Játrové boilie

Nástrahy > Boilie > Živočišné

  • Úspěšné období: kdykoliv je teplota vody nad 8 st.
  • Druhy ryb: kapr
  • Finanční náročnost: 50 Kč/kg

Jsou to trochu obměněné klasické játrové kuličky do polévky - taky je máte tak rádi? Já strašně. A kapři taky! Velikost 18 mm braly je jen ryby nad 65 cm.

Ingredience

500 g syrových mletých jater - jakékoliv
250 g strouhanky
250 g krupice
5 stroužků česneku - utřít na kaši
trochu soli a pepře
4 vejce

Postup přípravy

Směs je v tomto poměru trochu řidčí než u jiných receptů, ale bílkoviny v játrech a vejcích při vaření ztvrdnou a výsledné boilie je velmi pevné. Při hustějším namíchání při vaření koule praskají.
Nepřidávám žádná další aromata.
Skladujte v mrazáku, nelze sušit.

 

Chleboun, 29.5.2006
Průměrná známka: 1,43