Tropic na Fox Lake

Zapisují pouze vybraní uživatelé.
Ahoj všem příznivcům sportovního rybolovu.

Rádi bychom vás pozvali ke sledování dalšího on-line přenosu zaštítěného společností TROPIC LIBEREC, rybářské potřeby, Tentokrát se očima a slovy Honzy ,,Carpkillera´´ Hubky, společně podíváme do spojeného Králoství, na Britské ostrovy tedy do Anglie, na veřejnosti nepřístupné, syndikátní, typické UK jezírko jménem FOX LAKE. Na výlet se společně s Honzou vydá výherce soutěže s Tropicem Liberec, soutěže HUNT FOR(D) FOX Jiří Zíbar, a coby rybařící kameramani David ,,Marda´´ Marysko a Marcel ,,Maxwell´´ Skřivan. V tomto složení, se jistě máme na co těšit a tak držme klukům palce, ať se jim výlet podaří, ať uloví mnoho anglických kaprů a ať se v pořádku vrátí domů, plní zážitků a s plnými kamerami zajímavých materiálů, které nám pak jistě brzy zprostředkují formo videoreportáže.

Veřejná diskuse zde: www.mrk.cz/diskuse.php?id=745350
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 27.10.2016 kaprařina - revíry, cestování
Dále moderují: Carpkiller Profil + Maxwell Profil + Marda Profil + Malejzub Profil
91 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 11:22:35

První záběr
Padák a Marcel vytáhl obrovského cejnara přes 5kg a 77cm!

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 11:42:08

Je to tady!!!! První na vlastní oči videny pure UK kapr....Nádherná tmavá ryba....omluvte kvalitu fotky byl to jen rychlý cvak do online přenosu.

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:55:24

Když jsem klukům říkal, že jsem viděl černého kapra s bílejma ploutvema nevěřili mi. Scot mi ho ale ukázal na fotce, tuto rybu jsem pozoroval, bohužel jen to;-)

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 12:17:57

Líbí se mi jak je zde vše úhledné a upravené. Všude jsou cedule s vyznačením svazových a privátních vod. Je smutné co jsem tak prolétnul diskuzi, že někteří omezení lidé u nás v ČR nechápou rozdíl mezi českou soukromou a anglickým privátním revírem.
Zdejší svazové i privátní revíry obývají původní ryby, pouze se dosazuje kvalitní anglická násada ze zdejších chovů. Kapři jsou zde pod tlakem jedněch z nejlepších rybářů na světě desítky let, právě na těchto rybách se psala historie moderní kaprařiny, vznikali na ně vlasové prezentace atd atd. Někteří kapři jsou i více než 30let staří a ulovit je je nesrovnatelné s podmínkami u nás v ČR.
I nejprochytávanejší soukromá voda u nás nezná žádný rybářský tlak, ve srovnání s těmito revíry.
Tady nejsou kapři nakoupení a nakradení z celé Anglie, nýbrž původní ryby které jsou zde desítky let.

NMalejzub - Profil | Čt 3.11.2016 22:14:54

Poslední noc této výpravy. Pantofle mám v pohotovostní poloze jako vždy, abych byl připraven kdykoliv vyrazit k záběru a nejspíš i na loď, pokud by přišel záběr ze schodů že břehu ho určitě ven nedostanu. Doufám že se to konečně zlomí a někdo z nás chytí toho bájného Pure UK kapra, který se nám pořád vyhýbá. Výprava je pro mě obrovským přínosem a je nádherné poznávat vodu na kterou se už nikdy v životě nepodívám. Sledovat nepolapitelné kapry, měnit taktiky,nástrahy a místa, přežívat klamné záběry od lysek a jiné vodní havěti,vidět krásnou okolní přírodu. Tohle budou věci na které budu do smrti vzpomínat. A i kdyby se nám už nic nepodařilo chytit, budu spokojený a šťastný že jsem mohl jet. Aneb rybaření není vždy jen o rybách.

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 19:09:39

Vylezl jsem v rohu zátoky na strom a to co jsem uviděl, my vyrazilo dech! Našel jsem duchy, zdejší mazané, velké a opatrné kapry.
Nejdříve připlul jeden velký, cca 13 těžký, široký lysec, který se vydal do leva směrem do míst, kam jsem před chvilkou nahodil svou montáž.
Po chvilce připluli z leva další dva. A pak další temný úhlově černý kapr s bílíma ploutvema. Byli překrásní a já měl co dělat abych ze stromu nespadl.
V jednu chvíli, první fotky, jich bylo v malém oku uvnitř vodní trávy 7 nebo 8 na jednou!
Opatrně jsem slezl a jeden prut tam odnesl, zbývala poslední hodinka před soumrakem a tak jsem nastražil maličký zig a zakrmil polévkou z partiklu, mikro pelet a methodmixu.
Stepoval jsem na místě a doufal v akci, bohužel. Zig jsem se setměním vyměnil za malou popku a je před námi poslední noc. Uvidíme.
I kdybych nechytil nic, dostal jsem zde velkou školu a okamžitě bych si to klidně zopakoval. Podařilo se mi dvakrát ryby najít, lokalizovat, pozorovat ale když nechtějí, ulovit se nenechají. Voda je křišťálově čistá, hlavně kolem břehů a zdejší kapři jak cítí všudypřítomné vlasce, se skutečně promění na vodní duchy. Samozřejmě s trochou nadsázky.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 18:37:21

Na druhé straně jezera rovna nahazuje své pruty mistr Chilly;-) pár minut jsem s ním debatoval a obdivoval jeho anglický přístup ke kapraření. Oni jsou prostě jinde hlavně v přemýšlení o rybách, rybolovu a taktikách úplně. Strašně mě baví ho poslouchat, jeho knihy musejí být opravdová senzace, bohužel se je asi nevyplácí do češtiny překládat:-( asi bych to nějak přelouskal, ale pochopil bych půlku a takové čtení by bylo o ničem. Tak dobře anglicky neumím abych se pustil čtení originálu.

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 16:17:34

Díky kamarádovi Scotovi je už jezero naše! Aspoň na těch pár dní. Přijel, ukázal předal nám klíče a odjel. Díky tomu můžeme začít rybařit už dnes. Kašleme na hotel a odpočinek, rovnou jsme si vybrali každý lovistě dle svých představ a já taky kvůli signálu a hurá do práce!

NMaxwell - Profil | Čt 3.11.2016 14:40:45

Komu to vole pipa? aha to je můj prut:-).... Chvilka napětí, myslel jsem ze táhni jen trávu....a je to zase cejn.... Letošní feeder se mě nějak drží :-) Nicméně ryba všechny nabudila a rozprchli se jak pára nad hrncem něco vymýšlet.. Musím poděkovat Michalovi je to už druhej trofejak na Pampelisku... Takže nejen na velké kapry, ale i cejny:-)

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 10:04:30

Tento vzkaz jsem ráno našel na svém stolku. Myši mi evidentně vzkazují, že bez tak chytnu ..... .:-D

NMaxwell - Profil | So 29.10.2016 13:23:58

A něco na cestu...Kdo neveze na cestu řízky, není Čech :-)

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 9:29:33

Nádherná Říčka
Za našimi zády jezero obtéká malá, svazová Říčka. Co říkali angličtí kolegové, i zde plavou kapři do 15kg!!! Při tom je široká 20metrů, hluboká kolem 2,5-3mt a je v ní krásné čistá voda.

NMalejzub - Profil | So 5.11.2016 9:18:56

Po cestě domů jsem se ještě zastavil u malého jezírka abych pozdravil místní kapříky, boilies jim moc chutnalo a ochotně ho brali i z ruky :-) mám jasno, boiliesem to nebylo :-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 8:40:55

Dobré ráno
Dnes jsem se vzbudil už kolem páté ranní a nemohl usnout. Pozoroval jsem celé rozednění vodu, přemýšlel a stále doufal.
Bohužel se zase nic neudálo. Tak jsem se vydal po sbírat pár posledních fotek, než začneme balit.
Vůbec se mi odtud nechce. Vždycky jsem se chtěl podívat do kolébky kaprařiny, a celkové moderního pojetí rybařiny, do Anglie, ale když už jsem to konečně zažil na vlastní kůži, nemůžu se toho nabažit!
Kéž by se tak smýšlení, přístup a aplikace zdejších rybářských praktik chtěla dostat a platit co nejdříve i u nás, v srdci Evropy, v Čechách.
Posledních pár fotek malé říčky tekoucí za jezerem.

NMaxwell - Profil | Ne 6.11.2016 9:04:59

Konečně jsem se nějak srovnal. Také jsem rozdělil dárky, dětem nějaké sladkosti, pro sebe pivo, které mi narozdíl od Honzy chutná. No a samozřejmě syry, bez cedaru jsem nemohl odjet.

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 19:30:28

Právě v tomto koutě, úplně v rohu se kapři ukryli prěd námi, rybáři. Tito kapři podle mě vyhledali tuto oblast jenom proto, že o nás vědí a nechtějí se nechat ulovit. Prostě se sem schovávají před vlasci a tlakem rybářů. Uvidíme, jeden prut tam mám odnesenej a jen zhouoplej pod břeh, tak jak to mám rád. Všude jsou husté vodní rostliny, ale je to oblast kde kapři bývají, tak se snad některý z nich chytí do mých, nebo do některé kolegy nalíčených pastí.

NMarda - Profil | Út 1.11.2016 16:33:19

Plzensky uz vodnik dostal, ted ho Jirka uplaci Tull a Morem.

NMarda - Profil | Po 31.10.2016 16:29:35

Je lehce po 15h a Maxwell vola ke stolu. Tezko rict jestli je to vecere nebo pozdni obed. Po zmene casu na zimni a po zmene casoveho pasma jsme o 2 hodiny posunuti dozadu. Tak je to asi vecere a vynikajici :-)
Utekl jsem na louku za jezero, kde je snad jediny misto se signalem mobilnich operatoru. Jsou tu k dispozici asi 4, ale jedinej z nich ma aspon trochu sihnal. Jedna carka a to jeste na louce. Ale zase tu roste dezert.

NMaxwell - Profil | Po 31.10.2016 16:22:22

Dal jsem se do pripravy jidla. Dnes je krkovice a stouchane brambory.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 10:54:50

Snídaně
Maxwell, praotec rybářského kulinářství mi připravil perfektní snídani;-)

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 9:20:33

The Legend
Jen co jsem si uvařil kávu, uslyšel jsem motor auta. Za bivakem mi zastavila jedna z opravdových anglických legend, nevím jestli nápíšu jméno správně ale byl to sám Ian ,,Chilly" Chillcot, perfektní chlapík a jeden z otců moderní kaprařiny, v Anglii opravdu hodně uznávaný pán. Byl velice přátelský a říkal že toto jezero má velice rád, potvrdil jeho velikost kolem 4-5 hektarů ale sám dodal, že ulovit zde kapra je velice obtížné. Obsádku tvoří cca 80-90kaprů, kteří jsou ale všemi mastmy mazaní a sám Ian když zde nedávno rybařil, neudělal za tři noci jediný záběr!!!

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 17:45:10

Makáme
Je to tu nádherné, ale zatím se nestíhám moc kochat okolím, protože chci dostat do vody co nejdříve a co nejlépe své pruty.
Jediné co je nás aktuální problém, je signál. Mám tu max jednu tečku a 3G jen se štěstím, proto je obtížné vložit jakýkoliv příspěvek a vždy je to na několikrát...
Už mám skoro hotovo;-)

NCarpkiller - Profil | So 5.11.2016 16:56:05

No a nyní už je zase po všem...
Už jsem konečně v klidu doma, všechno hotové a tak si dám UK beer Trooper, s krásným obalem.
Děkujeme za pozornost a třeba zase někdy příště, nebo někde u vody.
Btw: anglická piva lépe vypadají než naše, ale naše chutnají lépe!
Hell yeah!

NCarpkiller - Profil | So 5.11.2016 4:37:40

Protože nás navigace táhla na sever, už v Německu Jirka přeskočil ke klukům do auta a rozdělili jsme se, já metelím dále Německem do Žitavy a Liberce, kluci sjedou přes Ústí do Prahy.
Tento pozdrav patří zejména hlavně třem nejchytřejším aktérům, aktivním v diskuzi o našem on-line přenosu a kdo je u hodne, tomu daruji 2kg boilie:-))))

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:33:24

Mají zde opravdu krásnou a prostornou vzorkovnu. Je zde úplně

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 9:17:12

Dobré mrazivé ráno
Dnes byla v noci opravdu hodně velká zima. Bohužel se zase záběr nekonal. Zdejší kapři jsou skutečně jako duchové. Jsou tiší, nenápadní a opatrní. Stále zde udržují absolutní klid, hlavně u prutů pod břehem, ve stojanu dále od brolly. Raději tam ani nechodím.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 18:48:51

Maxwell předvedl své kulinářské umění a dnes byla k večeři krkovice se šťouchaným bramborem;-)
Neskutečné dobré jídlo nám připravil. Těším se na další!

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 8:49:14

Posledních pár fotek z lovistě, kde jsem strávil poslední noc na tomto fantastickém, legendárním a nezapomenutelném jezírku. Abych nahrál fotky, musel jsem přelézt plot s ostnatým drátem, abych se dostal k řece, kde je aspoň trošku signál.
Už musím běžet z5 ke svým prutům, co kdyb náhodou;-)

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 18:43:49

Omlouvám se za prodlevu v přenosu. Po dvanácté za mnou došli bričtí kolegové jestli jim půjčím člun. Říkám zě v pohodě ale dobré to nebylo. Okamžitě zavezli jeden prut dál pod stromy před kterými jsem chytal já svým právým prutem a další pruty nahodil jeden z nich před můj levý, Takzě jsem byl z jedné strany zavřený úplně a z druhé byli kluci. Navíc jsem viděl několik náznaků kapří aktivity před volným místem mezi Davidem a Jirkou.
Neváhal jsem, vše jsem zabalil, odvozil vše na vozíku k autu, naložil a objel jezero.
Cestou jsem si dal u Marcela buřt guláš a pustil se znovu do práce na novém místě.
Vše jsem připravil a čekal až se nějaký kapr ukáže. Jeden skutečně vyskočil úplně v rohu maličké mělké zátoky v úplném vnějším rohu jezera. Nahodil jsem do té oblasti prut a vypravil se na důkladný průzkum tohoto koutu jezera...

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 11:46:47

Říkal že tady pod nohama jak chytám já, se kapr chytit dá, ale že je tu moc vlasců, moc rybářů a pak že se ti kapři prostě a jednoduše chytit až na vyjímky nenechají:-( prostě se nekrmí. Na to dokonale pasuje jedno ze základních mrko přislových, a celé to vysvětluje.
Keď ryba nežere, tak ako že neprimíjá potravu:-))))

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 17:59:46

Třetí prut nechám s whitypool rigem na vzdálenosti 17 wraps před svým původním místem. Bude to cz vs uk style;-)

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 7:45:40

Dobré, typické anglické ráno
Celou noc jsem spal jako špalek, aby ne když jsme to táhli od soboty Non-stop. Díky tomu jsem ale vzhůru od zdejší 6 v ČR 7hodiny ranní, tedy o samého rozednění. Vzbudili mě všudypřítomné skřehotající lysky za čež jsem rád, protože tak stihnu ranní pozorovalní hladiny, které mi snad prozradí místa, kde se zdejší kapři chtějí krmit.

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 20:21:16

Padla tma
Všechny pruty jsou ve vodě. Jdu se konečně natáhnout. Myslím že už si to zasloužím;-) stejně jako kolegové.

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 20:02:57

Vše je poladěné tak jak to mám rád a jak se mi to líbí, už jen zavést pruty do vody. Tento cca 4-5 hektarů velký rybníček má své anglické kouzlo, je to tady jako z knížek a časopisů, prostě paráda.
Už jen zavézt pruty a konečně odpočívat čekajíce první záběr.

NCarpkiller - Profil | So 29.10.2016 16:19:39

Španěla
Pro případ nouze, kdybych se bál přesily, nebo se nebezpečí štítil dotknout, se mnou jede má prodloužená, duralová paže, kterou přezdívám Špaňela:-)
Více zbraní s sebou raději kvůli případné hraniční kontrole nemám:-(

NCarpkiller - Profil | So 5.11.2016 16:51:20

Kde to začíná to zase i končí.
Podařilo se mi usnout a do 12ti jsem byl K.O. Dal sprchu, přivítal holky a vyrazil do garáže to zase všecko vyložit a uklidit.
Netrvalo to dlouho a všecko už je na svých místech.
Pořád jsem z výletu do Anglie plný nových zážitků a poznatků. Co tak poslouchám, ryby nějak extra nejdou ani u nás, až na výjimky, viď Aleši však víš který!!! :-)
Každopádně jsem z anglického rybolovu, anglických vod a kaprů úplně mimo, mám jasno v tom, že se tam musím co nevidět vrátit a vyřídit si nevyřízené účty z tamními duchy;-)
Snad to nebude dlouho a podaří se mi to. Když mi Scot ukazoval fotky letošních ulovků obyvatel námi navštíveného jezera, myslel jsem že omdlím, ti kapři jsou tam prostě překrásní, mazání, nevyzpytatelní a proto pro mě o to zajímavější.

NMaxwell - Profil | Čt 3.11.2016 18:32:34

Je zima tak se vaří svarak.....

NCarpkiller - Profil | St 2.11.2016 20:20:34

Takhle vypadal maxwellův steak. Než jsem nahodil pruty, objel jsem znovu jezero abych si mohl také dopřál, samozřejmě s tatarkou!
Když jsem byl u těch prutů, tak Chilli nám říkal že v Anglii na public Fishing vodách, můžete být dle řádu vzdálen od prutu max jeden metr;-)

NCarpkiller - Profil | St 2.11.2016 20:16:26

Na pravém prutu mám multirig s 14mm plovkou.

NCarpkiller - Profil | St 2.11.2016 18:58:20

Každopádně jsem první nové místo opustil a vypravil se na poslední volné místo kde nikdo celý týden nerybařil. Je to dvou molo, jedno naproti Marcelovi a Mardovi a druhé směrem na vodu před Chilliho.
Aplikuji tady úplně jinou taktiku, snažím se tu jako by nebýt;-) brolly mám dále od vody, na molo prakticky nechodím, našlapuji tady po špičkách. Nemám tu ani člun. Dva pruty jsem pouze zhoupl pod břeh, jeden pod převyslé větve protější ho břehu maličké zátočky, a druhý pod břeh směrem na volnou, hlubokou vodu. Na oba pruty jsem nakrmil cca1kg boilie malých průměrů 14 a 18mm.Do hustě pro krmené oblasti jsem nastražil plovky.
Třetí prut jsem nahodil směrem na otevřenou vodu, do bahýnka, kousek, jen cca 50metrů od břehu. Na něj jsem nakobroval jen cca 300g boilie.
Kluci zase viděli vyskočit několik kaprů přímo před nimi, na otevřené vodě. Záběr se však nekonal.
Přes to že byl dnes relativně teplý den, nyní je opravdu zima, díky vyjasnění bude určitě mrznout.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 9:59:01

Honzuv nový plac vypadá jak z kaprarske pohádky.

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 17:39:04

Dva pruty jsem odnesl a pouze nahodil poblíž oblastí, kde jsem viděl kapry. Nechci to tam dneska plašit. Pokud to nepůjde z náhozu, zítra to tam položím ze člunu a se třetím prutem se pokusím nějakého vyšoulat;-)

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 15:45:01

Prmestěhuju se s části výbavy za nimi. I když prší, musím to udělat. Jsou tam;-) pokud bude zítra hezky, snad nějakého přemluvím. Když to nepůjde po dobrým, snížím se k i zig Rigu :-)
Na dnešní večer nasadím multirig.

NMaxwell - Profil | Út 1.11.2016 15:13:04

Trochu nam mrholi, typicke zdejsi pocasi. Honza uz nevydrzel to cekani a sel hledat zdejsi osadku.....a nasel.... V zadni casti jezera jezdi kapri u brehu a v cele dosti melke zatoce. Takze navazal mlaskacku a rohliczech:-) Bohuzel ryby nejevi vubec zadny zajem...

NMarda - Profil | Út 1.11.2016 11:40:02

Levej krajni prut jsem stahnul z pod brehu a vypalil ho na stred jezera. Do mista, kde permanentne plave 20 lysek a 30 racku. Furt se na tom miste drzej a svadej tam vzajemny souboje. Tak treba to ma nejakej duvod.

NMaxwell - Profil | Út 1.11.2016 10:57:17

Udelal jsem nove montaze a zkusim chytat primo pod vodnim ptactvem. Bud chytnu kapra, nebo kachnu :-)

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 19:26:21

Na jezírko padla tma a je před námi druhá noc. Zatím jsme všichni včetně Chilliho bez kontaktu. Snad se do rána situace změní.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 18:24:03

Obešel jsem před soumrakem jezero, abych mohl zprostředkovat něco zajímavého z jeho okolí. Takhle to vypadá u Jirky na jeho místě.

NMalejzub - Profil | Po 31.10.2016 11:38:49

Vybral jsem si místo s větší hloubkou. Hned po příjezdu jsem všechny pruty nahodil jen tak. V noci se mě ze spácáku pokusil vyhnat nějaký pták, který mi nejspíš přejel vlasec. Ráno jsem pruty vytáhl s chuchvalcema trávy. Vyrazil jsem na vodu našel čisté místo zhruba 3x3 metry s hloubkou 1,5 metru. Vpravo ode mě se ukázali kapři tak tam jsem nahodil 2 pruty. Nemám tu skoro žádný signál a musím chodit ke klukům cca 400 metrů. Ještě pro zajímacost, racci jsou tu naučení na zvuk kobry a praku, takže všechny pokusy o lehké přikrmeni jsou ztraceny a koule končí v nich. Tento report posílám už po 6, pokud tohle Honza musí absolvovat při všech přenosech měl by dostat speciální cenu za neuvěřitelnou trpělivost.

NMarda - Profil | Po 31.10.2016 10:45:46

Vcerejsi setkani se Scotem, kterej nas mile prekvapil tim, ze na jezere uz v nedeli po obede nikdo nelovil a tak nam mohl dat klice. Nemuseli jsme si brat do pondeli hotel nebo jakkoliv jinak resit prespani.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 9:43:48

Voda v říčce je spíše křišťálová než čistá, tohle je foceno v hloubce cca 1,5metru, lekníny v metru.

NMaxwell - Profil | Ne 30.10.2016 19:08:55

Ja tedy taky zkusim pruchodnost-fotky meho mista. Mam toho plny brejle. Pruty jsou ve vode a jdu se napnout.

NMaxwell - Profil | Pá 28.10.2016 13:08:37

Já jsem tedy letos kaprařině moc nedal a krom závodů na jaře jsem se prakticky věnoval jen feederu. Takže procházím celou výbavu a začal jsem namotání nových vlasců. Jezero je velmi zarostlé a minimální povolený průměr vlasce je 0,35mm. Dával jsem vlasec s pro rockery velmi příznivým názvem Deep Purple :-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:53:37

Ještě jsem vyfotil několik krásných obrazů lemujících vchod do vzorkovny, rozloučili jsme se se Scotem a hurá na hodně hodně dlouhou cestu domů;-)

NMaxwell - Profil | Čt 3.11.2016 8:22:26

Jsem už přeci jen trochu pohodlný a když je ráno teplota jako dnes kolem nuly, tak se trochu ohreju. Používám topitko, které se dnes už nevyrábí Colemann Black Cat catalytic heater. Údajně bezpecne topitko, ale apeluji na vsechny, nikdy nespete v bivaku s topením at je jakekoliv!!!!!!! Snad každým rokem ctu zprávy o naprosto zbytečné zmarenych zivotech.....

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 17:10:39

Tak jsme po jídle. I syrozrout Hubkin sice s kilem tatarky steak polknul.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 8:45:45

Honza se definitivně rozhodl přestěhovat. Našel prostě kapry a i kdyz noc zadny záběr nepřinesla musí je následovat... Jde do nejmelci části jezera.

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 12:59:06

Pustil jsem se do toho po anglicku. Za návštěvy chilliho jsem se pustil do UK stylu, vynadal mi že nemám pořádný distance Sticks pro měření vzdálenosti a chtěl mi věnovat své náhradní, ale bohužel je zapomněl... Oni bez toho nechytají. Když vám tu někdo prozradí vzdálenost dobrého spotu od mola, nemluví ani v metrech, ani v jardech ale ve wraps, v omotech vzdálenosti distančních tyček. Pro ty kteří neví je to 12ft, tedy 3,6m. Z mého místa je prý dobrý spor vzdálen 17 wraps, tak jsem tam whity pool poslal...
Pak proběhla debata kolem návazců. Pro zajímavost Chilli je taktéž bez záběru:-(

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 11:02:16

Obešel jsem zátoku, kde jsem včera v noci viděl kapry skákat a zase se mi tam jeden vyhodil, ani chvilku jsem neváhal, jeden prut stáhl a odnesl ho na další místo asi 100metrů vedle. Podařilo se mi single popku v malém pva hodit těsně za trávu, max metr vedle místa kde se kapřík ukázal, nechám to tam chvílku ležet a uvidíme.

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 8:14:28

Má první ranní UK Káva
Uvařil jsem si dobrou kávu a pozoruji jezero. Pruty stále mlčí a tak se rozepíšu o taktikách.
Jezero je z 80% zarostlé vodní trávou a přitáhnout tak ke břehu je na hodně místech nereálné, proto ty čluny. Po příjezdu jsme si každý vybrali místo, které mu bylo sympatické. Jirka zvolil nejhlubší oblast kolem 2mt v průměru, kde je trávy méně a mohl si tak dovolit nahodit všechny 3 pruty. Marda sedí vedle něj a jeden zavezl dva nahodil, stejně jako Marcel sedící ode mě v levo. Záměrně sedíme rybář a vedle kamera. Má oblast je nejmělčí, v průměru pouze metr. Dva pruty jsem se rozhodl vozit za roh, tam logicky nahazovat nelze, našel jsem si tam tvrdší a čistá místa pod patou ostrova.
Třetí prut bych hodit mohl, ale tvrdá místa nejsou velká a mám tu hodně trávy, takže položení ze člunu je vždycky lepší.

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 11:06:28

Jsme na místě
Za touto ne prostupnou bránou a pro jistotu ještě závorou, se nachází jezera, na jednom z nichž budeme rybařit. Je evidentní že si to velice střeží, o čemž svědci pevné zámky a ostnatý i žiletkový drát všude kolem. Bohužel ještě nemáme klíče, ale pokusím se je sehnat už dnes...

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 10:01:24

Pauza na čůrání a řízeček;-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 19:55:06

Trajekt přirazil k francouzskému břehu, za chvílku proběhne hromadné vylodění v Normandii;-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 18:28:50

A vyplouváme. Trajekt jsme stihli úplně luxusně, jen jsme dojeli, rovnou se bez čekání nalodili a vypluli, supér. Už svačíme a popíjíme luxusní kávu;-)

NMaxwell - Profil | Pá 4.11.2016 8:43:25

Dnes nad ránem trochu sprchlo a výrazně se oteplilo. Sedím venku u vody s kavickou a užívám si tu pohodu. Ranní slunce olizuje špičky protejsich stromu a já se kocham... No vše jednou musí skončit....ale ještě budeme bojovat!!!!

NMaxwell - Profil | Čt 3.11.2016 17:23:20

Honza na novém místě našel kapry tak jim to tam rovnou servíruje.

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 10:40:46

Slack line
Na prutech pod břehem mám vlasce úplně povolené. Angličané tak chytají téměř vždy co říkal Chilli. Podle nich je to naprosto klíčové k ulovení jedné ze zdejších ryb. Chilli sám říká, zě tohle jezero je opravdu velice obtížné, ale takhle opatrné ryby jsem ještě neviděl. Když jsem je pozoroval v mělké zátoce, přesvědčil jsem se o tom na vlastní oči.

NCarpkiller - Profil | St 2.11.2016 20:15:22

Stal se zázrak! Podařilo se mi nahrát fotku;-) je pravda že po setmění je tu vždycky o něco málo lepší. Taky je zajímavý zě na jednom místě na hrajete jednu zprávu a další už ne. Nevím čím to ale je to boj. Tady ty vrátka vedou k mému novému místečku.

NMalejzub - Profil | St 2.11.2016 18:04:29

Dneska ode mě dostávají ryby kouř malou plovku iSecret od Nikla a PVA sáček s Korda goo tohle už je musí zaujmout. Pure UK kaprař mi vracel loď a tak jsem se sním dál do řeči, poradil místa kde už chytám a jedno 16 wrapů směrem na volnou vodu...tam už bych značně překážel klukům tak to ani zatím zkoušet nebudu. Ještě radil nástrahy jen malé pop up růžové a žluté, ty už tam koupu od pondělí a nic :-( neklesám na mysli a pořád makám. Místo na schodech prokrmeno dalším kilem boiliesu. Ryba už se tam musí podívat a snad se podívá i na břeh. Už se konečně objevuje i bílá ryba na hladině snad se to lepší a kapři začnou pořádně žrát.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 17:13:27

Jinak Honza stále bojuje s připojením a i na novém místě to není lepší. Takže se omlouvá a pozdravuje.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 10:05:02

Já navázal nového zabijáka... Jestli tohle nezobnou tak nevím :-)

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 9:10:57

Honza už má zabaleno a jede..

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 15:40:25

Několik hodin jsem strávil prohlídkou zadní části jezera a skutečně jsem zde našel a viděl několik slušných kaprů, některé opravdu hodně z blízka tak, že jsem rozpoznal i plnošupinaté lysce. Kapři jezdí pod hladinou ale o prakem nastřílený rohlík neprojevili sebemenší zájem.

NMalejzub - Profil | Út 1.11.2016 14:26:27

Vpravo ode mě zase vyskočil kapr, dovezl jsem mu pár kuliček a doufám že je na růžovou :-) akorát začíná mrholit tak by se něco mohlo změnit. Uvařím si kávu a budu čekat.

NMaxwell - Profil | Út 1.11.2016 12:04:15

Zaber tohoto cejniho monstra nas obrovsky nabudil. Probirame strategii a Honza vaze pure UK navazce. Pro odborniky Whity pool rig:-)

NMalejzub - Profil | Út 1.11.2016 11:48:14

Dnes jsem přehodil 2 pruty. Vrátil jsem je do zátoky kam teď fouká vítr. Nasadil jsem ořezanou 16 mrtvolu a k ní jahodovou plovku. Na druhý prut brusinku a citron. Doplnil jsem PVA punčochy s mikro peletkama a amino peletkama. Snad něco přijde :-). Třetí prut převezu odpoledne, něco mi říká že bych ho měl nechat ještě dozrát. Pohladim pruty a jdu se podívat na fotky cejna :-)

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 9:42:48

Traviny a listí se nabaluje na vlasce a vytváří oblouky. Chilli včera říkal, že kdyby mohl zrušit jedinou věc na lovu kaprů, zrušil by vodní rostliny:-D

NCarpkiller - Profil | Po 31.10.2016 15:56:39

Změnil jsem i nástrahy. Včera jsem dal na dva panáčky a na jeden potápivou, dneska na všechny popky, tak budeme vidět;-)

NMaxwell - Profil | Ne 30.10.2016 19:35:16

Prijezd do kralovstvi.

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 11:32:19

Big Mistake
Po telefonátu se Scotem jsme zjistili velice nemilou skutečnost a to tu, že jsme sice zkušeně našli Fox pool hned z první, ale bohužel je to jiné jezero, než kde máme rybařit! :-o
Takže co už, musíme se vydat na další 120km dlouhou cestu, ke správnému jezeru:-)
Anglie holt není tak malá, jak jsme doufali:-)

NCarpkiller - Profil | Ne 30.10.2016 8:12:47

A už směřujeme do přístavu;-)

NMalejzub - Profil | Pá 28.10.2016 22:16:04

Zdravím, já coby výherce a amatér oproti ostatním, dnes hledám inspiraci a rady od kamarádů kaprařů. Nikdo nic neví a jen se dohadujeme o pletenách a háčcích. Množství krmení je ve hvězdách, něco mezi 40kg a tunou se zdá optimální :-D

NMaxwell - Profil | So 5.11.2016 7:53:34

Já už su také doma.... Díky všem za podporu....

NCarpkiller - Profil | So 5.11.2016 6:34:03

S rozedněním jsem dorazil do Liberce!
Dopotácím se do postele a jdu se pokusit usnout...
Hell yeah!

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 16:24:18

Vyrazili jsme, ale ne jedeme, spíše poskakujeme po ucpaných silnicích vedoucích ven z Londýna.
Tak se kochán okolím, například typickými anglickými Taxíky;-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:48:04

A plakáty které u nás ne spatříte;-)

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:47:01

Krabice a vitrína plné ocenění, které firma Fox vyhrála po soutěžích jak v Anglii, tak po Evropě.

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 15:25:15

Po nějaké chvíli bloudění Londýnem, jsme skutečně našli HQ společnosti Fox international.

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 14:02:29

Takto jsem na ně od včera líčil, ale marně. Ani my, ani domácí Angličané jsme se záběru nedočkali...

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 13:55:55

Nedalo mi to a ráno jsem ještě jednou vylezl má strom, přímo nad svou montáž. Duchové tam stále byli, do konce jezdili v malém očku přímo nad mou nalíčenou pastí.

NCarpkiller - Profil | Pá 4.11.2016 8:45:55

Líbí se mi jak je zde vše uhledné, upravené a rozčleněné. I cesta kolem jezera je z koloudovaná, a přehledně označená. Upravená a v perfektním stavu.

NMaxwell - Profil | Čt 3.11.2016 14:32:21

Honza se už zase stehuje!!! Tentokráte do zátoky mezi Mardu a Jirku.... Viděl tam nějakou aktivitu, tak mu to nedá....

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 10:00:47

Mé nenápadné lesní útočiště;-) chilli jako každé ráno stáhl své pruty a jede si pro snídani. Tentokrát nejdříve navštívil Jirku.

NCarpkiller - Profil | Čt 3.11.2016 9:56:26

Zázračně se mi podařilo nahrát další fotky, ten zdejší signál nechápu. Zde čekají mé pruty pod břehem.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 19:21:48

Sedíme tu já Marda a Jirka a debatujeme o taktice a všem možným i nemožným :-)

NCarpkiller - Profil | St 2.11.2016 19:21:42

Zdá se, že tohle místo je mnohem méně navštěvované a to z jediného prostého důvodu, nedá se až na něj dojet autem. Je to špička lesa, ve vnitřním středu, 5-6 hektarů velkého, jezera tvaru písmene L . Auto mám za brankou zhruba 160metrů za mnou. Věci jsem si sem navozil na vozíku.
Dvě stěhování si však vybrali svou daň v podobě rozkramařené výbavy a tak mi u Marcela její část zůstala. Hlavně obaly, pouzdra, atd.
Je zajímavé jaký je v Anglii nepořádek kolem dálnic, ale zde na venkově je vše uhledné, upravené a čisté. Přes to že zde někdo rybaří permanentně, neviděl jsem jediného vajgla, kousek vlasce, nic. Je tu Dokonalý pořádek.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 18:03:36

Byl tu u nás na návštěvě ten anglan... Dali jsme řeč o té jejich vodě. Jen pro vaši představu jak je obtížné se sem dostat. Povídal ze povolenku má 16 lidí a čekací doba je 15 let.... Ptal jsem se ho jak bylo obtizne pro něho se sem dostat... Řekl jen moc... Hodně trpělivosti , hodně lahví vína a nadbihani těm spravnejm lidem.....

NMarda - Profil | St 2.11.2016 13:45:54

Navsteva u Chiliho nam rozproudila krev v zilach. 15mm kulicka nadzvedla malinkou plovkou na montazi Naked Chod zafungovala.
Honza se cele dopoledne venuje zmene mista. Odmeruje si presne vzdalenosti a klipuje tak, aby hazel vzdy do stejneho mista v zatoce.

NMaxwell - Profil | St 2.11.2016 10:03:50

Na jezero priletla dvě obrovská hejna nového ptactva. Je to tu jak v nějaké ptaci rezervaci.

NCarpkiller - Profil | Út 1.11.2016 16:00:55

Na další prut klasika, panáček;-)