MosaBaits - Dobrý nebo špatný? | MRK.cz

MosaBaits - Dobrý nebo špatný?

Ahoj, zajímají mě Vaše zkušenosti se sortimentem MosaBaits. Nachytal na to někdo něco? Je to dobrý nebo špatný?
Autor diskuse: radyn91 - Profil , 10.11.2020 kaprařina - nástrahy, návnady

FishmanAlda - Profil | Pá 13.11.2020 9:21:01

NAVI73 >> Firma MOSA Baits oficiálně začala v červnu roce 2018, kde jsem zlegalizoval co jsem dělal v daleko menším množství pro sebe přátele a z okolí vyrábět boilie (1 druh), recepty jsem si vymyslel sám a dále taky postupně upravoval na nynějších 10 druhů, směs na pop up si míchám také sám a nekupuji směs od Splashbaits nebo CC more. Recepty jsou sestavené i na základě požadavků a zkušeností testerů a zákazníků. Stroje pro výrobu rollbaly a výtlačnou pistoly na ruční pohon jsem již vlastnil, začal jsem oficiálně vyrábět a musel jsem vyřešit spoustu problémů o kterých jsem neměl ani ponětí, že vyvstanou jako například obaly to je v podstatě problém i do teď, koupit a polepit obal není problém, ale koupit a polepit obal, aby neprotékal dal se opakovaně otevřít a nepoškodil se a další kritérium je aby nestál více než musí, protože v konečném důsledku to platí zákazník, který stejně až vypotřebuje tak ho vyhodí. Ceny jsou nastavené, aby byly přívětivé i pro zákazníky. MOSA Baits není můj jediný a hlavní příjem chodím normálně do práce asi jako většina z nás, boilie a zbytek vyrábím jak se jen dá, snažím se mít na skladě takové množství abych nemusel každou objednávku vyrábět, ale také, aby neleželo půl a nebo více roku na skladě a dostalo se k zákazníkovi co nejvíce čerstvé. Do boilie používám čerstvé vejce a tekuté játra, které si také sám dělám (mixérem), postupně jak jsou a nebo nejsou peníze doobjednávám stroje a nebo si nechávám vyrábět pro zvýšení výrobní kapacity, kterou nemám doma kde žiji. Suroviny odebírám od více prodejců z velkoobchodu nejen pro rybáře to jen na okraj. Snažím se vyhovět zákazníkům i s jejich požadavky, třeba esence nebo strukturou. Prozatím vyrábím boilie v průměru 20,24 a 30mm a na objednávku v 16mm. Eshop je v podstatě v podobě založení firmy jen se doplňují položky a nebo ubírají dle požadavků zákazníků a vlastního citu, jelikož jsem sám sobě výrobním ředitelem, pracantem a uklízečkou, k tomu řeším ceny vstupních surovin, obalů ale to asi jako každý výrobce co se snaží své výrobky mít na úrovni. Díky za otázku Aleš.

NAVI73 - Profil | So 14.11.2020 6:44:29

Davep >> ano, jsem náročný. A ty ne? Tobě je jedno co kupuješ?
Třeba chceme toho hosika podpořit, tak mě zajímal jeho příběh. Jestli to dělá po nocích, jako vedlejšák nebo prostě jen tak je mi úplně fuk. A věř tomu že ten Michal s Karlem se v začátcích předháněli aby Ti ten pytlík kouli prodali

Davep - Profil | So 14.11.2020 0:30:40

NAVI73 >> Hele nejsi na toho začínajícího konkurenta Mika a Nikla moc náročný. Psal Ti že to dělá po práci a zřejmě nemá školu na tvorbu stránek.
Když od něj koupiš tunu tak ti to možná doveze až domu a čepici Ti dá zadara a zaplatí si někoho kdo mu ty stránky upraví , aby jsi byl spokojený . Ale počítej s tím , že až bude mít jméno , najme si lidi a bude jezdit do zahraničí a kdo mu to asi zaplatí ,,,,,,,,,,,,,,,,, Jo a mám to nějakých 130 km, neznám ho, nikdy jsem na jeho koule nechytal . Neznám ani Tebe ale podle toho co píšeš tak se všichni prodejci zřejmě předhání aby jsi si od nich koupil 1 pytlík boilie .

NAVI73 - Profil | Čt 12.11.2020 14:25:26

FishmanAlda >> idea příspěvků spočívala v tom abys mě dvěma vetama přesvědčil proč ti mám dát peníze za koule, když tvůj e shop je pro mě nemastnej neslanej, firmu máš v paneláku a
vůbec netuším jestli si sám vyrábíš či jen prebalujes. Ale určitě Ti fandím a držím palce

Bobin83 - Profil | Čt 12.11.2020 8:38:09

A nedělá se z těch koulí náhodou víc, než to opravdu je? přidaná hodnota,se po...😁😁😁

FishmanAlda - Profil | St 11.11.2020 9:42:39

Specialista >> Ahoj tady a je tam ještě více rybářů s kapry https://www.facebook.com/groups/MOSABaits a MOSA Baits je moje firma :), takže jsem rád, že někdo založil tuto otázku a začíná být vyhledávaná Aleš.

Tiger - Profil | Út 18.1.2022 20:44:44

Že mám výrobce nástrah někde blízko v okolí.
Děláte i menší průměry boilie??

Franc49 - Profil | St 5.1.2022 17:18:12

Ahoj mosáci tak abych to trochu zhodnotil koule kupuji od loňska a pár vycházek jsem s nimi udělal nějakého kapra jsem chytil a abych to trochu zhodnotil tak rozpouští se velmi dobře a chytají také i hezké ryby jen člověk tomu musí věřit vždyť už nás hodně ví že zázračná kule neexistuje ale být v dobrý čas na správném místě je trochu něco o vodě znát ale zpět ke koulim spokojenost z mé strany a hlavně cenově super a taky pan majitel vyjde ve všem vstříc 👍👍👍👍

NAVI73 - Profil | Po 16.11.2020 7:29:45

Davep >> já jsem tady nechtěl rozebírat kvalitu ani cenu Alesovi konkurence. Pro mě ta diskuze začala jeho hrdým prohlášením,, To je moje firma,, a snažím se dostat k jádru věci, koule zřejmě vyrobit umí ( alespoň to tvrdí ty,, Testeři,, nikdo jiný jsem své zkušenosti nenapsal), stále jsem nepochopil jeho záměr, tzn jestli výrobu kouli provozuje jako přivýdělek a stačí mu prodávat po kamarádech a okolí a nebo má představu věnovat se Tomu na plný úvazek. Evidentně má velký problém a to s prodejem.

soustruznik - Profil | Ne 15.11.2020 8:35:22

radyn91 >> Ano hraje roli protože přece po minimálně roce co dělám někomu testera tak se tady nebudu ptát jestli jsou koule dobrý to přece musím vědět nechci tady hanit značku to ne ale tohle je divný jinak na koule Mosa Baits sem taky chytal a ryby to žerou každopádně nemůžu říct že by oproti konkurenci vyčnívali ale nachytat se na to dá.

Specialista - Profil | Ne 15.11.2020 7:47:29

radyn91 >> roli hraje tvůj špatný předpoklad, že jsou tady pitomci. A další negativní roli může hrát tvoje hra: 'to byla náhoda, že jsem to jeden den vložil a druhý den to našel alda, tak toho jsem si vůbec nevšiml.'
Asi bych to udělal tak: tak jasně, že jsme to udělali ruku v ruce. Ale myslím si, že koule jsou dobrý, tamhle na svazovce........., nedělal bych mu testera, kdyby to nepípalo....., atp.

Specialista - Profil | Pá 13.11.2020 19:58:54

NAVI73 >> nekaž mu to.. 😉. Koukni jak úplnou náhodou našel diskusi na Mrku o svých koulích hned druhý den od jejího založení..
Trochu se to rozvolnilo co se týká neplacené reklamy, komerčního prodeje vlastních výrobků apod. Asi je to dobře, řešit to všechno, kdo by se v tom chtěl babrat. Ale v rámci fair play, měl by FishmanAlda dostat červenou, stejně jako třeba Kučera v diskuzi o jeho koulích. Ale je mi to egal. Jen princip..

Honza Veber - Profil | Pá 13.11.2020 19:05:51

NAVI73 >> ja vim, ale treba je vytižený..chraň buh, ja se ho nezastavam, jen konstatuji..Taky mam v kamionu dny, kdy sem juknu na par minut a vecer jsem rad, ze zatahnu rucni brzdu a jdu spat... ale jak rikam, mozna mas pravdu, ale nejak cejtim, ze bys měl co nabidnout :-))

Honza Veber - Profil | Pá 13.11.2020 10:25:33

FishmanAlda >> děkuju 👍👍👍

FishmanAlda - Profil | Pá 13.11.2020 9:39:00

Honza Veber >> nejdou mi označit dva lidi do odpovědi, viz moje odpověď pro NAVI73

NAVI73 - Profil | St 11.11.2020 20:39:48

FishmanAlda >> on už je na trhu docela přetlak všelijakých kuliček co chytají všude tam kde jiné ne, mají Tvé výrobky nějakou přidanou hodnotu?

Specialista - Profil | St 11.11.2020 8:54:48

FishmanAlda >> ahoj
Prosím Tě, kde jsi vzal tolik fotek různých rybářů na jednu značku?

FishmanAlda - Profil | St 11.11.2020 8:11:11

Tady sem přidám pár fotek zajímavých kaprů na MOSA Baits ulovených