Únik esence z boilie

Zdravím všechny kapraře. Mám takový problém že když uvařím boilie tak není cítit žádnou esenci. ať použíju jakoukoliv esenci, tak těsto jde tím cítit ale po uvaření jako by esence vyprchala. neví někdo kde může být chyba?
Autor diskuse: obok - Profil , 19.1.2013 kaprařina - nástrahy, návnady
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NMartík - Profil | Čt 31.1.2013 21:36:41

S tím se netrap. každé mé domácí boilie smrdí po uvaření jak vařené maso. Jak pak prosychá, tak tam ta esence jde čím dál víc cítit.
Stačí když pořádně necháš promísit složky "aminokompeltu". Třeba než se promísí tekutá játa, olej, nějaké ppc amino nebo krill a esence, co je na glycerolovém základu ještě třebas se sladidlem, docela to trvá. Já tohle řeším tak,že si ty složky sleju do lahvičky a mám je tu v bytě, zavřené v pokojové teplotě(normálně mám suroviny ve sklepě,kde je teď 5st.). Občas s tím zaštěrchám a ono se to krásně promíchá.
Třeba jeden dip, co sem si dělal, kde sou taky játra, olej, rr olej od nikla, krill, butyric a formid voněl úplně jinak po smíchání, úplně jinak 3. den a úplně jinak teď(2. týdny).
Tedy - když dobře promícháš jednotlivé složky a esenci nadávkuješ tak jak máš, tak se není čeho bát.

Nmannice - Profil | Čt 31.1.2013 21:28:33

don Ferrari >> Tak to jo, v tom případě posloužej dobře.

Ndon Ferrari - Profil | Čt 31.1.2013 21:06:18

mannice >> já jsem chtěl sáčky jen na zavaření, ale vždy jsem našel pouze slabé, tyhle jsou silnější,

Nmannice - Profil | Čt 31.1.2013 21:03:41

don Ferrari >> jj, tyhle folie nakoupíš všude možně, já se taky napálil. mám za 20,- z globu několik fólii ..

Ndon Ferrari - Profil | Čt 31.1.2013 20:57:11

mannice >> jsou to sáčky na vakuování, ale obě stěny jsou stejné, tak proto asi ta cena, mě stačí, mám to pouze na uzavření hotovek

Nmannice - Profil | Čt 31.1.2013 20:55:29

don Ferrari >> Tak jak si uspěl s těma sáčkama ? :)

Nkukac - Profil | Po 28.1.2013 19:07:50

podľa všetkého nám ryby nechytajú vone ale chemické zloženie tej-ktorej vone.Všetko je chémia
http://cs.wikipedia.org/wiki/Estery
http://www.komenskeho66.cz/materialy/chemie/WEB-CHE​MIE9/estery.html

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 20:12:15

don Ferrari >> Se s tim poštovnym snad zbláznili :)).
Ten první odkaz co sem posílal,tak tam prodávaj rukáv 6m šířka 30cm za 280,- myslim. To neni tak hrozná cena.

Ndon Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 20:09:08

don Ferrari >> ještě tady je lepší cena i s dopravou
http://aukro.cz/vakuovaci-sacky-15-x-25-cm-unold-48​01001-i2959038481.html

Ndon Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 20:03:50

mannice >> jak jsem koukal, tak poštovné má 180,- Kč PPL ještě, že to mám vedle :-)

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 20:01:04

don Ferrari >>Ok, dej pak vědět. Dištak si je taky objednám jestli má rozumný poštovný.

Ndon Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 19:49:56

mannice >> zítra si pro ně jedu, tak dám vědět

edit: chci je více méně pouze na uzavření hotovek

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:47:23

PYTLAKS >> jasan

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:47:02

don Ferrari >> Sáčky u těch vakuovaček musej být z jedný strany mřížkovaný. Bacha na to.
Můžou to bejt sáčky na profesionální vakuovačky a ty nic takovýho nepotřebujou,to znamená sou ti pak k ničemu.

NPYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:43:34

mannice >> dík

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:40:42

PYTLAKS >> Záleží kdy se ho chystáš spotřebovat. Zpravidla ti vakuování zpomalý proces kažení. Ale nezastaví. Jestli si dobře pamatuju tak to je hlavně z důvodu že díky minimálnímu množství vzduchu (asi kyslíku) se ti zpomalí proces. Víc si pročti třeba tady.

Koule by měli být vysušený, já to budu dělat asi tak,že 7dní po vysušení boilies je nadipuju druhou dávkou tek.složek a přitom zároveň zavakuuju.
Když sou koule hodně měkký,tak se ti zdeformujou.

http://www.vakuove-balicky.cz/m-doba-uchovani-zavak​uovanych-potravin

Ndon Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 19:25:01

PYTLAKS >> tady máš taky nějaké sáčky za přijatelnější ceny: http://www.vt-votrubec.cz/vyhledavani/

NPYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:22:30

mannice >> jo,dík moc,ještě jeden takový dotaz,když zavakuuješ syrové maso,musí být v mražáku nebo stačí uchovávat při teplotě cca15 stupních,bojlí uvařené musí být vysušené před vakuováním?

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:15:10

PYTLAKS >> To je výhoda, doma se to dá vysvětlit jak další důležitá věc v kuchyni pro zdraví :)). Jinak sáčky jsou celkem problém, člověk si musí dobře promyslet kolik jich bude brát a potřebovat.
Poštovný maj totiž podle mě dost drahý.

http://www.packservis.cz/index.php?a=catalog&i=11

NPYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:11:36

mannice >> kolik potom stojí ty sáčky a takový ten rukáv,určitě se to v domácnosti hodí takový stroj

Ndevro - Profil | Ne 20.1.2013 19:00:17

Díky zkusím

NMichalU - Profil | Ne 20.1.2013 18:57:07

devro >> par kulicek behem pareni rozpul a uvidis kolik potrebuje to tvoje a taky zalezi jak moc vre voda a kolik tam mas kulicek ale pocitej ze tech 10minkut urcite spis vic.

NStraspytlik69 - Profil | Ne 20.1.2013 18:46:22

devro >> já 10min,boilie 16mm

Ndevro - Profil | Ne 20.1.2013 18:40:19

Ahoj jak dlouho na páře vaříte je to určitě pomalejší nežli voda díky

Nobok - Profil | Ne 20.1.2013 18:33:15

tak na vakuovačku se podívám. jinak dneska cca 4 kg boilie dělané na páře a je to nezkutečný rozdíl akorát se mi vypařila voda tak bylo trosku smradu. takže teď jen na páře.

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 18:28:44

Obrfišlař >> Neni za co, třeba ti to pomůže. :)

NObrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 18:14:13

mannice >> díky moc. jdu studovat:-)

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 17:09:21

Pvl >> Nooo, dalo by se to tak říct :)).

NPvl - Profil | Ne 20.1.2013 16:57:56

mannice >> Takže potřebuješ aby to frčelo na pětku .o§)

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 16:57:22

Obrfišlař >> Klasická vakuovačka běžně dostupná. Mrkni na video.



Já sem zatim vakuoval jen složky do boilies včetně essencí atd. Letos teprve budu testovat.
Tady máš diskuzi o vakuování,moc tam toho ale neni
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=637934&kw=vakuov%E​1n%ED

NObrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 16:51:56

mannice >> a co prosím tě používáš za stroj na vakuování?

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 16:34:38

Obrfišlař >> Zajímavý řešení, ale zůstanu u toho vakuování.
Když zavakuuješ cokoliv a dáš do např. ledničky,nebo sklepa tak to podle mě prodlouží čerstvost víc než dost.
Naštěstí mám možnost naválet si co potřebuju před výpravou, jen před zimou musim zapracovat na rychlosti. To je u mě problém. Doufám že se dostanu tak na 5kg/1h . To by pro mě byla parádní rychlost .

NA_dam - Profil | Ne 20.1.2013 16:18:47

Radek Ráliš >> Radek Fox - 20.1.2013 8:25:22 >> je prvotne určená na chladnú vodu H.A.H.L - High Alcohol High Leakage, inak to sa hovorí aj o Secrete od Solaru aj o Nutre Trigge ICE ale fakt je, že fungujú v lete v prechytanej vode :D

NMARTIN K. - Profil | Ne 20.1.2013 16:03:57

Radek Ráliš >> Radek Fox - 20.1.2013 8:34:06 >> Ahoj Radku. S tím red herrimgem mas pravdu je to super mix. Není sice tak chytlavy jako Club ale zase ma hodně vysoký vahovy průměr. Proste když se pohne swinger vetsinou velmi pekna ryba. Super volba na big mámy:-) A co se tyče Roda tak je dobre slyšet ze kvalita je porad dobra.

NStraspytlik69 - Profil | Ne 20.1.2013 14:39:25

matko291 >> já to napařuji 10min,boilie mám 16mm,někdo tady psal,že to napařuje 7min,myslím,že to bude taky stačit,stejně to pak několik dní suším

Nmatko291 - Profil | Ne 20.1.2013 14:35:00

Straspytlik69 >> a aky máte odskušaný čas parenia na boilies?

NStraspytlik69 - Profil | Ne 20.1.2013 14:27:07

matko291 >> to používá dost lidí,taky máme něco podobného

Nmatko291 - Profil | Ne 20.1.2013 14:00:21

NObrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 12:22:42

mannice >> právě já je buď sušil na kámen nebo zamrazoval. čerstvé jsou nejlepší jak píšeš, jenže já nemám čas si je vždy před výpravou udělat. Protože mám rodinu, tak je nemůžu zamražovat - není tolik místa v mražáku, tak je chci zakonzervovat nějakým tekutým konzervantem a část zkusím dát do soli. řešil jsem to v této diskuzi www.mrk.cz/diskuse.php?id=651683 . jako vítěz vylezl tekutý konzervant.

Nmannice - Profil | Ne 20.1.2013 12:08:56

Obrfišlař >> Právě že sem si všim, tak sem jen opakoval to co podle mě je nejlepší varianta. Když člověk aby byli kuličky co nejefektivnější,tak je stejně nejlepší mít čerstvý koule.
Možná mražení je taky varianta,ale to já nepoužívám.

Letos budu zkoušet vakuvání koulí, to by mohlo tu čerstvost taky slušně prodloužit.

NSlavíček - Profil | Ne 20.1.2013 8:35:41

Radek Ráliš >> Radek Fox - 20.1.2013 8:31:42 >> tohle nemůžu porovnat protože tohle nepouživám . Podle mě tekutá řasa jsou vyhozený prachy . Můžu porovnat esence oleje třeba minamino s nutraminem a to mají na stejný úrovni . Jako u všech firem něco je top něco je pouze dobrý .

NRadek Fox - Profil | Ne 20.1.2013 8:34:06

MARTIN K. >> Též bych z vlastní zkušenosti řekl, že RH produkty jsou stále stejné, tudíž parádní ;-)

NRadek Fox - Profil | Ne 20.1.2013 8:31:42

Slavíček >> Můj názor je, že CCmoore tekuté potravy se nadají s produkty Nutrabaits vůbec srovnávat, ale bohužel druhá zmíněná firma je dražší. Jako příklad uvedu třeba Liquid Kelp. CCmoore prodává pod tímto označením řídkou zelenou vodičku, ale Nutrabaits pořádný černý a hodně aromatický šlem, který je už malém množství z bobků cítit i vidět, protože ho obarví černě, však určitě víš...

NObrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 8:29:09

Slavíček >> já používám starý friťák. loni jsem poprvé zkusil boilies na studenou vodu napařovat. je to dobré, že se nevyplaví/nevyvaří moc té tekuté, ale pořád se musí voda kontrolovat a dolívat. ne zase moc aby ten košík s boilisem nebyl namočený. trochu pakárna, takže to budu vařit jen ve vodě. je to jednodušší.

NRadek Fox - Profil | Ne 20.1.2013 8:27:07

MARTIN K. >> Směs Red Herring je dle mého názoru i zkušeností nejlepší od fa Solar.

NRadek Fox - Profil | Ne 20.1.2013 8:25:22

A_dam >> Tahle už legendární esence v úpravě na studenou vodu jede i skrz zavřenou skleničku, musel jsem ji vložit do dalšího obalu jako např. kyselinu máselnou ;-)

NSlavíček - Profil | Ne 20.1.2013 8:22:34

Obrfišlař >> Taky to tak vidím uvařit pak usušit a zalejt .Vařím ve vodě abych to urychlil tak jsem upravil vařič a teď chci koupit originál výkon 7 kw to bude fofr .

NObrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 8:16:36

mannice >> psal jsem o tom na začátku diskuze, ale nedávám jen půlku esence, ale půlku celé tekuté složky - samozřejmě, že krom vajíček. po uvaření dva dny suším a pak na to naliji tu druhou půlku.

Nmeďo1 - Profil | So 19.1.2013 20:36:46

piskothonza >> samozrejme bez sacku na tanierik, aj to som skusal, najskor mi kusek prihoreli, mal som potom upecene POP UP :-)

Npiskothonza - Profil | So 19.1.2013 20:31:28

meďo1 >> já si právě tak dělám plovky,ale dělám to bez sáčku,tohle vyzkouším..))

NTavris29 - Profil | So 19.1.2013 20:30:33

piskothonza >> To by teoreticky klidně někdo mohl :o)

Npiskothonza - Profil | So 19.1.2013 20:28:28

Tavris29 >> nejsem Krása,včera jsem tu čet,tu tvojí exibici,nemoh by mě za to taky někdo platit..)))

Nmannice - Profil | So 19.1.2013 20:26:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Půlku množství essence před uvařenim a druhou půlku po uvaření. Už to tu někdo psal. Neni asi lepší způsob.

Nmeďo1 - Profil | So 19.1.2013 20:26:06

piskothonza >> ale musis ho naparovat v sacku a musis mat odmerany cas ako dlho to mozes naparovat, lebo aj mne sa stalo, ze zopar gul plavalo, ale inac nie je to na skodu, lebo som mal hned POP UP :-) a hned som mal na panacika :-)

NSmoldy - Profil | So 19.1.2013 20:24:28

Nedělám si vlastní boilie, ale koukni na toto video od 20:00
.Snad ti to pomůže vyřešit tvůj problém.

NTavris29 - Profil | So 19.1.2013 20:24:05

piskothonza >> Nesmíš do nich rvát korek :o))

Npiskothonza - Profil | So 19.1.2013 20:23:09

meďo1 >> ahoj ,boilie z mikrovlnky mi vždy plavalo....

Nmeďo1 - Profil | So 19.1.2013 20:18:57

Skus varit boilies v mikrovlnke. Ja som to skusal minuly rok a bol som velmi prekvapeny, unik esencie ziadny,, a rybky mi to brali lepsie ako to iste boilies, ale varene. Skus si precitat tento clanok, mozno to skusi, mozno nie, je to na tebe. Ale vrelo odporucam.

http://pv-tv.tv/slovakia/kaprie-pochutky-%E2%80%93-​prva-cast/

NMARTIN K. - Profil | So 19.1.2013 19:51:48

Slavíček >> kombinace esenci je squid octopus koi rear+fresh smoked salmon jako tp je stimulin smes Red Herring

NSlavíček - Profil | So 19.1.2013 19:44:02

MARTIN K. >> znám ale tohle jsem nikdy nekupoval . Vím o co se jedná pepř sušený na soli . Do čeho jsi to dával ? Myslím směs esence . Teď chci zkusit udělat jednu věc tu Ancovičku mám nápad otázka je kolik z toho bude až to vysušim jestli se to vyplatí .

NMARTIN K. - Profil | So 19.1.2013 19:39:16

agig >> Sak v poho jak rikam si prvni a to je dobre.

NMARTIN K. - Profil | So 19.1.2013 19:38:18

Slavíček >> Znas Solar? Asi jo ze? Tak cim bys nahradil ten jejich salt and black pepper enhacer? Sem premyslel atlantska sul(morska) a par kapek bp od nutry ale nevim pomer. Poradis?

Nagig - Profil | So 19.1.2013 19:35:21

MARTIN K. >> Já jsem prostě žádný změny nezaznamenal alespon u zboží které já používám to jest esence u jiného zboží nevím ;-)

Nagig - Profil | So 19.1.2013 19:32:08

Slavíček >> JO to jo drží si vše ;-)

NSlavíček - Profil | So 19.1.2013 19:28:40

agig >> Taky si myslím že kvalita je stejná ale bohužel i cena . Zatim co u jiných firem klesla tady se pořád drží . Přešel jsem od hutchinsona nutry k Ccmoore .cz a dají se nahradit i ty další drahý přísady .

NMARTIN K. - Profil | So 19.1.2013 19:28:03

agig >> Jo tak to je super. Jsi prvni kdo to rika...

Nagig - Profil | So 19.1.2013 19:25:15

MARTIN K. >> Ahoj nezdá se mi že by se kvalita měnila

NTOPR - Profil | So 19.1.2013 17:58:47

A_dam >> ani nevíš jestli je to sladké nebo smrad ?

NA_dam - Profil | So 19.1.2013 17:57:20

TOPR >>taká kapria vôňa :) ja som nemal túto radu ešte nemal ale viem, že šlapú tieto s tím znakom vločky.