018 12:07:43
Na druhej strane ja som z tych co sladkovodne ryby nezeru, len z donutenia, smrdi mi to neskutocne... a morske len vo vynimocnych pripadoch.
Nfheavy - Profil | So 17.2.2018 11:47:09
NKubalorenc - Profil | So 17.2.2018 11:41:54
NDarďas - Profil | So 17.2.2018 11:21:44
Nnofish - Profil | So 17.2.2018 11:16:32
Ad candát. Netvrdím, že to nejím, ale mít možnost si vybrat co sežeru, tak raději toho sumce v té samé velikosti.
Nnofish - Profil | So 17.2.2018 11:13:15
Sumec je dobrota a ještě bez kostí, pokud víš jaký kus vybrat, optimální pro celou rodinu, stejně jako ten candát. Jenže sumec je prostě lepší, to nikdo neukecá.
Nfheavy - Profil | So 17.2.2018 11:12:28
NDarďas - Profil | So 17.2.2018 11:10:28
Nnofish - Profil | So 17.2.2018 11:09:14
Kilového tolstolobika usmažíš jak nic. Pětikilový, to už je jiná, ovšem candát 5kg už má taky jiné maso, než ten malý.
Ryby se neudí, aby se nějak upravilo nedobré maso, ale jako zpestření jídelníčku a jako konzervace masa - pak se s tím dá dělat i dál.
edit: Tím filé z obchoďáku myslím fakt filél ne co si většinou lidi kupují, protože je to v akci.
Nfheavy - Profil | So 17.2.2018 11:00:42
NR.P. - Profil | So 17.2.2018 10:58:47
Nnofish - Profil | So 17.2.2018 10:56:54
Jestli si mám vybrat, jestli udit candáta, nebo tolstolobika, tak raději to druhé, o kaprovi, amurovi, se bavit vůbec nemusíme.
Nfheavy - Profil | So 17.2.2018 10:52:07
kterej nema chut)))
NR.P. - Profil | So 17.2.2018 10:49:36
NLee-Haney - Profil | So 17.2.2018 9:55:04
Nnofish - Profil | So 17.2.2018 7:18:05
Nfheavy - Profil | Pá 16.2.2018 22:43:49
NPolčis - Profil | Pá 16.2.2018 22:41:23
Nnofish - Profil | Pá 16.2.2018 22:36:44
Nnofish - Profil | Pá 16.2.2018 22:35:48
NHOK - Profil | Pá 16.2.2018 22:16:12
Nfheavy - Profil | Pá 16.2.2018 22:12:14
NPolčis - Profil | Pá 16.2.2018 22:06:58
Doma sem si ho koupil a nedalo se to pít.
To samé bude třeba i s chutí candáta:-))
Nnofish - Profil | Pá 16.2.2018 22:04:35
Jak psal ex-mrkař šmudla. Zkus si to jen mírně osolit a usmažit. Sterilní filé bez chuti :-)
PS: ale já se v tom nevyznám. LIdi žerou ryby a nadávají na kosti, i to je důvod, proč čumí po tom candátovi.
Nfheavy - Profil | Pá 16.2.2018 21:57:08
nejlepsi sumecci jsou v Usti -mnam))
Nnofish - Profil | Pá 16.2.2018 21:53:42
Zlatý kapr. Candát, obecně, je vyzdvihován, jako něco extra, ale vždyť je to o ničem. Každá ryba, nějak chutná, ale zrovna ten candát je skoro bez chuti.
Mezi námi, nejlepší ryba do udírny, je sumeček americký :-)
NPidess - Profil | Pá 16.2.2018 12:12:39
NColasrumem - Profil | Pá 16.2.2018 12:08:26
NPidess - Profil | Pá 16.2.2018 11:27:54
NJika - Profil | Pá 16.2.2018 8:16:30
Kamarád tostolobika pekl - https://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-tostolobik-fotorecept/43589-recept.html
Nmartcv - Profil | Čt 15.2.2018 21:50:57
NR.P. - Profil | Čt 15.2.2018 21:30:51
Nfheavy - Profil | Čt 15.2.2018 21:26:13
NColasrumem - Profil | Čt 15.2.2018 21:22:07
Čtenáři této diskuse také sledují
NBušákovy plky a frky a různé věci od našich vod310141
NFóry57582
NUdírny a uzení48919
NKulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5414
NRybářsko-houbařské jádro .-)41048
NGastrorožek aneb o jídle a všem okolo35142
NLevné zahraniční rybářské e-shopy ?519
NPražská Vltava: úlovky, zkušenosti15024
NZahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro18217
NGrilování ryb a jiného masa na roštu1164
Kde to žije - všechna témata
11:44NNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 165
11:38NČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 27
11:33NLipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 28
11:12NSvaz raději zaplatil majiteli pískovny za možnost rybolovu, aby se vyhnul soudu. Průlomový rozsudek, který může stát rybáře do budoucna spoustu peněz. (Bleskovka) 43
10:46NNash Titan Bivvy 372
10:35NHodnocení obchodů a obchodníků 6
10:26NVyroba valcu, motoru a prevodu 564
9:45NPřívlač v Chorvatsku 66
8:33NPřekvapení s umělými hnízdy pro candáty na Lipně (Bleskovka) 21
8:22NLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 399
7:44NHlídač slev eshopů 416
7:27NRybáři a vinařství 261
ÚtNPuma Bulhary Dyje 4B 219
ÚtNNutrie říční - jak to vidíte ? 522
ÚtNBoilies začátečník rady 46
Co je nového - všeobecné
ÚtNBleskovka: Sumci do tření candátů příliš nezasahují.
NeNBleskovka: Čeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů
NeNBleskovka: Lipno, candát. Co bude dál...
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Kvalita která nezklame
Za 5.499 Kč
Vysoce výkonný závěsný elektromotor s tahem 55 lb při 12 V. Při výkonu cca 600 W je motor na svém výkonovém maximu. Využijte skvělé akce jen do vyprodání zásob.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
1.6.Benátky Sranda Mač 2024 Léto
1.6.6.Veřejný závod rybník,,Babínek"...
1.6.Závody na Kocandě
1.6.Rybářské závody na rybníku v...
1.6.Rybářské závody Řeznovice
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...