K70 - fraška - nebo podvod???

V minulých dnech jsem několikrát reagoval na stránkách ankety www.K70.wz.cz. Spolu s několika kamarády a spolupracovníky jsme projevili nesouhlas s touto anketou a připojili svoje hlasy pod "NE". Druhý den jsme však překvapeně zjistili, že naše hlasy byly anulovány a anketa vesele jede znovu bez našich hlasů. Když jsem na výše uvedených stránkách projevil velice slušnou formou svůj nesouhlas s touto činností a označil tuto anketu za zmanipulovanou, anketa ze serveru dnes ráno zmizela úplně a nedostanu se ani do diskusního fóra. Co si myslíte o tomto jednání? Přijde Vám toto jednání jako férové? Mám pocit, že bude něco shnilého ve státě ...................... Hodláte tuto podivnou akci i nadále podporovat???
Autor diskuse: Toulovec - , 23.6.2005 všeobecné - ostatní

marsip | Út 28.6.2005 10:18:12

XAXAP: Kam se na MRKu podívám, pořád něco kritizuješ. Sice jsem si už zvykl :o), ale zkus někdy nadhodit něco svého, svůj návrh! A nechoď sem s omletým rozprodejem revírů. Najít řešení, které by bylo možné i se svazem.

A platí pro všechny co kritizují. Neříkejte, že vás za tu dobu co je 70ka ještě nic spásného nenapadlo?:o) Snaha se cení, kecy jsou na ho*no! Teď aspoň vidíme, že svaz něco takového nehodí pod stůl a je ochoten i s pozitivním přístupem se o něčem takovém bavit a schvalovat.

Alčcha de vlaha

Toulovec | Út 28.6.2005 10:14:03

Petr Havlíček:
Děkuji Vám o zapojení do diskuse i když jste předem věděl, že tu nebude moc lidí kteří Vás ve vašem snažení podpoří. Já osobně nemám nic ani proti petici, ani proti kaprovi, ani proti komukoliv jinému. Jsem velmi mírumilovná osoba. Rád bych Vám vysvětlil situaci, o kterou tu šlo od prvního okamžiku, neb se mi od prvního okamžiku jevíte jako poněkud rozumnější osoba než Váš kolega Radek Sekera.
Zadal jsem příspěvekna chytej.cz a mrk.cz, ve kterém jsem popsal, jak bylo naloženo s hlasy na Vašem oficiálním Vebu, že byly mazány hlasy, že byly měněny indexy u stránek, aby se staly nepřístupnými, což se potvrdilo jako mé pravdivé tvrzení, atd atd. V zápětí pan sekera zahájil frontální útok ve kterém vše popřel a označil mě za lháře a choromyslného člověka. Jeho hrubé urážky a napadání jsem se snažil vyvracet a podkládat důkazy, až vše vyvrcholilo telefonátem, kde mi vyhrožoval právníky a soudy. Osobní schůzku, kterou neustále operoval jsem odmítal, neb K70 není téma na které bych s ním chtěl hovořit a od prvo počátku mi šlo jen o manipulaci s hlasy. Opět jsem vše zveřejnil na internetu a nepřeju Vám číst, co vše se tu rukou pana Radka Sekery o mé osobě zcela bezdůvodně napsalo a věřte, že vzhledem ke své povaze se mě to hluboce ale opravdu hluboce dotklo. Asi ani nebudu ani popisovat panem Sekerou zfalšované "oficiální" vyjádření Bluebordu, které tu neustále předkládal jako největší důkaz své "pravdy" ( mimochodem ani firma bluebord nehodlá celou věc nechat plavat, neb ji pan Sekera pošpinil).
Myslím, že je čas na to, aby se k celé kauze vyjádřil někdo důvěryhodný ze strany petice, a aby začaly padat omluvy.

carlos - Profil | Út 28.6.2005 10:07:56

Co to tady pořád melete o 500-600ha ? Petr Havlíček jasně a už několikrát napsal, že je to pouze jeho vzor ideálního revíru pro kapraře a že o něj nikdo nikdy nežádal. Ani v petici jsem o žádném revíru nic nečetl. Některým lidem fakt nemá cenu se snažit naprosto nic vysvětlit ! Za druhé by mě zajímalo, jak se stanovení horní míry u kapra dotkne 90% revírů, když takové ryby jsou v těchto revírech dávno sežrány a tím pádem není šance, že by Vás někdo nutil takovou rybu pustit.

Miloš_diakritický | Út 28.6.2005 10:01:19

Petr Havlíček:
OK, tak si malinko ulev, po volbách si budeš ulevovat o stošest.... :-))
Nicméně, 500 hektarů nebo šestset, je mi to fuk, pokud to bude tržní záležitost získaná legálně, ať si tam chytá, kdo na to má...
Já osobně bych nějaký podobný revír stoják kombinovaný s něčím, co teče, s big salmonidama také uvítal - 10 litrů za rok povolenka ? Není problém, furt to bude levné....pokud tam budou 70+ potočáci a duháci, klidně zaplatím. Ale nesmí to být Big Apple Grunty s rybami z celého světa...stále čekám, až tam H.Team chytne žraloka....

XAXAP - Profil | Út 28.6.2005 9:56:45

Petr Havlicek Kaprovsky :-) Vis v cem ja citim nejvetsi problem? V te neustale deklaraci "my jsme udelali aspon neco"! Sorry, ale jdete s tim uz opravdu nekam. Misto dobre a kvalitni prace zalozene na kvalitnim projektu je tady zase to "aspon neco". Timhle stylem tady vystupuje hraji a nezbyva mi nic jineho, nez do toho "aspon neco" busit. Za soucasne situace totiz tyhlety nepromyslene "aspon neco" (ja jim rikam "hura") reseni vic uskodi nez prospejou. To uz je opravdu lepsi radeji nedelat vubec nic (jako ZN) a nechat svazy shnit a rozpadnout bez moznosti zastity svou "praci" na "aspon neco" projektech.

JM - Profil | Út 28.6.2005 9:54:08

Petr Havlíček: Ještě jednou Tě prosím o odpověď jak to myslíte s tou vodou 500 - 600 ha. Já se teď díval zběžně do revírů, a 490 ha mají Hracholusky. Jako příklad, to by tam nikdo jiný než ten kdo by měl tu drahou povolenku nesměl, leda na hostovačku. A kam by chodili ti místní rybáři, ti co tam mají chaty, ti by museli někam jezdit? Já teda neznám ty zahraniční revíry o kterých jsi psal, ale mám pocit, že jsou snad ve Francii? Když tak mě oprav. To je ale trochu větší země než my. Já nevím, ale mě přijde takováhle rezervace na naši zemi dost luxus. Neřeknu, kdyby se jednalo třeba o nějaký, dnes chovný rybník, který by na to byl vyčleněný tak by to ještě bylo snesitelné, ale zabrat takovou rozlohu ze svazových vod je moc. Nehledě na to, že by s tím byli asi i jiné právní problémy.

Petr Havlíček - Profil | Út 28.6.2005 9:48:25

Miloš dia: to bylo jen malinké ulevení. S K-70 to nemá společného vůbec nic.

Petr Havlíček - Profil | Út 28.6.2005 9:41:58

Už jenom pár poznámek, protože fakt nemám dost sil a času donekonečna něco vysvětlovat.
1. Carp club ČR nemá s iniciativou K-70 nic společného, krom toho, že ji podpořil. Valná většina petičního výboru nejsou carpclubáci.
2. Opět opakuji, že revír jak jsem ho popsal jako ideální pro kapraře je pouze mojí vysněnou ideou, nikde jsme o takový nikoho nežádali.
3. ZN mě napadá, že prosazujeme svoje zájmy. Má pravdu. V prvé řadě se snažíme prosadit svoje zájmy. Taky z toho důvodu, že nevíme jaké má "zájmy" ZN, který nám vyčítá, že jsme neudělali více pro komplexnější řešení. Tvrdí, že naše návrhy na společné řešení jsou jen kecy, co nic nevyřeší.
Když budou všichni k problému vystupovat jako ZN, pro kterého jsou všechno jenom kecy, tak se skutečně nic nevyřeší v tom má svatou pravdu. Kecy ještě nikdy nic nevyřešili. A myšlenka ZN, že jsme naší snahou něco zabrzdili, nebo že to pomáháme zakonzervovat je více než úsměvná. Takže Zdeňku, doufám, že tě tak mohu oslovit, protože si myslím, že jsme se už někde setkali, ale nemohu vzpomenout při jaké příležitosti. My se snažíme dělat alespoň něco a máš pravdu, že to jsou naše zájmy. Ale z tebe a z většiny ostatních oponentů zatím "nevypadnul" ani jeden byť malinkatý náznak jak "to" řešit komplexně a ještě shazuješ naší nabídnutou ruku k podpoře.
A pro všechny ostatní. Nevím jaký spor má Radek S. s Toulovcem, protože se Radkovi nemohu dovolat. Ale Radek S. přes své mládí udělal pro akci K-70 ohromný kus práce a já si ho za to moc a moc vážím. Stránky K-70 byli jeho prací a fakt moc dobře nevím o jaký spor tam šlo.

medvěd - Profil | Út 28.6.2005 9:26:20

Marfy:přece vůbec nejde o petici.Aťsi každej organizuj petic kolik chce.Taky vůbec nejde o kapra,alespoň mě ne.Jde o to,že si někdo ukrojí na úkor ostatních .Navíc ,jak jsem napsal níže tak pokud se podaří vyjmout vody obhospodařované státem pro tuto úzkou skupinu lidí,tak se na mne nezlob,ale připomíná mi to pozadí útěku jednoho nyní známého podnikatele a vůbec nevěřím,že v tomto případě by dal svaz na vůli lidu(rybářů-opravdových kaprařů).pak by totíž musel na základě precendensu vytvořit stejné podmínky pro ostatní "zájmové skupiny"a už ani ne na základě petice s pár stovkama příspěvků.Pokud by to neudělal,tak je to na jeho zrušení.

JM - Profil | Út 28.6.2005 9:25:01

Petr Havlíček: Těch 500 - 600 ha, která voda má takovou rozlohu? Snad jen nějaké přehrady ne? To by jste na to chtěli zabrat nějakou přehradu a zabránit stovkám rybářů chytání??? Když si vezmu, že Slapy mají 1000 ha, tak to by možná vyhovovalo? Nezlob se na mě, ale v naší republice, nad kterou se pomalu neotočí ani letadlo, je to dost velký zásah, zabrat 500 ha.

XAXAP - Profil | Út 28.6.2005 9:15:06

Marfy: sorry, ale zatim zadny kaprofil nerekl nic, co by vyvedlo ostatni rybare z presvedceni, ze se tady nejaka lobby pokousi o jeste vetsi ukousnuti krajice v ramci svazu pro sebe. Kdyby vase akce byla nasmerovana privatnim smerem, dala by se podporovat nebo ignorovat, jak sam pises. Protoze se ale tyka svazu nas vsech (bohuzel stale ziveho svazu), je treba se vasi aktivity obavat a radeji ji nabouravat, nahlodavat a ve finale rozbit, zvlast kdyz si clovek vsimne, jak pristupujete k jeji medializaci a jaci lide stoji v cele akce (napr. Sekera).

Marfy | Út 28.6.2005 9:07:07

Docela se při čtení příspěvků bavím. Nevím proč někomu tolik vadí petice K70. Buď to jí podpoří nebo ne a tím by to mělo hasnout. Já ji maximálně podporuju a na výročce v naší MO to byl docela "masakr" , když byla navržena větší míra. Proti byli jen starý dědkové a nenažranci, kteří chodí k vodě jak do masny.
Ti co jsou proti údajnému zvýhodňování kapra, podle mne o tom moc nevědí, nebo nechtějí vědět! Cíl petice perfektně níž již poněkolikáté popsal P.Havlíček a kdo chce, tak to pochopí, kdo chce rejpat tak rejpat bude. Ono je hrozně jednoduchý, kecat a stěžovat si na Mrku,ale pokus o kopii K70 s jinýma druhama "chráněných" ryb jen tak nevyjde soudě podle diskuzí v jiné otázce.

Miloš_diakritický | Út 28.6.2005 8:41:05

Petr Havlíček:
Sorry, ve vší úctě, ale co má společného K70 a fakt, že jsi živnostník a stát tě bere u huby ???
Myslíš si snad, že nás duševní prostituty stát u huby nebere ???? 8 předmětů podnikání holt nějaký ten bonus pro stát stojí ...

CeP | Út 28.6.2005 0:31:46

Pane Sekero
Jak jsem Vam slibil na jinem webu, kontaktoval jsem p. Zralého ( BlueBoard.cz ) a vymenil s nim nekolik mailu. vysledek uz take znate. je to nyni jen na Vas, ale myslim, ze byste mel ucinit tak, jak je jeho pranim...

ZN - Profil | Po 27.6.2005 23:24:30

Petr Havlíček :
pořád mě utvrzuješ v mém názoru, že se na úkor ostatních snažíte prosadit své. Možná bych vám to i přál ( ono se vám to i podaří, poněvadž na to jdete skutečně dobře), ale je to na úkor ostatních ve prospěch všude protlačovaného kapra. Doposud mi nikdo, ani ty, nevyyvrátil, že šlo udělat pro komplexněší řešení situace víc. Vy si dnes poplácáváte se zvazem po ramenou a pochvalujete vstřícné řešení, ale jak pro koho a jak pro co. Schválí se K70, budete spokojení, a zase se nic ve své podstatě nemění. A kecy, že se musí snažit i ostatní profilované skupiny, ty jsou k ničemu. A už vůbec k ničemu jsou kecy, že vy podpoříte ostatní snahy. Chceš mi snad namluvit, že situaci zlepší sto petic? Myslím, že ne. Prostě vy si vyřešíte svůj problém, možná podpoříte ostatní iniciativy, ale to není řešení. Něco se musí změnit v principu. To jste vy, bohužel, svou peticí malé či větší skupiny lidí znemožnili. Svaz se bude ohánět, jak je vstřícný k modernímu způsobu lovu, část lidí bude spokojených, část nasraných, a ve své podstatě to ještě víc napomůže zakonzervování současného stavu a setrvání zasloužilých činovníku na jimi vyseděných místech.
Takže co jste udělali pro dobro a zlepšení situace? Ve své podstatě pomáháte zakonzervovat současný stav, protože K70 zajímá jen skupinu rybářů, ale ve své podstatě problémy neřeší.
PS: dobrou reklamu a přístup k věci vám skutečně dělá pan S.

Bosanac - Profil | Po 27.6.2005 22:27:14

Petr Havlicek: Raduta , tydenni povolenka pro kaprare 500 eur , na candata 600 eur , Cassien nevim , jako perspektivni v CR nevidim ani jednu vodu CRS ani MRS se nevzdaji vod tak lechce. Odnaseni a prodej ryb problem sam za sebe , ne odnaseji se a prodavaji jen kapri 70+ ale i ostatni ryby. Koho se chyti tak ´´povesit´´ jako priklad pro ostatni nebo v prekladu vysoky trest s nemoznosti dostani povolenky do konce zivota. A vody dle zamereni znamena ze muskari budou mit svoje vody , vlackari svoje , kaprari svoje , a ostatni asi budou mit smulu:-)

vraník - Profil | Po 27.6.2005 22:24:44

1) K70 beru jako iniciativu skupiny lidí. Maj právo něco navrhovat. Pokud pominu podivnosti s hlasováním, já nic podobného nepodpořím, není k tomu sebemenší důvod a nechám každému na jeho rozhodnutí jak s úlovkem naloží
2) kaprařský ráj jak je zde popisován je dalším důkazem skutečnosti že tato skupina lidí by moc ráda získala ze společného majetku členů svazu bezplatně, přesněji řečeno téměř bezplatně, jeho část, neboť si prostě spočítala že hospodařením v CC toho nikdy nedosáhne (mimochodem byl jsem na zakladající schůzi tohoto klubu, kdy půlka příspěvků ihned padla na koupi počítače :-)
I když teda ZATÍM nic nechtějí
3) jako vzor jim slouží soukromá akvárka v zahraničí, dobře nic proti tomu nemám - pokud nějaké takové chtějí ať ho koupí jako to udělal ten vychvalovaný majitel z Magyaros.........

toť můj názor

carlos - Profil | Po 27.6.2005 22:09:41

Všichni, kdo se tady cítíte utiskovaní a okleštěni možná budoucí K70, kolik těch ryb přes 70 jste za poslední měsíc (rok, celý život) chytili ? Myslím, že drtivá většina průměrných bobkařů (kterým jsem mimochodem nedavno ještě byl a nestydím se za to) takovou rybu viděla leda v kádi při výlovu a na prutě si o ní mohou nechat jen zdát ! A takových rybářů je podle mne asi tak 80% členské základny. O co těmhle lidem jde, když nechtějí hájení ryb +70 ? Jen o to blýsknout se v hospodě před kamarády nebo si nacpat pupky hnusným přetučnělým masem, popřípadě nakrmit slepice trochu víc, než normálně ? Jiný důvod proč rybu nepustit mě nenapadá !!! A nemá to vůbec nic společného s "chyť a pusť" - nikdo tady nechce masaře (bez urážky) nějak omezovat, já si taky vezmu domů rybu, když na ni máme chuť. A když se tady bavíme o penězích za povolenku, myslím pokud by stála ročně alespoň pětinásobek dnešní ceny, spousta takyrybářů, plnících si mrazáky by si našla jiný koníček, protože by se jim to už nevyplatilo. Já například taky rád jezdím v autě ale protože na to nemám, nejezdím mistrovství evropy.

medvěd - Profil | Po 27.6.2005 21:59:36

Petr Havlíček:ale já se nebojím o své peníze.Věř,že vím kolik se platí venku za rybaření.Ale tam se většinou jedná o privátní revíry.Minulý týden jsem dal skoro 150 euro za tři dny chytání.Tady jde o zvýhodnění skupiny na úkor většiny.Ve své podstatě nejsem proti privatizaci části vod a to jak tekoucích,nebo stojatých,i když bych z ní nebyl nadšen.Mnohem raději bych viděl mnohem více úseků Chy´t a pusť..Věř,že také budu raději chytat vic jak kilové pstruhy,než ty co chytám třeba na Jihlavě.Ale pokud svaz opravdu udělá takovýto ústupek,který se zásadně neslučuje z jeho pilitikou,tak za tím musím vidět něco jinýho,než je petice

Petr Havlíček - Profil | Po 27.6.2005 21:57:58

Bosanac: Utopie? Možná ano, možná ne. Spousta věcí se zdá nemožná a ono to nakonec jde. Oni nejsou kapraři jenom v ČR, ale i za hranicemi a ti by rádi k nám přijeli na takovou vodu a přivezli s sebou peníze. Když jedou do Rumunska přes celou Evropu určitě by jezdili i k nám.
Jinak druhou část tvé odpovědi nedokáži "rozšifrovat". Zkus to trochu rozvinout.