Smradupán

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: pozdní jaro - začátek podzimu
  • Druhy ryb: Kapr
  • Typy revírů: rybníky , řeky....
  • Finanční náročnost: celkem levné

Toto boilie se hodí spíše na letní měsíce, když se voda teplejší...

Ingredience

300g jemné dětské krupice
150g plnotučné sojové mouky
150g sušeného mléka nebo smetany
200g pšeničných klíčků
80g mletých vlašských ořechů
50g rýžové mouky (záleží na vás jak je chcete tvrdé)
10% kukuřičného lepidla
5% výběrové sardinkové moučky
5% krevní moučky
Játra – sypký chuťový stimulátor
6 vajíček
50ml rybího oleje

Postup přípravy

Vyšleháme vejce, přidáme do něj postupně všechny tekuté přísady, a přisypáváme postupně sypké ingredience, které jsme si před tím smíchali v daných poměrech do mísy. Přisypáváme, až do požadované konzistence. Necháme těsto chviličku uležet a poté válíme v rollballu a posléze vaříme ve stále vroucí vodě 2-3min. Na řeky se mě osvědčilo dělat z těsta polštářky, vypadá to přizozeněji a nesplalává to po proudu. Upozornění, připravujte to radši někde v otevřených prostorách, nebo v garáži, nerybářům to moc nevoní...

Fotografie:

 

Davidek Kaprnak - Profil, 22.11.2006
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.