Lake Trophy 2016 - dravci

Zprostředkováváme vám on-line přenos z jednoho z největších a nejprestižnějších evropských závodů v lovu dravců z lodi – Lake Trophy 2016. Závod proběhne ve dnech 22.-24.9.2016 na Lipně a zúčastní se ho 112 závodníků rozdělených do 56 týmů. A to včetně mnoha profesionálních týmů, které přilákalo i prize money 20 000 €. Mezi týmy převládají ty z Německa a Rakouska. Vlastně se tak jedná o jakési "otevřené mistrovství Německa a Rakouska" konané na našem území. České barvy tu bude hájit náš tým Rapala Kajman rybářský časopis (Radek Filip, Martin Štěpka). Vloni jsme skončili na 3. místě s tím, že jsme vyhráli jeden ze závodních dnů. Dále bude s českou vlajkou na prsou chytat vloni 13. SPRO CZ (David Chalupka, Jan Stluka) a 30. Apartman Vanessa (Miroslaw Szaniawski, Arnold Kasper). V závodě se týmu každý den započítává největší candát, štika a okoun. Součet centimetrů těchto ryb v obou dnech určí vítěze závodu. Nejedná se tedy o žádný závod v lovu velkého množství pididravců UL přívlačí. Ten, kdo je nejuniverzálnější a dokáže chytit všechny ryby v obou závodních dnech, dosahuje obvykle velmi dobrého výsledku. Často i vítězství. Děkujeme všem, kdo nám budou držet palce.
Seznam týmů: http://www.lake-trophy.com/teams-2016/
Autor diskuse: Raf - Profil , 20.9.2016 dravci - závodní sektor

Přejete si, aby byla na Lipně znovu zavedena minimální míra nástražní rybičky 20 cm jakožto opatření na ochranu candáta?

A) Ano91%

B) Ne9%

Od 21.9.2016 hlasovalo 284 čtenářů.

mvincik - Profil | Čt 29.9.2016 19:03:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chřenovák >> Já ale nechci být další z těch, co tu plácají páté přes deváté jen proto, aby byli viděni.
I když ne se vším s Radkem souhlasím a ne vše bych mu odkejval a vidím i jasně takový "rozlom" v jeho jednání, jednoznačně podporuju jakoukoliv snahu o změny, které by měli pozitivní účinky na stav candáta na Lipně. I proto vidím jednoznačné plus v jeho aktivitě směrem k petici například.
A nechápu některé lidi, kteří napadají i tyto jednoznačně pozitivní věci. Někdo a někde se začít musí, pokud to něco přinese či budou pokračovat další aktivity, klidně i na další revíry či plošně, budu to jen a jen kvitovat.

To je asi poslední, co zde k tomu napíšu.

minatrix - Profil | St 28.9.2016 21:50:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechápu, Raf se dobrovolně pokouší o nějaká zlepšení pro dravce ... Baví se s lidma, co tu vodu a okolí znaj jak svý boty. Tudíž je No.1 vytlačit "rybičkáře". Typický představitel , co jde jen a jen pro maso. Tečka.

Snad budou i další pozitivní opatření, Lipno si to zaslouží. A mohlo by se stát vzorem či první vlaštovkou.

Miláno BRH - Profil | St 28.9.2016 11:30:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

panove nema smysl se dohadovat. To nikdy nevede ke konstruktivni debate. Zvyseni dolni miry candata je jen mala pomoc, protoze vetsina candatu chycenych na rybicku je tak zazranych, ze to maji stejne secteny. Podle me je jedina sance zavedeni rybicky 20+ a jako naprosty ideal by bylo zavedeni takove velikosti v cele CR. Aspon by nikdo neresil kdo zaco kope atd...
Co se tyce argumentu je myslim jasny vysledek ankety. Z 244 hlasujicich jich je 91% pro zavedeni opatreni 20+ a to je myslim padny argument.

lerak - Profil | St 28.9.2016 6:27:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pokud by se mnozí (co tady náhle vykřikují do tmy), více zajímali o Moře a to nejenom poslední týden či dva v průběhu LT (a nejenom co se děje přímo na vodě, ale i na březích), možná by dospěli k zajímavému zjištění. Že totiž přímo či nepřímo působí na rybařinu také všelijaké lobby provozovatelů ubytování, zábavy apod. Že ne všechny pokusy držitele dekretu na tento revír k rozšíření druhové skladby ryb byly dobře uváženy, že když byla míra nástražky 20 cm sbírali se papíry za používání menších 16ti cm rybiček, a že nyní se situace posunula níže, dokonce k 10-13ti centimetrům.Že v aktuální době už je problém chytit opět C šestkové řady a v mrazácích končí ve velkém množství i ryby do 50ti cm (tedy genocida generačního hejna). Že....a dalo by se ještě dlouze pokračovat...
Možná by ti, co na tento revír hledí od klávesnice z 200 km a větší dálky, viděli stav Lipna trochu jinak. Možná...

Flip - Profil | St 28.9.2016 4:48:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pánové doposud se z vás nenašel nikdo,kdo by mi vyvrátil teorii podloženou faktem,že od doby,kdy se povolil na Lipně lov pouze na rybičku větší než 20 cm se stavy Lipenských dravců začaly zlepšovat,takže jestli to opatření má smysl? Další zajímavá věc je ta,že většinou proti tomu lobují a rybičkáře omlouvají ti co na Lipně pravidelně nechytají a dokonce mnozí,kteří o problémech Lipna znají jenom z doslechu. To zvýšení velikosti rybičky Lipnu zkrátka prospělo a většího candáta na 20 cm chytneš,tak co vlastně vůbec frčí?
Nebo se domníváte,že kluci z Lipenské stráže neví o čem mluví? Dokáže už někdo konečně pochopit,že jedno sako ušité pro všechny nemusí padnout na míru všem vodám u nás?
Znova píšu to že když se přestaly na Lipno sypat ryby od státních rybářů,tak se to tam vyžralo hodně rychle. Po omezení lovu na rybičku stavy začaly opět stoupat. Takže jednoduchá otázka zní -mělo to resp. má to efekt a nebo ne? A druhá opět jednoduchá zní-má se ta rybička bez omezení opět povolit aby to skončilo tam,kde už to jednou v minulosti bylo?

lipenak - Profil | Út 27.9.2016 20:49:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řízek 5,125 >> malinko budu oponovat ,bavíme se o nedávné situaci , ti skopčáci sem přijeli závodit 2 dni ,všechno co odlovili vrátili , náš důchodce co má chatičku na jednom lukrativním místečku na Moři ,za tu dobu závodu odnesl a má na to právo 4ks céček ... ten rakušák sem přijede akorát na jeden den o víkendu a neškodí , ten chudák důchodce co je tu neustále a má vysoký důchod tak se rozšoupl a koupil si CS povolenku nebot na ní nejsou omezený kusy tam má od zahájení 67 ks candáta / z toho 28ks 45-47 cm /.. jinou rybu neloví nebot není atraktivní ,no až se to zase omezí tak se na to vysere ,,,odpověd rybáře,,, .... to je absurdum

Pedro1 - Profil | Po 26.9.2016 21:53:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já už tomu nerozumím.Vlackari svorně brecime,že je dravců méně a méně,že se to kosi na rybku hlava nehlava včetně doby hájení,že jsou míry nízko,že se mrda na jaře s vodou,že má papíry každej jouda,že to prostě bude horší a horší a když se aspoň nekde začnou hýbat ledy a je šance,že to bude v budoucnu i jinde,zase to je špatně.
I Ti kaprari nějak s K70 zacli a dneska ji mají všude a jsou spokojeni,jak pupici rostou.
Jestli si chceme v budoucnu zachytat,je potřeba nekde začít a klobouk dolu před těma,co se do toho pustí.
Rybka +20 cm plošně,speciální povolenka na lov dravců,pětkrát tolik RS a přísné postihy.
Pro začátek by to melo pomoci.

lipenak - Profil | Po 26.9.2016 21:00:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přečetl jsem tuto zajímavou diskuzi a spousta názorů , nikdo z vás okolo tý vody nechodí ,nikdo z vás se nesetkává a nevidí tu spoustu prasáren co se tu ted děje . Díky medializaci a dalším věcem tady vypukla candátí horečka , vrátili se sem opět tlupy ,,rybářů,,, jenž nezajímá jiná ryba než candát . Pokud se tohle nezastaví zavčas tak se opravdu vrátíme 10let zpátky . Za peticí a dalšíma věcma co se kolem Moře dějou plně stojím a plně to podporuju , protože to co se děje a mám to v přímým přenosu je neúnosný...

Oreh - Profil | Po 26.9.2016 20:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> udal si nejake cislo, ktorym demonstrujes, ze lovec na privlac vlasne sposobuje vacsie skody ako lovec na rybku. V tom si porovnal celkovy pocet privlastnenych ryb (z toho %, co tvori candat) a odhad mortality lovu na privlac.
No ale snad by bolo lepsie porovnat mortalitu lovu na rybku a mortalitu lovu na privlac. Inak sa mi zda, ze neporovnavame dve rovnake veci.

Co myslis (alebo mozno existuje statistika), kolko malych zubacov musi zabrat na rybku, kym zaberie mierovy? Kolko z tych malych candatov prezije dolovanie hacika z pazeraka?

Tak nejako by sme sa mozno dopatrali k mortalite lovu na rybku a toto porovnajme s lovom na privlac.

Tarn - Profil | Po 26.9.2016 19:38:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Obecně vzato, každý tu má kus pravdy. To Lipno je jen reálný příklad vypovídající o nás obecně. každý by chtěl to své a dost možná na úkor ostatních. Někdo maso, někdo si super zavláčet a jiný zase zvýšení turistického ruchy a s tím spojený výdělek. Ale projevuje se tady bohužel jedna zásadní věc. Dohadujeme se mezi sebou a ti co o tom rozhodují a těží ze situace,mohou být v klidu. Já bych když to tak sleduji nezpřísňoval nařízení, ale postihy a kontroly. Lipno ukázalo, jak když jde o kus masa "zadarmo" jsou lidi jak urvaní z řetězu. Lze to srovnat se situací na silnici. To je bodový systém, to je zákazů telefonování a podobně a výsledek ? Každej si v klidu jezdí jak se mu zlíbí. Protože pravděpodobnost postihu je mizivá. Omezení postihuje vždy ty, kteří pravidla dodržují. Kdo je nedodržuje, je mu šumafuk jak jsou pravidla nastavena, protože pokud se porušování vyplatí, bude se tak jednat. Kdyby byl postih tak citelný, že eliminuje výhodnost dva tři roky nazpět, valná většina by si to rozmyslela.

Pedro1 - Profil | Po 26.9.2016 17:27:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mvincik >> No a pokud se nedá tohle dost dobře ohlídat,je třeba na to jít jinou cestou která se celkem ohlídat dá.A to je 20 cm rybička.
Hajnej nemůže sedět u party chatařů a čekat až někdo ponese nezapsanýho candáta do chaty.
Ale může kdykoliv přijít a nechat si ukázat nástrahu.

Miláno BRH - Profil | So 24.9.2016 12:51:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fish Pucking Patrick Arzt Johannes Wagner 162,00 126,00 288,00
2 Relax Duo Team Romania Liviu Voicu Robert Boanta 141,00 144,00 285,00
3 HART Fishing Austria Thomas Mifka Daniel Baumgartner 145,00 135,00 280,00
4 Raubfischteam Weitgasser Thomas Hannesschläger Bernd Jakob 133,00 142,00 275,00
4 Big Fish Hunters Martin Santner Stefan Hartl 141,00 134,00 275,00
6 Team Shimano Andreas Zachbauer Markus Bauer 135,00 137,00 272,00
7 Team Illex Germany Stefan Engert Lukas Riplinger 124,00 140,00 264,00
8 A.S.O. 2 Georg Szenyei Manfred Ehrmaier 141,00 121,00 262,00
9 Angelcenter Passau 1 Andreas Stadler Jun. Andreas Stadler 132,00 129,00 261,00
9 Donau Fischer Markus Viehboeck Thomas Hanneberger 140,00 121,00 261,00
11 Jig Junkys David Nader Oliver Gumpenberger 130,00 127,00 257,00
11 A.S.O. 1 Herbert Ziereis Hans Miederer 141,00 116,00 257,00
13 Garmin Austria Florian Müller Jörg Müller 144,00 107,00 251,00
14 Black Flagg Österreich Martin Pöhli Andreas Baumgartner 128,00 121,00 249,00
15 Spinning Bro's Hannes Fuchs David Glaser 126,00 116,00 242,00
16 Anglerwelt 1 Christian Lang Peter Tuczai 163,00 78,00 241,00
17 Andys Wallercamp 1 Andy Gutscher Andy Gutscher Jun 116,00 124,00 240,00
17 Daphex ACA Franz Schuller Manfred Knapp 119,00 121,00 240,00
19 Fishing Fanatics Thomas Janackovic Thomas Kitzlinger 127,00 107,00 234,00
20 Angelcenter Passau 2 Andreas Reisegger Christian Schöndorfer 137,00 96,00 233,00
21 Jigging Friends Austria Andreas Resch Andre Sommer 168,00 53,00 221,00
22 Rapala Kajman Radek Filip Martin Štěpka 132,00 87,00 219,00
23 CT Baits Christian Schmierer Peer Kustermann 103,00 114,00 217,00
24 austrianjobs.at Thomas Maurer Stefan Mair 128,00 85,00 213,00
25 Tümpelfischer Andreas Schwarz Marco Wunder 116,00 96,00 212,00
25 Daphex Lipno Leo Resch Petr Vodicka 121,00 91,00 212,00
27 SPRO CZ David Chalupka Jan Stluka 142,00 69,00 211,00
28 Hearty Rise 2 Günter Wolkerstorfer Martin Höretseder 127,00 80,00 207,00
29 Andys Wallercamp 2 Martin Zimmermann Gottfried Bernhardt 78,00 128,00 206,00
30 Baitcaster Pro Shop 1 Simon Berger Daniel Rothberger 111,00 94,00 205,00
31 Maxx Fishing Reinhold Hainberger Thomas Grünberger 90,00 112,00 202,00
32 Illex/Gunki Thomas Engert Marc Ptacovsky 136,00 63,00 199,00
33 DD-Tackle Enrico Pech Ingo Eißrich 125,00 70,00 195,00
34 Team Monkey Lures Pascal Sujatta Philipp Schemel 105,00 87,00 192,00
35 Active Anglers Günther Kaiblinger Benjamin Sigmund 82,00 109,00 191,00
36 Jackson International Alexander Kubica Julian Paul 113,00 68,00 181,00
37 Big Fish Adventure 2 Martin Moser Heiko Regner 179,00 0,00 179,00
38 Kunstköderangler.at Roman Konopitzky Gerold Reingruber 136,00 42,00 178,00
38 Baitcaster Pro Shop 2 Hermann Schnaitter Stefan Wintermayr 147,00 31,00 178,00
40 Hearty Rise 1 Josef Schmid Hansjörg Nussbaumer 108,00 63,00 171,00
40 Fischersfritz David Lanschützer Thomas Buchner 145,00 26,00 171,00
42 Big Fish Adventure 1 Michael Harringer Martin Voitleithner 124,00 44,00 168,00
43 Apartment Vanessa Miroslaw Szaniawski Arnold Kasper 91,00 76,00 167,00
44 Rusty Hook 2 Hans-Peter Dicker Patrick Schmidbauer 100,00 65,00 165,00
45 Daphex Lowe Boats Stefan Haider Clemens Kiesenhofer 106,00 57,00 163,00
46 Rusty Hook 1 Alexander Doninger Christian Jellinger 72,00 70,00 142,00
47 Predator Hunters CR Daniel Maurhart Gregor Brandstätter 111,00 0,00 111,00
48 HART/Catch the fish Nicholas Jainschig Andreas Pernutsch 107,00 0,00 107,00
49 Fishing Kayaks Germany Adrian Blänich Alexander Stehle 47,00 57,00 104,00
50 Daphex Team AFS Gregor Stieglbauer Edi Brader 68,00 19,00 87,00
51 Daphex GmbH Herbert Harmoser Reinhard Schweitzer 60,00 19,00 79,00
52 Catfishtornado Martin Mieslinger Patrick Noack 26,00 29,00 55,00
53 Anglerwelt 2 Florian Bauer Andreas Raschko 28,00 26,00 54,00
54 Tigafish Christoph Kromsian Heinz Autengruber 28,00 20,00 48,00
55 NSFT 2 Manuel Schlager Mario Winklinger 45,00 0,00 45,00

minatrix - Profil | Pá 23.9.2016 19:55:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lepší

minatrix - Profil | Pá 23.9.2016 13:11:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

..

lipenak - Profil | St 21.9.2016 19:17:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl sem to omrknout ,závodníci najíždějí ve velkým , myslím že i lod pro vítěze je připravená , deska prázdná ,, sem na to zvědavej :-))