Oficiální oznámení

401008 /01 KYJSKÝ RYBNÍK: aktuální podmínky výkonu RP

Na revíru probíhá odbahňování odsávací metodou, které potrvá minimálně do poloviny roku. Protože tento způsob umožňuje práce realizovat "za provozu", tj. bez vypuštění rybníka, podmínky výkonu RP nejsou dotčeny a lov ryb může i nadále probíhat v souladu se stávajícími BP a RŘ. Hladina je však snížena o cca 0,5 m a v budoucnu nelze vyloučit, že dojde k dalším technickým manipulacím. Při déletrvajícím výrazném poklesu budou informace o dalších případných omezeních či zákazu lovu umístěny na tabulích přímo v revíru.
DALŠÍ UPOZORNĚNÍ: I když nápisy byly odstraněny kvůli zmíněným pracem, i nadále platí částečné celoroční hájení trdliště v úseku od přibližně poloviny hráze (od lampy veřejného osvětlení, tvořící přímku s levou hranou betonové propusti pod hrází, až k silničnímu mostu přes ústí Rokytky, cca 200 m nad nádrží. Na protilehlém břehu platí hájení od tohoto mostu až po strom, který tvoří dominantu v ohybu břehu naproti hrázi).
Na březích se nachází technické vybavení dodavatele prací - sací systémy apod. Žádáme všechny lovící, aby s uvedeným zařízením žádným způsobem nemanipulovali - je stále v provozu.
OBSÁDKA: Přibližně 300 kg ryb uhynulo vlivem špatného načasování odpuštění v loňském roce, dalších zhruba 1200 kg ryb bylo vpořádku sloveno a převezeno do dalšího revíru.
Přesto, že v době průběhu terénních prací stanovil majitel (pochopitelný) zákaz vysazování ryb, podle odborného odhadu by se v nádrži měla vyskytovat obsádka v řádech desítek metrických centů.
V průběhu roku budou informace aktualizovány také na www.rybaripraha.cz
(Zde údaje zatím chybí; jejich zveřejnění se váže na zpracování loňské statistiky CR úlovků, poté budou na stránkách aktualizovány komplexně.)

Za laskavě a pohotově zaslané informace děkuji
Ing. Jindřichovi Vintrovi, hospodáři ÚS ČRS Praha.

Petrson, 14.2.2008, kategorie všeobecné