Doba lovu v MRS

Zdravim. Nevite nekdo, jak dopadlo rokovani o zavazeni na Palave a dobe chytani??
Autor diskuse: spek - Profil , 28.11.2017 kaprařina - RŘ, MO, svazy
139 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NFishky - Profil | St 29.11.2017 11:43:23

Luger46 >> Zdarec. Ono Nové Mlýny jsou krásná voda. Kapři se tam od jakživa chytali velmi pěkní a nebylo těžké je chytat, voda je jich plná. Chytali se na odhod i před dvaceti lety a chytali by se na odhod v klidu dodnes. Kapři se drželi v klidové zóně, která díky lovu z odhozu byla velmi blízko břehu. Jenže určitá skupina, řekněme si to na rovinu, se nemohla smířit s tím, že by chytala ze břehu a tak začala zavážet. Zavážením se kapři stáhli dál od břehu a začala nekonečná spirála. Zavezlo se na 150, na 200, na 300, na 400 metrů... a sedni si pak vedle takových lidí a chytej na odhoz. Předem ztracený čas. Navíc tyhle party chytají i nonstop a vlasce v případě kontrol často stříhají. Známe to všichni, kilometry utržených vlasců zcela zbytečně znemožňují všem ostatním rybářům lov. Přitom by stačilo tak málo, zákaz zavážení a už výskyt člunu tvrdě nekompromisně trestat. Opět bychom všichni mohli v klidu chytat kapry ze břehu. Všichni kapraři se diví, že místní dědové je nemají rádi, ale žádný si již neuvědomí, že ten děda nemůže na člun, nebude zavážet. Že na jeho domovské vodě kde roky chytal krásné kapry ze břehu najednou nemůže už chytat, je jen do počtu vedle těch, kteří mu "ukradli" vodu nelegálním zavážením. Smutné, všichni jednou budeme staří....

NAzis - Profil | Ne 11.2.2024 20:05:21

Dobrovolne, nikym nenuceny jsem se stal clenem MRS, nebo CRS. Proste jsem prijal jejich podminky ikdyz maji mouchy, protoze chci chytat. Kdyz nic nepacham tak nevim proc bych se mel bat po...ho zapisu kontroly do povolenky. Jeste jsem nepotkal nikoho kdo by nato umrel. Ale jo,kdyz to tak "rybari" chcou tak at je na kazdy usmoleny hovno zakon a z bezny kontroly zakladnich veci se stane letistni prohlidka vcetne gumovejch rukavic a prstu v riti. To nam pak vsem bude krasne. Kdyz bude RS jednat svevolne, nebo za hranou tak je mraky moznosti jak se branit, ale po....t se ze zapisu v povolence🤦? Dobrou cestou jdeme. Jen tak dal po ni👍. Sme fakt takovej narod blbu co na kazdou pi..nu potrebuje dvacet paragrafu? Asi jo.

Njirisyky - Profil | Čt 25.1.2024 15:45:28

Rudina >> Nic ve zlém. Ale při všech těch krámech co sebou taháme k vodě, je ono papírové vydání zanedbatelné.
Nehledě na to, že mnoho důchodců třeba mají pouze onen tlačítkový telefon a o internetu slyší pouze od mladších ročnících.

NDodo677 - Profil | Ne 21.1.2024 19:42:24

Všimli ste si chyby v nových bližších podmínkách?
Úplně čekám že někdo bude lovit v dubnu nonstop protože není omezená doba lovu 😃

NKolben - Profil | Pá 8.12.2017 10:04:02

hraji >>

Nhraji - Profil | Po 5.2.2024 15:43:12

dantex >> Pepo, v tom případě ti doporučuji udělat zkoušky na RS a vyrazit do terénu. Jak dlouho to vydržíš.
Já včera strávil u vody tři hodiny. Přestupky jsem zjistil jen dva (jeden byl asi i na zadržení povolenky, ale vyřešila to domluva (zápis)), zkontroloval 14 rybářů a chytil jednoho pytláka. Mohl jsem místo toho jít na ryby.
Zápis do povolenky je forma napomenutí, pokud to chceš v této formě. Protože jiný záznam o napomenutí, než ten záznam v povolence, neexistuje. O čem není záznam, tak se v podstatě nestalo. A mně ten zápis dává velký smysl. Protože rybář se zápisem, který ví, že při dalším přestupku je automaticky bez povolenky, si dává sakra pozor.
Jsem RS víc než 25 let, už jsem toho u vody hodně viděl, ale za 25 let se mi nestalo, že by kterýkoliv z úřadů, který dostal do ruky moje oznámení přestupku, cokoliv namítal. Ale máš pravdu, zákon to výslovně nezakazuje ani nepřikazuje. Ale já se snažím dělat práci RS tak nějak abych s tím byl srovnaný především já. A až se najde nějaký orgán státní moci, který s tím bude mít problém, vrátím odznak a budu už jen chodit na ryby.

NMartin M. - Profil | St 31.1.2024 17:49:28

petr616 >> predpokladam, ze ta NL povolenka je 100% chyt a pust, je tak? U nas bych rekl, ze vetsina prace a penez svazu je prave kolem zajisteni kolotoce nasada - ulovek - nasada - ulovek, takze ta jednoduchost NL reseni neni u nas uplne aplikovatelna. Zaroven nelze ocekavat, ze svazy budou prukopniky technologii, ktere zde vubec nemame zabehnute. Je lehci mavnout rukou nad zbytecnosti online povolenek v zemi, kde stat ani nevi, kolik ma kdo deti nebo kde ses narodil a musi se na to ptat v kazdem dalsim papirovem formulari znovu a znovu. Dovednost obcanu pouzivat digitalni sluzby je diky tomu nizka a nemaji touhu ucit se to zrovna kvuli rybareni (online platby, datovka, id obcana), radeji to odmitnou jako nedulezite.
Lidi tu nejsou prepnuti na digitalni eru a soudit za to rybare neni spravedlive. Z tohoto pohledu bude RIS napred pred prumerem co tu mame. Az bude stat fungovat digitalne, tak nikoho ani nenapadne, ze by mela byt povolenka jina nez online.

Ndun - Profil | Ne 10.12.2017 9:14:53

1mirda2 >> Konkrétnímu pánovi byla v roce 2011 zadržena povolenka za přivlastnění hájené ryby.V roce 2012 za přivlastnění většího množství než je povoleno.Pokud si ps s pár členama takovýchle lidí váží je to smutný.

NJašu - Profil | St 7.2.2024 11:03:57

Já děkuji všem chlapům, co dobrovolně dělají RS. A že někdy nemají svůj den, na to mají nárok, stejně jako všichni ostatní lidi.

Nkakr - Profil | Pá 2.2.2024 12:57:25

petr616 >>
Tak lov v NL a nevysírej na Moravě...

Njirisyky - Profil | Po 29.1.2024 14:28:34

Modrý šílenec >> Ano, uznávám, že u přívlače či mušky, kdy je třeba lovící zabrozen ve vodě, by ta váha mohla být horší či velikost. Jinak si stojím za tím, že se to ztratí. A rušit papírové vydání je blbost, kvůli lidem co nemají či neumí s internetem.
Přeji hezký den, Jirka

Nhraji - Profil | Po 5.2.2024 15:17:54

dantex >> zkus si představit, jak to funguje v reálu. RS kontroluje rybáře. Ten nemá něco v pořádku. Třeba nemá dopsané hmotnosti a proškrtané volné řádky v přehledu. RS ví, že to není na zadržení povolenky a sepsání hlášení, ale ani to nechce jen tak přejít, protože člen, kterému přestupek jen slovně vytkne, ho klidně udělá znovu. Tak mu do povolenky napíše, že se dopustil takového a takového přestupku, aby při příští kontrole jiná RS věděla, že to s rybářem již bylo řešeno. No a když jiná RS při kontrole zjistí, že dotyčný rybář se dopustil opět přestupku, posuzuje to v již s přihlédnutím k předchozímz zápisu.
Protože jinak by si ta RS po pár měsících připadala zcela zbytečná. A pokud nechce sklouznout k postupu, zadržete jim všem povolenky, oni si to na úřadě přeberou, nemá jinou možnost.
A podle zákona to není. Jenže on ten zákon zapomněl na mnoho dalších užitečných věcí týkajících se ochrany revírů a ryb.

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 19:03:50

petr616 >> ale to jsme zas u těch rybářů. Že po sobě neumí uklidit bordel po týdenním lovu, sere kde je napadne a nejsou schopní to ani zahrabat, to se na mě nezlob, ale v tomhle snad nikdo dospělýho chlapa nemusí učit. To, že se z rybařiny stal týdenní kemping u vody, za to MRS fakt nemůže. Je tu diskuze ohledně petice, kdy si dotyčný chce vymoci parkoviště, přístupové cesty k vodě, bivakování (táboření), grilování a přípravu jídel, sjezdy do vody pro spouštění člunů, vjezd do zákazu s platnou povolenkou... A to vše na základě vyhlášky města Poděbrady. Takže nejen MRS, ale i ten tvůj vychvalovaný ČRS má podle tebe problém. Jako co to je? Kam se podělo to kouzlo rybařiny, ten chvilkový pobyt venku v přírodě? To chceme? Ještě by se mohlo všude vysíkat, aby se rybář náhodou nespálil o kopřivu. Tvl, s tímhle jděte do prdele.

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 17:26:09

petr616 >> a jinak k vodě chodit nemusíš, když je to za trest.

Npetr616 - Profil | Ne 28.1.2024 3:07:30

starecek >> tak ja vam neco ukazu chcete ? Tato vypada prace s aplikaci holandskeho narodnibo svazu VisPlaner v roce 2024 :

- co je modre muzu chutat. Rozkliknu vidim podminky lovu.
- co je oranzove nemuzu chytat nebo jsou potteba splnik zvladtni pidminky, rozkliknu vidim co se po me chce, kde ptrsne omezeni zacina konci muzu zoomem priblizovat oddalovat prepinat foto/obyc mapu atd.
- kde neni zadna barva nemuzu chytat vubec.

Co na to rikate ? Pro me kdyz jsem jeste driv chytal i v CR, nez me vzali za 24h lov 2x papiry tak sem to tady ukoncil, byl opravdu zazitek se hrabat ve vsech trch knizeckach, zapisovat dochazky, sumare, samotny proces vyrizeni povolenky totalne na infarkt 😂

V holandsku prace na 5 minut, postou prijde karticka tot vse. Tzn ze potrebuji jenom tu karticku + aplikaci nic vic nic min!

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 20:23:47

petr616 >> patrně jsi nezaregistroval, ze v ČR platí jiné zaony než v Holandsku a ryb. svazy nejsou ti kdo je vytváří. Můžeš ty zákony respektovat nebo chytat jinde.

Nchřenovák - Profil | Po 5.2.2024 16:43:58

dantex >> Tobě někdo dál zápis do povolenky ?
Nebo nemáš dneska svůj den ?

NKnapík - Profil | Pá 2.2.2024 16:47:14

petr616 >> 24 hodin vydrží chytat snad jedině Fishky, naprostá většina ostatních dělá téměř celou dobu něco úplně jiného a jen při tom má nahozené pruty.🖖

Nicokarp - Profil | Ne 28.1.2024 7:11:58

petr616 >> Celé NL veľmi dobre poznám,robil som tam 2 roky, konkrétne v Eindhovene a v Echte, všetko tam funguje,ako má,bez akýchkoľvek problémov a otravujucich u nás hajníkov,a nezmyselných zákonov, ešte veeelmi dlho bude trvať,aby u nás aj u vás sa k niečomu takto fungujucemu systému dospelo, ak teda vôbec k tomu príde, čo si myslím a viem, že určite nie.

NRudina - Profil | Čt 25.1.2024 17:30:38

jirisyky >> ja vim, že to je nepatrná věc, která se mi do batohu v pohodě vejde. A taky ji sebou nosím, mě to opravdu nezabije. Ale tady jde jen a jen o princip. Furt se tady mluví o digitalizaci, Máme na to dokonce i ministerstvo s nejlepším ministrem a skutek utek. Tak ať je možnost ať si člověk vybere, jestli půjde k vodě s tištěnou nebo s telefonem. Já každý rok úplně zbytečně dostanu dvě bichle, který pak hodím do sběru, vždyť to stojí nemalé peníze pro celý svaz. Stejně chodím maximálně tak na tři revíry který znám, a když jedu někam jinam Tak se stejnak podívám na internet

Nlipan - Profil | So 6.1.2018 15:08:13

Klasická diskuse o hov...ě. Každej si něco přečte, pak to porovná s něčí domněnkou, a hned je vše 100%. Hlavně, že měsíc zpět všichni brali jako hotovej návrh největšího rybáře JV. Počkejte až se změna legislativně schválí, počkejte jak se k tomu postaví vrcholoví čilimníci a pak mudrujte.

NPetr64 - Profil | Ne 11.2.2024 13:00:23

dantex >> Jestli to nebude z toho důvodu,aby bylo vidět kontrol í činnost. Až RS bude vlastnit místo tužky či razítka skener jako profi stráž,nebudou ti do papírů čmárat.
Jeden řve že má napsanou v papírech kontrolu od RS a další,že za celej rok neměl kontrolu.🤔

Nladisek - Profil | Ne 11.2.2024 7:50:22

kakr >> po dnešní ranní rozcvičce s právníkem, který zastupuje před soudy rybáře, či RS jsem dospěl k názoru, že detox od svazo keců u mne nebyl dostatečný, tudíž musím na něm ještě zapracovat. Ano, vařil jsem v tomto případě z vody a psal bluby, jelikož ty hlášenky jsou jen výmyslem svazu, kdy nějaký souhlas přestupce potřebuje RS jen v případě uložení blokové pokuty. RS je oprávněna jako každý jiný občan přestupek oznámit a to i bez vědomí toho, koho oznamuje. Jelikož je osobou úřední, neoznamuje Policii, ale kompetentnímu správnímu orgánu a to jen jemu, nikoliv tedy uživateli revíru, který není nikterak účastníkem řízení. Dokonce RS není oprávněna cokoliv psát do povolenky k lovu.

K BPVRP jen tolik:

Asi největším úskalím bližších podmínek výkonu rybářského práva je
skutečnost, zda zařazení tohoto institutu do přestupkového práva není
v rozporu s právním řádem České republiky. Listina základních práv a
svobod ve svém článku 4 odst. 1 uvádí, že povinnosti mohou být
ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování
základních práv a svobod.
S tím úzce souvisí ustanovení § 2 odst. 1 zákona o přestupcích, kde
jednoznačně stojí, že přestupkem je zaviněné jednání, které porušuje
nebo ohrožuje zájem společnosti a je za přestupek výslovně označeno
v tomto nebo jiném zákoně, nejde-li o jiný správní delikt postižitelný
podle zvláštních právních předpisů anebo o trestný čin.
Přestupkem je tedy jednání, které za přestupek výslovně označuje
zákon, což se jednoznačně vykládá tak, že pouze zákonem a nikoliv
jiným právním předpisem, lze stanovit, jaké konkrétní jednání je
přestupkem. K tomu, aby ono konkrétní jednání mohlo být označeno
za přestupek, musí být zároveň jak obecné znaky přestupku, tak
i skutková podstata uvedená buď v zákoně o přestupcích, nebo
v jiném zákoně.

V ustanovení § 30 odst. 1 písm. f) zákona o rybářství je pouhý obecný
odkaz na lov v rozporu s podmínkami výkonu rybářského práva (což
je navíc terminologicky nepřesně vzhledem k odkazu na ustanovení
§ 13 odst. 9 zákona o rybářství) a teprve oddíl č. 3 povolenky k lovu
stanoví konkrétní zakázané jednání. Z judikatury Ústavního soudu pak
jasně vyplývá, že skutkové podstaty přestupků a sankce nelze stanovit
ani obecně závaznými vyhláškami, ale jen zákonem ve smyslu
ustanovení § 2 a § 11 a násl. zákona o přestupcích. Přičemž platí, že
nejenže tyto podzákonné právní předpisy nesmí skutkové podstaty
formulovat nově, ale ani podrobněji než upravuje zákon.
Bližší podmínky výkonu rybářského práva upravují velice široké
spektrum chování, jehož porušení by mělo být spíše
soukromoprávním deliktem a nikoliv přestupkem, neboť konkrétní
chování je stanoveno vnitřními pravidly danými uživatelem revíru
a nikoliv zákonem. Skutková podstata formulovaná v ustanovení § 30
odst. 1 písm. f) zákona o rybářství je tak v rozporu s čl. 4 odst. 1
Listiny základních práv a svobod.

Dle tohoto výkladu neumožnit zápis do povolenky RS nemůže být přestupkem porušení BPVRP.

Npetr616 - Profil | Po 5.2.2024 20:16:39

Ted jsem zabrousil do te diskuze o Petici 😁

Toto je proste kasparkov jak se patri. Lidi tam resi takovy veci ze nad tim zustava rozum stat! Vyhrazovani mista po dobe lovu, pristresek, nocovani, kempovani, prespavani...naprosty debility. Pravidla uplne v rozporu s prostou logikou!

V patek pojedu na ryby do nedele a budu balit kazdej vecer o pulnoci vercajk odjedu na hotel pac tam nesmim ani prespat a rano se vratim v 3:59 a budu doufat ze uz tam netozbaluje vercajk nekdo jinej? To jako vazne poklada nekdo za normalni potazmo ze toto nekdo bude dodrzovat ? To nemuzete myslet ani vazne!

Za 10€ doplatek si muzu na jasne danejch usecich reviryu postavit bivak,chytat 24h a nikdo me nemuze rict ani popel tim padem odpada cela tady ta nesmyslnost reseni co je taboreni, vyhrazovani, nocovani a podobny kravsky hovadiny!

Vy fakt nejstr schopni neco udelat v tom svazu normalne ? Vysrat se na 100let stary nesmysly? Kdo by u te vody podle vas vydrzel kdyby se timto mel ridit ? Nastesti to nikdo v realu nevymaha pac takova debilita to pochopi asi kazda RS a normalni clovek zdraveho rozumu, ze to naprosto nedava zadny smysl!

Budicek hosi !!!

Nteoretik - Profil | Po 5.2.2024 13:22:59

dantex >> Pomůcka pro rybářskou stráž
Desatero porybného:
4. Drobné přestupky řeš domluvou, nebo zápisem
do evidence docházek a úlovků

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 18:07:34

petr616 >> 24 se zkusilo a zase zrušilo, páč jsou rybáři prasata a kokoti

Nmlaďoch - Profil | Pá 2.2.2024 12:30:05

petr616 >> tobě běkdom zakazuje sebou vozit lopatku a objednat si Toi toi? Ty nevíš, že máš po sobě uklízet?

Nchřenovák - Profil | Pá 2.2.2024 12:16:53

petr616 >> Ona Mrs může za ty prasata co tam dělají ten bordel ??

Nchřenovák - Profil | Pá 2.2.2024 11:56:08

petr616 >> V čem jedeš ?
Určitě je pořádný matroš 🤣

Npetr616 - Profil | Po 29.1.2024 18:20:12

jirisyky >> nic se nemusi rusit, at je moznost at si kazdy vybere digi nebo papir.

Npetr616 - Profil | Ne 28.1.2024 9:02:14

Jeste snad jenom dodam pro uplnost ze zakladni rybarsky listek VisPas stoji cca 37€ + za dalsich 10€ povoleni lovu non stop + popr dalsich cca 25€ chytani na 3 pruty. Kolik stoji povolenka v CR ? Co za to dostanu ? Neco bude asi spatne...

Nkakr - Profil | Čt 25.1.2024 14:45:40

petr616 >>
Když si stejný text z "papírového nesmyslu" přečteš v mobilu tak budeš vědět kde můžeš chytat a kde ne?

Nmedvěd - Profil | St 24.1.2024 21:42:03

starecek >> proč proboha.Mám internet.Číslo revíru si najdu taky na Netu.Spíš mne zajímá proč mne nemají za nesvéprávného ve zbytku Evropy

Nstormandnature - Profil | Po 22.1.2024 21:19:26

medvěd >> jo, k celorepublikovce je to taková menší bible. Ale vem si, kolik "rybářů" je stopro přesvědčenejch, že nic neporušili a že všechno znají a jak jsou pak překvapení, když jim to člověk ukáže přímo v jejich podmínkách.

Ngrufa - Profil | Út 20.2.2018 21:45:43

Nevidím důvod, proč by to nemělo platit i tady v MRS. Doufám,že nebudou proti a potvrdí to že od dubna se doba lovu změní k lepšímu.

NDědek - Profil | So 6.1.2018 17:33:26

ruprd >> No, já myslím, že pro rybáře se toho v poslední době udělalo víc než dost. Možná by bylo lepší, kdyby se aspoň tolik, udělalo pro ryby....

Nkakr - Profil | Ne 11.2.2024 17:20:25

Dovolím si ctěným kolegům ukázat povolenku MRS

NRudina - Profil | Ne 11.2.2024 14:15:09

kakr >> to je s tebou zbytecna debata, myslis, ze pokud ti nekdo neco da, tak, ze na to potrebuje zakon?.
Povolenku zdarma dává členovi RS Územní svaz na základě svého rozhodnutí, protože RS nemá jiné nároky na odměnu za svou práci.

NPetr64 - Profil | Ne 11.2.2024 13:16:03

dantex >> Chjó. Víc takovej jako ty,tak budeme mít zákon i na to,kolikrát si můžem prdnout.

NFRANK71 - Profil | Ne 11.2.2024 13:05:49

Petr64 >> jen je vidět, že kolonka kontrola je k hovnu. Lepší zvětšit kolonku druh.

NPetr64 - Profil | Ne 11.2.2024 12:46:50

dantex >> Zapíše to stejně jako to dělají v črs do našich papírů s kolonkou kontrola.

Ndantex - Profil | Út 6.2.2024 10:28:05

kakr >> RS při výkonu funkce není občan, ale úřední osoba, tedy součást státní moci.

Nstarecek - Profil | Út 6.2.2024 8:52:33

petr616 >> Kecáš.
1. Místa k lovu nesmějí být žádným způsobem vyhrazována. Za neoprávněné vyhrazování místa k lovu je rovněž považováno ponechání rybářského náčiní nebo jeho části (např. vidličky) na místě k lovu po ukončení denního lovu. Pokliď a nespi, kup si kůži j ježka jako v pohádce.

Nkakr - Profil | Po 5.2.2024 16:40:19

dantex >>
Napsal jsi cituji -

PS: aa posílat oznámení o přestupku na MRS/ČRS to je rovněž něco, k čemu RS nemá žádné oprávnění.

Je to její zákonná povinnost


Nmlaďoch - Profil | Ne 4.2.2024 7:29:20

Pro petr616
v mrs zřejmě rybářská stráž trestá rybáře za neplnění povinnisti. Crs tímto asi motivuje rs . Jak he to v nl?

Je to slabší jedinec, za jeden nesouhlas s jeho moudry přichází ignorace

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 19:22:36

petr616 >> podívej, ta parta kašpárků to dělá ve svým volným čase a zadarmo. Možná se budeš divit, ale součinost jsme si vyžádali xkrát a vždycky přijeli. Za hromadu bordelu dostane borec zápis, když bude držkovat, tak už si třeba i chvilku nezachytá. Ohledně auta RS neudělá nic. Na to nemá pravomoce. Max tak ti policajti. U nás dávají pokuty i za bivak, respektive táboření mimo vyhraněná místa.
A možná ti uniklo, ale místní vyhlášky zakazující táboření, vjezdy, a další věci, jsou napříč republikou. Ne jen u jedný louže na Moravě.

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 17:24:25

petr616 >> koupí povolenky jsi se zavázal dodržovat nějaký nastavený pravidla. Navíc ta pravidla nejsou nějakou zlovůlí spolku. Doporučoval bych ti přečíst zákon 99/2004 SB. a jeho prováděcí vyhlášku.

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 16:52:29

petr616 >> čtyřiadváca je v ČRS jen na pár revírech. Tak tady nevymýšlej pohádky.

Nstormandnature - Profil | Pá 2.2.2024 15:28:31

petr616 >> tvl, to byla asi velká křivda, že si někdo dovolil vzít ti ve tři ráno papíry. Chytal jsi přes čáru? Chytal. Porušil jsi zákon o rybářství? Porušil. Tak v čem jsi jinej, než ti, co tam dělaj mrdník, jezdí do zákazů, budují stanový městečka kde nemaj a serou do křoví nebo kde je napadne....?

Nchřenovák - Profil | St 31.1.2024 20:47:33

roman >> My musíme mít zatím taky tištěnou verzi 🤣
Až se rozjede RIS tak ji taky nebudeme muset mít
Já raději si přečtu tu knížku než z mobilu

Npetr616 - Profil | Ne 28.1.2024 7:32:57

icokarp >> je to tam uplne jinej svet tam jit na ryby, ja nechapu ze tam vsechno jde a tady nic nejde...je to o svazu, ale taky je to urcite o lidech! Tam jak se doslechnou policajti, ze nekde chytaj polaci nebo madari, uz je lustrujou, prolizaj krovi, vsechno prohledavaj, ja kdyz jsem to videl z clunu na vlastni oci, napred jsem nechapsl co se tam deje... Holandani se u vody chovaj jako lidi, zadnej bordel skoro vsechno chyt a pust, po bivakarovi nepoznaz ze tam nekdo byl...njn.

Nstarecek - Profil | Čt 25.1.2024 10:24:39

medvěd >> No odpovídáte na něco jiného. O koze a o voze. O těch všech revírech v Evropě moc nevím. Ale vím, že obvykle se kupuje povolenka na jeden revír, ne na jeden kraj s 150 revíry, kde je každý revír jinak. No možná až MRS bude mít něco jako... , tak bude vše i na internetu. Jako nová občanka nebo techničák a pak si nekoupíte léky na předpis, protože to celé spadne.
Stejně pořád nechápu, co vadí na jedné knížce, proč je to tak popuzující. Bylo to vždy, i v 60 letech, jen to byla povolenka s mapou na jeden revír.

Nroman - Profil | St 24.1.2024 21:43:32

starecek >> odpovím ti za kolegu-dřív to bylo tak že jsem povinen se seznámit s revírem-jednoduché, funkční, blbovzdorné, a jak jsem to udělal byla moje věc-třeba se zeptat vědmy no a když mě poradila špatně tak jsem byl bez not a světe div se ono to fungovalo, ale jen do doby když chtěl někdo zvýraznit svoji důležitost a bylo......a v dnešní době chytrých mobilů.....a kdo je nemá ať nosí knížku...kde je problém .....

NMartin M. - Profil | Út 23.1.2024 16:59:04

Otazka - odevzdavate na konci roku spolecne s povolenkou take jeji neoodelitelne soucasti? Dostanete s novou povolenkou kazdy rok jeji neoddelitelne soucasti? Nebo jsou neoddelitelne jen v nekterych pripadech?

Kdyz zakonodarce delal pravidla pro rybareni, nepredpokladal, ze MRS bude do blizsich podminek prepisovat cely zakon, metodicke pokyny, kontakty, tabulky vah atd. Melo jit jen o kratky seznam zmen. Proto mely byt blizsi podminky napsane V POVOLENCE. Ted MRS trva na tom, ze cela ta knizecka jsou blizsi podminky a je nutne je mit s povolenkou sebou u vody, protoze bez nich neni povolenka kompletni.

Nstormandnature - Profil | Po 22.1.2024 22:05:13

roman >> v pohodě. Nikdo se nehádá. Diskutujeme.
Taky ať se daří

Nroman - Profil | Po 22.1.2024 21:31:06

stormandnature >> přečti si svůj zápis o pár řádků níž..., chybička jooo? Máme se podle toho řídit nebo se pletu? Pořád je to o lenosti nebo spíš neschopnosti někoho kdo to má na starosti-a ten je v poho.......
Nemá to smysl dál rozebírat

NDodo677 - Profil | Po 22.1.2024 18:48:53

roman >> ....takový výklad se mi značně nelíbí! 😃

NLuger46 - Profil | Ne 7.1.2018 21:09:07

F16 >> proč revoluce, všechny zákony, předpisy se mění časem a měly by odpovídat k dané době. To platí úplně všude ne jenom rybářství.

Nchřenovák - Profil | Po 12.2.2024 17:39:33

Jak provádět zápis po kontrole a zápisu Rybářské stráže

Na "Povolenkách" se objevil zápis do řádku, do kterého člen RS zapsal kontrolu při lovu. V žádném případě se do záznamu o kontrole RS žádný zápis nedělá. Pokud máte před kontrolou RS ponechanou a zapsanou rybu, pod tento zápis provede zápis RS, pokračuje rybář s dalším zápisem na novém řádku pod zápisem RS.

https://rybari-ledec.estranky.cz/clanky/aktuality/jak-spravne-zapisovat-do--povolenky-k-lovu-ryb-.html

Ncomputerfish - Profil | Ne 11.2.2024 17:51:11

stormandnature >> Ale ví se to. Kontroly se v ČRS vyhodnocovaly ne z důvodu nezákonné buzerace RS, ale v žádosti o rybolov 24 se musela předkládat statistika kontrol na revíru o který se žádalo. Jak to jednodušeji udělat jinak než ze zápisu v povolence v době než běžel RIS a mimo profi stráž čtečkou asi nešlo.

Nchřenovák - Profil | Ne 11.2.2024 16:56:14

Petr64 >> Všichni píšou , že nesmí RS zapisovat do povolenky a povolenka je ta známka 😂

Ndantex - Profil | Ne 11.2.2024 16:51:45

FRANK71 >> Datum: 01.02.2016
Kategorie: Rybářský řád a legislativa
Dotaz: Má rybářská stráž právo provádět zápis o kontrole rybáře do jeho povolenky k lovu ryb?
Odpověď: Zákon č. 99/2004 Sb., o rybářství v ust. § 16 upravuje oprávnění rybářské stráže. Mezi nimi nezmiňuje právo pořizovat zápisy do povolenky k lovu. V dalším ustanovení § 17 pak zákon ukládá rybářské stráži povinnosti; ani mezi nimi nelze nalézt povinnost provést záznam o kontrole do povolenky k lovu.
Jediný předpis, z něhož lze dovodit oprávnění rybářské stráže pořizovat zápisy do povolenek kontrolovaných rybářů, je ustanovení bližších podmínek výkonu rybářského práva (podle § 13 odst. 9 zákona o rybářství) na revírech ČRS, a to v čl. II písm. e/, který ukládá povinnost rybáři umožnit rybářské stráži zápis o provedené kontrole do oddílu II. povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků). Tedy hodlá-li rybářská stráž takový záznam učinit (i když výslovné oprávnění jí k tomu žádným předpisem dáno není), musí jí to rybář umožnit.
Odpovídal: JUDr. Alexander Šíma

Takže zákonné zmocnění RS nemá. To strpění zápisu, má v BPVRP pouze Jihočeský kraj. Jsou BPVRP předpisem, který může upravovat výkon působnosti rybářské stráže? Nejsou, protože BPVRP mohou upravovat pouze bližší podmínky výkonu rybářského práva což je něco zcela jiného než oprávnění rybářské stráže, která žádné rybářské právo v průběhu kontroly nevykonává.

NFRANK71 - Profil | Ne 11.2.2024 16:14:58

stormandnature >> ale ví. JUDr. Šíma se k této problematice vyjadřoval. Každý ať si to dohledá. Je to jako házet perly sviním.😊

Ndantex - Profil | Ne 11.2.2024 14:35:00

kakr >> Nemám co závidět, blbců máme dost i v ČRS.

Nkakr - Profil | Ne 11.2.2024 14:30:10

dantex >>
Samozřejmě máme, jen nechápu proč se do MRS neustále navážíš? Snad nám nezávidíš ??

Nladisek - Profil | Ne 11.2.2024 14:25:24

stormandnature >> v podstatě je vše jednoduché pochopit, pokud ti tedy neteče svazové mlíko po bradě. BP upravuješ lov ryb, kdy třeba zpřísniš nebo upraviš co již zákon zmiňuje jako lov na jeden návazec, když zákon dovoluje dva, zvýšená míra atd Nelze však BP rozšířit okruh přestupků na vic o ty, které zakon nezná a nedefinuje je. RS jako úřední osobě jsou zákonem dána práva a povinnosti,nelze je mimo zákon rozšířit. Kde by jsme to dopracovali,kdyby kde kdo bez zákona rozšířil pravomoci komukoliv. V tom je svaz geniální. Už jen najít skutkovou podstatu přestupku, že neumožniš RS počmárat ti povolenku je fuška, žádná není. A co společenská nebezpečnost z deliktního jednání? Taky nenajdeš, tudíž o ničem

Nkakr - Profil | Ne 11.2.2024 14:06:58

Rudina >>
Na základě jakých zákonů má RS povolenku zdarma a Svaz (z.s.) ji chce kontrolovat?

Ndantex - Profil | Ne 11.2.2024 13:30:07

Petr64 >> RS je úřední osoba, součást státní správy. A státní správa může dělat toliko to, co jí zákony umožňují.

NRudina - Profil | Ne 11.2.2024 12:42:54

kakr >> těžko vrka
do konkurenčniho spolku, když z postup RS musi být u obou spolků stejny. A urazet nikoho při diskuzi nemusis, ale to je tady dobrym zvykem, že?

Nkakr - Profil | Ne 11.2.2024 12:23:30

dantex >>
Já jsem apoštol, ty zase chytrolín z Prahy, který vrká do "konkurentního spolku".

Ndantex - Profil | Ne 11.2.2024 11:58:21

kakr >> Takže děláte něco, nevíte proč, ale dělat to budete, protože kolonka. Máte desatero a to je něco jako desatero božích přikázání, o tom se nediskutuje, tomu se věří. Desatero sepsal pánbůh ze Soběšické a ty jsi jeho apoštol.

Ndantex - Profil | Ne 11.2.2024 11:53:08

chřenovák >> to je nejlepší argument ze všech: "dělalo se to tak vždycky"

Nkolotuk - Profil | Ne 11.2.2024 11:01:37

RS provádí zápis hlavně pro sebe,nebo další RS,aby na první pohled věděla jestli se rybar chová podle zákona. Papír,kterému říkáte povolenka nebo ulovkac,který nechcete dát RS,má rybar pouze propujceny k zápisu ulovku. Po platnosti ho vrátí. Kupujete si pouze právo na lov. Ptát se tady někoho,jestli je RS,je stejně nevhodné,jako když přijde RS na kontrolu a neukaze odznak a průkaz.

Nchřenovák - Profil | Ne 11.2.2024 10:41:42

ladisek >> Na to jsi na přišel kdy ,že RS porušuje zákon ?
Když už minimálně 30 let se to dělá tak jak se to dělá

Nkakr - Profil | Ne 11.2.2024 10:36:27

ladisek >>
Stůj si na čem chceš, hlavně si při tom vzpomeň jak jsi zasvěceně blábolil o formulářích o přestupky.

NRudina - Profil | Ne 11.2.2024 10:33:14

kakr >> ČRS v povolence kolonku kontrola nema

Nhraji - Profil | Ne 11.2.2024 10:04:14

ladisek >> a zmiňuje zákon třeba to, že RS může přeměřit ponechanou rybu? Zmiňuje zákon, že RS může požádat lovícího, aby smotal udice vyvezené na 458 metrů od břehu aby zkontrolovala zda neloví na nepovolenou nástrahu?
Zkušenost mi říká, že když se sejde deset právníků nad zákonem, vznikne 12 až 14 právních názorů, třetina z těch právníků během diskuze svůj právní názor změní, a výsledek je stejně k ničemu.
Když RS použije metr k překontrolování délky ryby, aby mohla být případně udělana sankce za ponechání si podmírové ryby, nemělo by se jednat o metr cejchovaný a pravidelně kontrolovaný?
Pane kolego, při vší úctě a respektu, plácáte. Zjevně nejste právník, přejímáte možná názory jiného právníka, ale je potřeba přistupovat k problematice konzistentně, ne si vybírat jen to, co se vám do argumentace hodí.
Diskuze na MRKu sklouzly do stavu, kdy je škoda zde trávit čas. Jeden zápis denně musí stačit.

Nchřenovák - Profil | Ne 11.2.2024 9:41:41

ladisek >> Tak když mi RS zapíše do ulovkače bez závad a číslo jeho tak porušil zákon ?

Nladisek - Profil | So 10.2.2024 18:34:05

kakr >> nevím jak ty, ale hlášení o přestupku sepsané na místě se dělá na bloky fasované na úřadě, který tě ustanovil, nevím jestli BRNO má jiný režim než OSTRAVA, k těmto blokům pokud chceš, dostaneš ještě bloky pokutové, doma o přestupku RS sepíše jen úřední záznam, ale na místě používáš hlášení o přestupku vydané s číselnou řadou od úřadu, nebo se ti přestupce vyjádří na kapesník?

Nkakr - Profil | So 10.2.2024 18:30:56

ladisek >>
Kde najdu v zákoně či vyhlášce zmínku o nějakých blocích, nikde jsem nic podobného nečetl a už vůbec ne o jejich fasování na úřadu.
Navíc, bavíme se o zadržené povolence, žádná povinnost sepisovat nějaké hlášení jsem taky nenašel. Tak jak je to?

Nkakr - Profil | So 10.2.2024 18:12:03

ladisek >>
Oprávnění RS
c) zadržet
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem, a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal,

Nladisek - Profil | So 10.2.2024 17:45:37

kakr >> já jen, že hlášení o přestupku má tři listy-kopie, kdy jedna jde na úřad, jedna jde lovícímu- přestupci a jedna uživateli revíru. Hlášenky vydané orgánem státní správy.
Neb si nedokážu představit, že RS pošle někomu povolenku bez popisu, byla ta povolenka zadržena nebo nalezena. On se ostatně uživatel revíru dozví vše i bez hlášenky, jelikož RS provede zápis i do povolenky.
Dále je RS povinna podle povahy oznamovat všechny skutečnosti jí známy z kontroly uživateli revíru,PČR,úřadům, dle povahy.
Docela dost silných argumentů k tomu, že RS nic neporušuje, když u zadržené povolenky sdělí vše uživateli revíru. Naopak nesdělí nic v rozporu třeba s GDPR, jelikož všemi tyto údaji uživatel revíru disponuje, potřebuje je k vydání povolenky.

Nladisek - Profil | So 10.2.2024 17:37:33

petr616 >> koukám, že tady taky perlíš a stejná sláma s Holandskem jako všude jinde :-)

Ndantex - Profil | Út 6.2.2024 18:20:58

kakr >> podle mne lze odvodit že ano.
Co předpokládám není relevantní. Kdo chce dělat RS, má znát zákon.

NModrý šílenec - Profil | Út 6.2.2024 12:42:27

petr616 >> Tak za prvé neurážím!!!

Co není ne tom není jasné?
Musí se číst příspěvky chronologicky ...
A ne příspěvěk s minulého dne, co je pak vytržený s kontextu ...
Modrý šílenec - Profil | SZ | Út 6.2.2024 9:38:21
petr616 >> To je pravda, ale musíš zaplatit příplatek za noční rybolov a pak taky třetí prut pokud ho chceš. Jinak musíš dvě hodiny po západu slunce být už od vody.

Ndantex - Profil | Út 6.2.2024 11:30:28

kakr >> RS je úřední osoba vždycky, když nakládá s informacemi, které jako úřední osoba zjistila např. při kontrole. Pokud si myslíš, že tím, že se od rybáře po kontrole otočíš, přestaneš být úřední sobou a můžeš pak všechny informace, které jsi jako RS o něm zjistil vyprávět komukoliv, pak mi je tě skutečně líto.

Ndantex - Profil | Út 6.2.2024 10:38:53

kakr >> Maš značně mezery v právním vzdělání. Měl by sis o tom něco nastudovat.

Nkakr - Profil | Út 6.2.2024 8:38:13

dantex >>
Existuje nějaký zákon, který RS zakazuje použít metodický pokyn pro RS, který se včetně hlášenky používá i v ČRS? Dej na něj prosím odkaz. Rád se poučím..

Nstormandnature - Profil | Po 5.2.2024 20:23:09

petr616 >> ona ta diskuze už je spíš o tom, že si tam z toho borce dělaj prdel. Ona ta jeho petice nemá ani hlavu ani patu. Ano, jak píšeš v posledním odstavci, tak to nikdo nevymáhá a každej to tak nějak pochopí. Ale jeho petice je reakcí na vyhlášku města Poděbrady, kterému došla trpělivost s podpapírákama kam se podíváš, bordelem kolem vody (ne vždy, ale většinou od rybářů), vjezdy do zákazů, sježděnejma loukama kolem vod atd. Borec to ale pojal poněkud nešťastně. A nenechá si to vymluvit.

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 17:21:47

chřenovák >> Třeba se někdo jen zamyslí; jako kakr, který už zjistil co v zákoně opravdu není. I to je posun pozitivním směrem.

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 17:17:42

chřenovák >> Proč bych měl? Můžu si řešit kde se mi zachce. Tady je těch zabedněnců taky dost.

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 17:11:24

kakr >> pokud má uživatel revíru důvěru v rybářskou stráž, kterou navrhl ustanovit, pak ano. Pokud ne, protože RS je neřízená střela a dělá si co chce bez ohledu na zákon, pak bych z toho měl asi těžkou hlavu.

Promiň, ale právem se živím a jsem trochu alergický na to, když si státní moc uzurpuje práva, která nemá.

Nkakr - Profil | Po 5.2.2024 17:06:11

dantex >>
Tak dle tvého názoru je asi nejlepší zadrženou povolenku hodit do skartovačky a je finito

Nkakr - Profil | Po 5.2.2024 16:51:12

dantex >>
Když RS pošle zadrženou povolenku bez hlášení, tak co si s ní výdejce počne??

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 16:47:30

kakr >> tak ještě jednou: kde tam je: RS má povinnost oznámit uživateli revíru podezření ze spáchání přestupku? To tvrdíš ty, já se ptám, kde to je v zákoně.

kakr - Profil | SZ | Po 5.2.2024 16:40:19

dantex >>
Napsal jsi cituji -

PS: aa posílat oznámení o přestupku na MRS/ČRS to je rovněž něco, k čemu RS nemá žádné oprávnění.

Je to její zákonná povinnost

O posílání povolenek není sporu.

Ndantex - Profil | Po 5.2.2024 16:43:28

kakr >> uveď ustanovení zákona, kde je napsáno něco ve smyslu: RS má povinnost oznámit podezření ze spáchání přestupku uživateli revíru. Já tam vidím jen, že mu má poslat zadrženou povolenku.

Nstormandnature - Profil | Po 5.2.2024 16:35:50

dantex >> tak ty povolenky všem budem sekat, jak Baťa cvičky za každou kravinu? Jak psal @hraji je to info pro další RS a i připomenutí pro rybáře. Není to podle ničeho, ale ani proti ničemu.

Nkakr - Profil | Po 5.2.2024 16:17:34

dantex - 5.2.2024 15:26:54 >>
Vyh. č. 197/2004 Sb. §16 písm.c odst.1
c) zadržet
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem, a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal.

Kdopak vydává povolenky??

Nteoretik - Profil | Po 5.2.2024 14:45:07

dantex >> https://mrs.mrsbrno.cz/legislativa/
To vymysleli stréci na svazu jako "Pomůcka pro RS" . Jestlipak ji musí mít u sebe v tištěné podobě? Právní zástupce Mgr. Petr Kubica by to mohl prozradit.

Npetr616 - Profil | Po 5.2.2024 13:21:43

dantex >> kamo to sou lidi, co to delaj zadarmo a musi si platit benzin, aby na tu kontrolu nemuseli jet na kole. Budme radi ze tu pakarnu chce vubec nekdo delat...