Pustit a chytat dál nebo dát ryby do saku a rychle domů ???

Dnes při vycházce k vodě jsem byl, podle mého názoru svědkem klasické masařiny. Asi po hodině poklidného rybaření, se na druhém břehu objevil rybář. Začal chytat na plavanou a ihned po nahození mu přišel kapřík a po necelých dvaceti minutách další. Oba dva putovaly samozřejmě do vezírku. Doufám a věřím, že oba měly míru a i když tento rybář neporušil žádný z rybářských předpisů, přesto se mi tento přístup k rybařině nelíbí. Nevadí mi, že jsi ty dva kapříky vzal, ale vadí mi, že pro něj a spoustu dalších takových rybářů, je rybařina jako koníček, čistě účelová záležitost: naplnit mrazák. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Vždyť když ryby jdou, tak proč toho v tom dobrém slova smyslu nevyužít a pořádně si zachytat. Přijít k vodě a po 45.minutách jít od vody, sice s plným vezírkem, ale zato ochuzen o ten skvělý pocit, jaký dokáže tento koníček přinést !? Díky nechci ! Podle mého názoru tohoto rybáře tlačila nejistota, že když toho druhého kapra pustí a další už třeba nepřijde, tak bude mít místo dvou ryb jen jednu a to by přece byla hrozná ztráta. Proto by mě zajímal také Váš názor. Pustit a chytat dál nebo ryby do saku a rychle domů ???
Autor diskuse: Camil - , 5.5.2001 všeobecné - ostatní

malamut - Profil | Út 24.1.2012 15:21:49

Fidisak >> protože je konzumuju a nehraju si na sportovce. Ty jsi větší vocas, než se původně zdálo.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 24.1.2012 15:11:00

Nechci být škarohlíd, avšak podle data zadání otázky je možné, že Camil již dávno zesnul, tedy reagovat na něj není nikterak přínosné

marmyš - Profil | Út 24.1.2012 22:13:54

Chytím kapra,hodím do saku a jedu domů. Kdybych si chtěl dokazovat,jaký jsem geroj,tak si zajdu do bordelu,ale nebudu rybám trhat huby.

Roman C. - Profil | So 5.5.2001 10:50:27

Chyt a pust je krasna vec, to je bez debat. Vyhody teto metody jsou taky jasne: pustenou rybu muze kdokoliv dalsi znovu chytit, tu na pekaci uz ne :-( Ovsem byt 100% chytapustar neni podle me az tak jednoduche. Na rybare dost casto pusobi jeho okoli, ktere se ho snazi ovlivnit - manzelka chce prinest domu nejakou rybicku k obedu, pripadne dukaz, ze jsi byl fakt na rybach :-), kamosi chteji udelat o vikendu "akci" s grilovanim masa a poprosi te, jestli by jsi nemohl prinest nejakou rybu, kdyz ji chytnes atd... Zkratka, kdyz vidis, ze nekdo dava rybu do vezirku nemusi to byt hnusnej masar. Myslim si, ze slovem sportovni rybar se da nazvat takovy rybar, ktery neporusuje rybarsky rad a ktery si klidne od vody nejakou(!) tu rybu domu odnese pro svoji spotrebu (lepe receno pro spotrebu sve nejblizsi rodiny). Takove lidi bych urcite nekamenoval. Neco jinyho bude clovek, ktery je u vody denne a pokud to jde, tak si ryby odnese. Pochybuji, ze je nekdo schopny jist rybi maso 7 dni v tydnu. U takovych rybaru mam podezreni, ze rybama obdarovavaji rozsahle pribuzenstvo, pripadne je prodavaji za penize atd.. No a pak je tady dalsi posledni skupina, ktera nehledi a bere od vody vsechno bez ohledu na predpisy a zakony... K takovym rybarum nemam radsi slov. Myslim si, ze v CR nebude jeste dlouho CxR hojne zastoupeno. Bude, ale bohate stacit, kdyz pribude co nejvice rybaru, kteri si od vody nejakou tu rybu odnesou (za rok treba do 10ks.), ale plno jich pusti zpet do vody.

Ziltoid - Profil | Pá 27.1.2012 7:04:47

Rozhodně bych to udělal tak, jako vždy. Pustím a chytám dál. Přitom se ale skoro vždy pobavím. Jsou slyšet totiž hlášky typu: "aha, tak to byl asi malej", "hele pustil ho, to neměl míru" atd. To někdo zkrátka nepochopí, že se pouštěj i ryby velké. A jsem rád, že mezi ty masaře nepatřím.

CarpHouser - Profil | Pá 27.1.2012 6:55:16

90% rybářů, si jde k vodě jen pro ty ryby. Žádný pocity z pobytu v přírodě, žádný pocity z procházky kolem vody, žádný pocity ze samotného lovu, žádný pocity z krásných ryb. Prostě jen vaťáci, lopaty, vandráci, a jiní wohnouti ...

bolek009 - Profil | Út 24.1.2012 22:37:01

Budu reagovat na první příspěvek a podotýkám, že mám do důchodového věku víc jak 15 let.
Vidět někoho, jak vezme dva kapry, to je opravdu velká masařina.
Odsoudit ho a se svým názorem se pochlubit, aniž bych věděl, kolikrát to dokáže za rok opakovat, to je frajeřina.
Dovedu si představit chlapa, který žil na plný plyn, pak přišel do starobního důchodu a díky tomu, jak to tady vypadá, je rád, když se mu podaří chytnout dva kapry.
Nevím, kolik je autorovi, ale je možný, že v době odchodu na odpočinek bude chodit k vodě pěšky a bude brát i mřenky.

malamut - Profil | Út 24.1.2012 14:58:59

Fidisak >> tak si píchni do huby háček ty sportovče a za týden nám tady napiš, jak tě to s ním baví.

lada78 - Profil | Út 24.1.2012 14:32:10

Camil - >> Pokud jak píšeš nic neporušil,tak co tě vlastně žere? Je to prostě lov. Co je uloveno,má být sežráno-tohle funguje na zemi už miliony let a jen člověk v posledních letech dělá z lovu zábavu. Myslíš,že člověk,co ryby pouští je něco víc?

Stanley88 - Profil | Út 24.1.2012 13:37:47

Orion - 5.5.2001 18:35:08 >> Jsi normální? Ryba je zdravá a nevím, proč by si někdo nemohl vzít rybu domů. Nechceš myslivcům dělat přednášky" ZASTŘEL A PUST".

malamut - Profil | Út 24.1.2012 13:22:01

Wow, další vděčná vykopávka. A proč si nevzít dva kapry do kuchyně a jít domů a zbytečně další ryby nezranit, neomatlat a nestresovat? Je to k rybám rozhodně šetrnější přístup.

malamut - Profil | Út 24.1.2012 15:39:42

moskyt >> většina mých zápisů jsou skvělé, těch méně skvělých je minimum a průměrné, nebo špatné ani neumím :-)))))

Fidisak - Profil | Út 24.1.2012 15:22:34

malamut >> Dík..ale svoje mindráky z dětství si tu léčit nemusíš....

nofish - Profil | Út 24.1.2012 14:54:08

Fidisak >> čemu říkáš že má ryba šanci? Lov na slabý cajk? Ne díky, radši vytáhnu rybu relativně rychle a když budu chtít tak ji pustím, než sportovat a tahat ji pětkrát tak dlouho. Ono totiž to vše tu rybu stresuje, dochází k různým poraněnním atd atd.....

retrívr - Profil | Út 24.1.2012 14:46:21

Camil - >> Když musím za rybama nejblíž 45 km, tak by mne opravdu nenapadlo jít za hodinu domů. Mám-li chuť vezmu kapříka, či jinou rybu pak chytám podle své vůle, nikdy jsem neřešil, končím, mám nachytáno.