Nádobíčko - drobnosti - vlasce - pletené

Whiplash Crystal 0.10
drobnosti > vlasce > pletené
Firma: Berkley, Cena: Kč, Známka: 5
Popis: podla vyrobcu priehladna pletena snura
Hodnocení: Snura vobec nesplna udaje uvedene na obale. Je vseobecne zname, ze priemer je pri pletenej snure hrubsi ako uvadzany, ale tu je to uz extrem. Uvadzanych 0.10mm je v reale odhadom 0.40mm. Ked sa snura vo vode napije, opticky vyzera ako 1mm co je dane aj tym, ze miesto toho, aby nebola pod vodou vidiet, doslova svieti na bielo. Potopena 20cm pod hladinou vyzera ako muskarska snura. Nosnost ma dost velku, nemeral som ju vsak s vahou. Stara zlata fireline!

vicx, So 23.2.2008 20:52:18

Mám ji cca 14 dní.Vzhledem k tomu,že jsem před tím vlastnil a používal i Whiplash pro tak jsem žádné zázraky nečekal.Ale tahle šňůra je vskutku vynikající.Provedení jako Fireline crystal co se týče povrchové úpravy a barvy.Vůbec nemá tendenci se třepit a to ani po hodně tvrdém testu obrácenou stranou nože a intenzivním škrábáním.Průměr asi bude o něco silnější než udávaný přesto ,ale jemnost šňůry a její pevnost je šokující.Odhadoval bych to tak na cca 0,15mm.Byl jsem si zaházet 110g olovem -vzádelnosti jsou neuvěřitelné.Na šňůře žádné známky jakékoliv změny.Myslím,že pokud se prokáže kvalita i po dělším časovém namáhání budou z ní mít velkou radost nejenom vláčkaři popř. feedraři ,ale i kapraři kteří rádi loví s pletenkami. Dvojku dávám jenom pro to ,že ji nemám odzkoušenou v delším časovém horizontu a za zřejmě mírně nadhodnocený průměr.

J.O.(Bass), So 1.3.2008 18:13:30, Známka: 2

Mám nejslabší průměr co je u nás k dostání. Co se týče nahazování a oděru je šnůra přímo vynikající. Po několika delších vycházkách k vodě je absolutně bez známky poškození. Bohužel , ale musím konstatovat, že při chytání s touto šnůrou jsem ještě nevytáhl žádnou rybu. Cítil jsem jen dvě váhavé drcnutí do nástrahy. Díky této "neviditelné" šnůře ,ale bude v našich řekách opět spousta ryb. Musí ji jen používat všichni vláčkaři...Nedostatečnou dávám pro opačný účel výrobku , než ke kterému je určena. Vřele doporučuji všem koho už nebaví zdolávat ryby

scoorpiion, Ne 2.3.2008 10:36:05, Známka: 5

náhled
Tak prikladam foto na porovnanie hrubky a priehladnosti, aby ste si vedeli spravit predstavu...

vicx, St 5.3.2008 21:47:56, Známka: 5

Dívaje se na obrázek od vicxe bych si skoro dovolil tvrdit,že to originál Whiplash crystal není.Doporučuji tyto šňůry zakoupit v zahraničních e-shopech.

J.O.(Bass), So 8.3.2008 16:52:07, Známka: 2

musím souhlasit s kolegou, že tato šňůra je vynikající na to aby ryb v našich revírech neubývalo. Bylo mne divné, že s mi nemám výsledky. Proto jsem ji testoval na bílé rybě. Jedna udice obyčejný monofil návazec. Druhá tato skvělá šňůra. Nástrahy stejné . Udice nahozeny ve vzdálenosti 10 až 30 od sebe. Pokus prováděn na malém rybníčku se spoustou ryb, od plotice přes karasy, okouny, až po kapry, amury. Výsledek: monofil za pár kaček během hodiny 24 kusů ryb kromě kapra vše výše uvedené. Šňůra prosím ani jeden záběr!! Proto tuto šňůru doporučuji všem , kteří si jdou k vodě odpočinout , vyspat se, kochat krajinou a podobně. Petrův zdar!

bednari, St 8.2.2012 7:42:20, Známka: 5

Uváděný průměr 0,06 mm, nosnost 10,6 kg. Skutečný průměr 0,17 až 0,18 (měřeno mikrometrem) a to menluvím o tom, že po namočení to vypadá jako čtyřicítka. Nosnost sem neměřil. Je to dokonalé využití lidské blbosti - nesmyslná nosnost při daném průměru. O mnohém svědčí, že tento výrobek se v USA neprodává, asi si takovou blamáž firma Berkley na domácím trhu nemůže dovolit.

matpe, St 28.8.2013 8:38:41, Známka: 5

Já jí mám druhou sezonu a nestěžuju si,štiky a candáty jsem na ní pochytal bez problému,co se týče tlouštky tak máte pravdu,ve skutečnosti je silnější.Vždy dávám lanko takže to může mít taky vliv,sama o sobě je ve vodě vidět opravdu hodně...

LukeSSS, St 25.9.2013 18:28:36, Známka: 2