Bramborové těsto

Nástrahy > Těsta

  • Úspěšné období: teplejší měsíce
  • Druhy ryb: kapr, cejn, plotice
  • Typy revírů: kdekoliv, kde není potřeba nahazovat daleko
  • Finanční náročnost: pár korun

Jedná se o tradiční nástrahu z dob, kdy ještě rybáři věřili, že celé tajemství úspěchu je skryto ve správném receptu na těsto ;-)

Ingredience

1 menší vařená brambora nebo lžíce pravé bramborové kaše
polohrubá mouka nebo krupice
strouhanka
sůl

Postup přípravy

Bramboru rozmačkám vidličkou, případně použiji bramborovou kaši od oběda, a vhodím ji do vařící vody (asi jeden díl vody a 2 díly brambor). Až začne znovu vařit, přidávám postupně hrubou mouku nebo krupici tak dlouho, dokud s tím lze míchat.
Nechám vychladnout, pokud se mi zdá těsto moc řídké, přidám strouhanku (mouku jen do horkého těsta).
Má příjemnou vůni i bez dalších aromat.

 

Martin M. - Profil, 20.2.2005
Průměrná známka: 1,62