Kaprařina

Hlavní poradna pro kaprařské dotazy.
Na dotazy Kde to bere, jaký je lepší prut nebo které kuličky jsou nejlepší apod., nebude odpovídáno. Poradci nemohou odpovídat na dotazy na náčiní a nástrahy, které sami nevyzkoušeli, takové dotazy raději směřujte do běžných diskusí na MRKu.

Moderátoři - poradci: Martin M.MirasvladysRickmi-kufotojakes.

oskus - Profil | Út 20.10.2009 21:45:55

Zdarec pánové,chci se zeptat.Když mám pruty špicema nahoru má smysl dávat zadní olovo Back Leads.A Jakou gramáš používáte?

Marda - Profil | St 21.10.2009 8:18:16

Když nad tím zapřemýšlím, dokážu si i tuhle situaci představit. Při lovu např. na řece, kde je široký pás stulíků a leknínů. Backlead chci mít ve vodě ať už z toho důvodu, aby alespoň delší část kmenu před koncovou montáží ležela při dně, nebo např. proto, že se mi do vlasců můžou motat kanojisti, čluny a podobně. Ale nechci, aby padal rovnou do těch stulíků. V takovém případě by se dal použít. Sám používám běžné backleady, které dělá více výrobců, ale možná je lepší pořídit si jen klipy, na které se dá zavěsit olůvko libovolné hmotnosti.

Miras - Profil | St 21.10.2009 10:00:42

Vidím to podobně jako Marda, ale místo klasického backleadu používám vychytávku, kterou jsem si vymyslel - šutr na kancelářské sponce - je to skoro zadarmo a hlavně je to účinné. Váha šutru by měla být taková, aby Ti nestahovala olovo, ale zároveň taková, aby se dal vlasec rozumně vyšponovat, aniž by se šutr zvedl ze dna. Podotýkám, že je dobré mít olovo dostatečně těžké a na pevno.