Pražená strouhanka

Návnady > Suroviny

  • Finanční náročnost: 10-80 Kč/kg

Pražená strouhanka je vylepšením obyčejné rohlíkové strouhanky. Je voňavější, tmavší a méně sytá. Proto je vhodná hlavně do návnad na zimní období, ale stejně úspěšná je i v létě. Je také méně pojivá, takže se dobře hodí na stojatou vodu nebo pro lov na feeder.
Praženou strouhanku si lze vyrobit nebo koupit již hotovou v rybářských prodejnách.

Postup přípravy

Je mnoho způsobů, jak strouhanku opražit. Např. ji můžete pražit na pánvi bez oleje, za stálého míchání. Nebo můžete strouhanku nasypat v tenké vrstvě (do 2mm) na plech a upražit v elektrické troubě. Také lze vzít suché rohlíky, můžete je nalámat, a v troubě je upéct do tmava a až potom pomlet.

Opražená strouhanka může mít barvu od světle béžové až po dost tmavě hnědou. Záleží na vkusu a použití.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 22.1.2006
Průměrná známka: 2,14

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.