lisovaný rohlík

Nástrahy > Rostlinné > Pečivo

  • Úspěšné období: celoročně ale hlavně v chladných měsících
  • Druhy ryb: plotice, cejn, perlín, tloušť, lín , kapr, karas občas bolen a jiné
  • Typy revírů: stojaté a mírně či středně proudící vody
  • Finanční náročnost: 1-3 ks na celé odpoledne cca 1,50 -4,50 Kč

dobře připravený rohlík na háčku skvěle drží i po opětovném nahození a přitom již po několika vteřinách ve vodě je dost měkký pro ůspěšný zásek i pro dostatečnou atraktivitu.
vhodný pro lov na položenou(včetně feedru) i plavanou

Ingredience

bílý rohlík, pro zvýšení atraktivity je možné kuličku, příp.kostičku před nahozením spolu s háčkem namočit do nějakého dipu-osobně jej někdy nejdřív ponořím na 1 vteřinu s háčkem do řeky a poté před samotným nahozením ponořím do směsi vanilkového pudingu s práškovým cukrem.

Postup přípravy

čerstvý rohlík uzavřeme vzduchotěsně v igelitovém pytlíku
na cca 12 hod (než tzv. zgumovatí ale nevyschne a bude stále vláčný)a poté jej spolu se sáčkem strčíme mezi dvě prkénka , váhou těla slisujeme na cca 0,5 - 1cm tloušťku a zatížíme cca 5 ti litrovým hrncem plným vody na pár hodin ( stačí 2-3 hod) takto připravený buď nakrájíme na kostičky velikosti dle cílené ryby - anebo rohlík vcelku bereme k vodě a u vody vykrajujeme kuličky pomocí kleští na pečivo. Pozor na velikost po vhození do vody se cca ztrojnásobí. Po celou dobu lovu udržovat v pytlíku - vítr by jej vysušil a bude nepoužitelný protože se bude drolit a po kontaktu s vodou nebude držet na háčku.Při dodržení tohoto popisu by se neměl tvořit tzv. brousek jako při špatném paření housky (ztvrdnutí části nástrahy po kontaktu s vodou) který ryba většinou odmítá.

 

slon1211 - Profil, 12.10.2005
Průměrná známka: 2,25