Rozhoduje znacka koulí?

Ahoj pánové chytal sem na jistou značku a moc se mi nedařilo....Nic méně se mi honí prostá myšlenka, na kterou bych chtěl slyšet i váš názor....
Je to o značce nebo o tom najít rybu?
A když dejme tomu najdu rybu a já budu chytat dejme tomu třeba na Václavíka a vedle přijde rybář a ten tam hodí třeba Nikla, tak bude chytat kolega vedle, proto že ten boilies je kvalitnější?
Je to vůbec o značce nebo to je úplně jedno?
Co vy na to?
Autor diskuse: TomasBrno - Profil , 29.12.2016 kaprařina - nástrahy, návnady

Rozhoduje značka?

A) Ano26%

B) Ne74%

Od 29.12.2016 hlasovalo 196 čtenářů.

4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRK - Profil | Ne 1.1.2017 8:40:07

Je třeba si přečíst i nějakou odbornou literaturu.Tim nemyslím komerci o lovu velkých kaprů.
To ještě nikoho nenapadlo,že je to celé nafouknutá bublina.Vzdyt je to do očí bijici.Uz jenom kupříkladu názvy novinek pro nový rok.Nebo slogany typu:,,naší testeři po dlouhodobém testování na velkých kaprech......"
Až jim dojdou tradiční druhy ovoce,tak se ,,zjistí" po dlouhodobém testování,za pomoci nejmodernějších technologií,že nejlepší je koule z plodů chlebovniku, nebo kůry baobabu.A bustrovat se bude výtažky agáve a aloe Vera. A nikomu to nepřijde divné,jak je možné,že tomu kaprovi chutná zrovna něco z Mexika.
Oni ti výrobci moc dobře vědí,že sedí na zlatých vejcích v podobě bezbřehé naivity rybářů....

NFishky - Profil | Čt 29.12.2016 9:10:55

TomasBrno >> Když jsem začínal, chytal jsem strašně dlouho na partikl. Určitě to bylo několik let a chytal jsem na něj tak dlouho, až jsem všechny kolem přechytával, až pak jsem se posunul na další metu - s boiliesem. Ono není to tak těžké, nejlepší boilies je obyčejná kukuřice, co si budeme povídat, ta nachytala víc ryb jak všechny kuličky světa dohromady. No a až to s tou kukuřicí budeš umět, vyměň ji za boilies - před 20 či 15ti lety to bylo uplně jiná doba, dneska zkoukneš pár videí přečteš pár článků a víš vše podstatné a během jediného roku dokážeš získat hromadu poznatků - kteří kuličkáři a na co se jim jak daří... ostatně i tady na MRKu je hromada informací. Chápu, že chceš chytat co nejvíc a nejlépe velké a nejraději hned, ale takhle to nefunguje. Jsi si stoprocentně jistý, že umíš chytat? Že umíš rybu najít zaujmout, vystrojit jí hostinu a pak jí efektivně odchytávat? Až se tohle naučíš, pak začni laborovat s koulema. Je to jako kdybys hledal nejlepší tenisovou raketu a přitom neuměl hrát tenis. Až se naučíš hrát tenis, získáš základy a budeš si jistý v kramflecích, pak hledej pro tebe tu "nej" raketu - protože to boilies má každý také své a jednomu bere na takové a druhému na makové.... ale důležité je umět na něj chytat. Pak hledat to své eso...

N-bedna- - Profil | Po 2.1.2017 22:57:04

Já nevím co tady kluci furt řešíte?Stejně můžete mět tisíc teorií a stejně přijde,někdy-někdo-někam, k vodě,kterej vám jakoukoliv teorii úplně obrátí.:-):-)
Rybáři si už dávno nekupují kvalitu či cokoliv jinýho,ale kupují si důvěru.Potřebují tomu věřit a někdo potřebuje věřit kouli za pět set a někdo věří kouli za šedesát.Já všem vždycky říkám,že když nevěří v sebe musí věřit něčemu jinýmu,protože je to jednodušší.:-)
Třeba žrádlu,výrobci,štěstí,tomu nahoře a nebo jinýmu pro ně svatýmu.:-):-)
Buďte rádi,že vám to někdy nebere.O to větší radost máte potom,když to příště bere.:-):-):-)

NFishky - Profil | Čt 29.12.2016 13:40:39

TomasBrno >> kaprařina nezačíná a nekončí výběrem koule. Kouli k tomu, abys chytal kapry vlastně vůbec nepotřebuješ. Potřebuješ se kapry naučit chytat a v tomhle ti žádná koule nepomůže, musíš číst číst a číst a také zkoušet zkoušet a zkoušet. Tak jako z nikoho neudělá koupě nové drahé tenisové rakety tenistu, nové kvalitní golfové hole golfistu či multipack gainneru kulturistu, tak ještě z nikoho nikdy neudělalo boilies úspěšného kapraře. Takhle to prostě nefunguje, natož abys chtěl ještě koule od jedné značky - to už je spíš jako žert z tvé strany, aniž by sis to uvědomoval. Přečti si knížku Jak chytit kapra od Tima Paisleye, nebo Lov kapitálních ryb od Jense Bursella, uvidíš co i profici musí zkousnout, aby toho vysněného kapra chytili a není to jen tím, že by neměli nej koule. Oni ty nej koule mají a přesto do toho ještě dají hromadu času, úsilý, trpělivosti, zkoušení, laborování... chceš chytat velké kapry hned - běž na kaprodrom, chceš je chytat na svazových vodách, nauč se ty kapry chytat, nespoléhej na kouli.

Nsalfi - Profil | Čt 29.12.2016 8:20:09

Ja koule znackovy nemam, presto mam 3 zdravy deti. Takze ve znacce to nebude...

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 8:01:07

TomasBrno >> Podle mě se ubíráš špatným směrem, ale takto přistupují ke kaprařině rybáři často a hodně sází na kuličku a zbytečně ji přeceňují. Koule svůj význam má, ale zanedbatelný na rozdíl od jiných součástí lovu. Předně je třeba chytat tam, kde ryby jsou v daném období. Pokud budeš na revíru sám bez konkurence jiných rybářů, je to celkem jedno na co budeš chytat, jde spíš o to jak tu kouli použiješ. Trápit se tím, jestli je lepší koule od té nebo jiné firmy je cesta do pekel. Prvně je třeba mít zkušenosti, umět nahodit na správné místo a vědět jak si krmením místo nezabít. Pokud je na revíru konkurence a rybářů víc, co chytají na boilies, máš to trochu horší a v tomto případě může druh kuličky rozhodnout. Nejde ale o různé značky, jako spíš složení koule. Ani cena nemusí být rozhodující. Není přímá úměra mezi cenou a kvalitou koule. Všichni naši výrobci umí udělat kuličky, co ryby akceptují. Spíš bude záležet na jejim použití. Někdy se vyplatí masivně zakrmit, jindy je to kontraproduktivní a lepší je chytat třeba jen s PVA a plovkou jako nástrahou. Dalo by se o tom napsat spousta stran, ale odpověď by jsi stejně nedostal. Prvně je potřeba mít zkušenosti, umět chytat a až potom se dá laborovat s tím, jakou kouli použít pod háček. Většina začátečníků koule moc přeceňuje a pokud nezachytají, tak ztrácí v kuličku nebo dokonce firmu důvěru. Při tom ta koule za to nemůže, že byla použita špatně a v nevhodnou dobu a třeba i množství.

Nvenybit - Profil | Ne 1.1.2017 9:47:56

RK >> Není to tak. Copak všechen salám v supermarketu chutná stejně? Nechutná, máš své oblíbené a některé by jsi nevzal do pusy. A u ryb je to stejné. Určitě je bezpředmětné hledat univerzální kouli i když samozžejmě každej má své favority. Univerzální neexistuje. Stejně jako ne všichni lidé na světě mají rádi kaviár ,je to top jídlo ,ale někdo ho prostě nejí. U ryb je to stejné a u kaprů obzvlášť .Jsou inteligentní to nelze popřít . Mám jich doma dost pozoruju je neustále ,jsou chytří oproti ostatním rybám 10x. A ani v tom jezírku nepreferují pořád stejné jídlo . Jeden rok mě nestačilo pečivo ,cpali se rohlíkama 15 deně. Loni už si vzali rohlík jen plotice líni . Kapr občas jen večer co zbylo . Ovšem zase jsem nestíhal vařit kukuřici, dokud jsem jim tam nepřidal Jesetery a nezačal krmit pelety . Od té chvíle 70% jídelníčku jsou pelety ,20% kukuřice a 10% to ostatní, třeba brambory od oběda nebo kolínka. Jsou stejně mlsní jako lidé :) Takže pokud je ta voda uživná a nemají potřebu sežrat vše co potkají ,pak je Kapr velice vybíravá ryba a tak je nepředvídatelné na co má zrovna chuť. Ovšem stejně jako u toho kaviáru ,když nabídneš 100 lidem kaviár nebo vařenou kapustu. Dá si nejspíš vetšina lidí raději kaviár . U ryb je to stejné, dobrá koule z dobrých surovin má větší šanci než levnější koule z méně kvalitních surovin.

NRK - Profil | Po 2.1.2017 15:07:46

roxtidy >> Draha koule proste obsahuje kvalitnejsi a specifictejsi suroviny nez levne koule

Jak pak správně píšeš, je to vůbec potřeba?
Akademicky. Pozná ten kapr kvalitu, tak aby tu kouli vzal raději? Nebo záleží spíš na prvním ,,dojmu" , tedy dejme tomu vůni? A nebo je to zase jinak?
Vždyť kvalitu a složení nepozná ani člověk, až když si přečte přebalovací leták. A po přečtení je to většinou ještě horší. Pak sice ,,víme" , ale jistotu nemáme, spíš naopak. U těch koulí to může být jenom naopak. Takže kvalita může být znát jenom na letáku a v ceně, tím pádem bez vazby na kapra.
Každý tady píše něco jiného, podle svých zkušeností. Někdo si dělá levné, nedipuje a chytá. Stejně tak dipovač a solič peněz. Je jasné, že je velmi lehké věřit tomu, čemu chci. Chytit kapra na jakoukoliv kouli(a že se to děje), nedává jakoby smysl, není to ta radost. Chceme pro to něco udělat. Něco, co ,,děláme jenom my" Jinak ta hra ztrácí smysl, radost. To se dá pochopit.
Těžko se dá smysluplně určit, proč se co děje. Je tolik proměnných. Když budu parafrázovat některé myšlenky, které tu zazněly: Každý kapr má jiné chutě, kapr je inteligentní, kapr si pamatuje na co byl zrazen, teplota vody, výběr místa, každá voda je jiná, kyslík, rozpuštěný CO2, výskyt přirozené potravy, blížící se doba tření, je po vytření, jaro, léto, podzim, zima, prší, neprší, tlak, kolik je ve vodě nakrmeno, čím, náhoda, s plovkou, bez plovky, koncová montáž, na bahně, konkurence, rybářský tlak na vodu, množství ryb,atd.atd.
A do toho se dělají závěry na co to jezdí........A taky proto se ty odpovědi různí.
Někdo napíše, ryby vyhledávají potravu neustále, permanentně. To je napsáno, jako hotová věc. Ale tak to třeba není. Ja myslím, že určitě ne. Ale tím pádem padají na hlavu veškeré teorie, které daný pisatel napsal. To jako příklad.
Asi těžko někdy někdo najde klíč na co , na jaké koule je dobré chytat. Určitě by se to dalo celkem přesně odhadnout, kdyby měl člověk veškeré indície, opravdu veškeré. Což je ovšem utopie, nemožné. A vyhodnotit veškeré ,,permutace" je už tuplem nemožné. A tím pádem se může pouze zkoušet, ale je otázka, jestli by nakonec ,,trefa" nebyla pravděpodobnější s chytáním třeba s dvěma druhy koulí. To je matematika, která ale pokulhává, protože, kdo dává vstupní data? Ublafaní rybáři.
Takže boilies - a jak už jsem kdysi napsal-spolu s krémy proti vráskám, mají na růžích ustláno......

NFishky - Profil | Čt 29.12.2016 8:03:08

TomasBrno >> Přijde student do lékárny a říká: "Dobrý den, chtěl bych kondomy. Příchuť jahoda. Nebo malina. A nebo banán. A nebo máte pomerančový?" Děda za ním ve frontě už to nevydrží a říká: "Chlapče, chlapče. Chceš souložit nebo vařit kompot?"
No a stejné je to s těmi kuličkami, měl by ses rozhodnout, jestli chceš mít jednu značku, nebo chytat kapry efektivně, obojí jde dohromady těžce. Každá firma má v nabídce nějaké to "eso" a pak hromadu kuliček, jen aby se neřeklo, když budeš mít u vody čtyři esa od různých firem chytíš víc, než kdybys vsadil jen na jednu firmu...

N1568 - Profil | Čt 29.12.2016 13:25:14

TomasBrno >> Co když tam kde chceš Ty,ty ryby prostě nejsou????Vyšší cíle???Zkusils někdy chytat kapry na OPRAVDU těžký vodě???Myslíš že všichni ostatní chytaj na kaprodromech????Už sem Ti psal,že Ti tu raděj lidi,pro který je 70+- naprosto běžná velikost,ale ostatní na té samé vodě nemají šanci!!!!Čím to je???Koulema rozhodně ne,protože na ně chytají jen opravdu málokdy,téměř vůbec!!!Hochu jseš zmasírovanej reklamou a ostatníma blbostma co se za poslední roky okolo rybařiny vynořili.Někdy si jenom sedni u vody a pozoruj.

NVL.K. - Profil | Čt 29.12.2016 10:38:03

TomasBrno - >> To je jasný, že rozhoduje značka, kdyby nerozhodovala nebylo by tolik výrobců :-)) To je stejný jako s oblečením, někdo preferuje drahé hadry, jinýmu stačí hadry od rákosníků :-)) Klucíí neberte ten rybářskej život tak vážně. Každej ať si chytá na to co mu vyhovuje, stejně je největší základ úspěchu být u vody, číst vodu, lokalizovat ryby atd. Pokud je rybář nemehlo nepomůže mu ani kule ze zlata, když je šikovnej nachytá na všechno ! Hodně zdraví do nového roku a ať to chytá :-)

N-bedna- - Profil | Čt 29.12.2016 9:48:57

Boilies se už dávno nevyrábí primárně na tahání kaprů,ale především na tahání peněz z lidí.Proč myslíš,že se pořád dělají novinky a nové příchutě a nové složení a nové a nové a nové.
Kdyby o úlovku rozhodoval boilies,tak já v životě žádnou rybu nikdy nechytnu.:-)
Někdo kdysi kdesi psal,že na úlovku má boilies 15% zásluhu.Já si myslím,že nulovou.Důležitější je jeho prezentace.
Možná ještě druh má nějaký vliv,jako jestli je na masovým či ovocným a nebo kořeněným základě.Ale jestli je to oliheň a nebo krab je podle mě absolutně jedno.
Tam už pak jen záleží jestli nástrahu chceš zatraktivnit a nebo naopak. Prezentace a místo bude vždycky důležitější.
A pamatuj!Není aktivní ryba,musí být aktivní rybář.:-)

NDědek - Profil | Čt 5.1.2017 22:31:16

Současný výklad astronomických pozorování ukazuje, že stáří vesmíru je 13,75±0,17 miliardy let[6] a že průměr pozorovatelného vesmíru je minimálně 93 miliard světelných let čili 8,80×1026 metrů.[7] Podle obecné teorie relativity se prostor může rozšiřovat rychlostí větší než je rychlost světla, a proto můžeme pozorovat jen malou část vesmíru v důsledku omezené rychlosti světla. Protože nemůžeme pozorovat prostor ve vzdálenosti větší než dokázalo uletět světlo (či jakékoli jiné elektromagnetické záření) od velkého třesku, není jisté, zda velikost vesmíru je konečná nebo nekonečná.[8]

Co jsou proti tomu, naše hádky o blbém kapřím krmení? :-)))

NPetr.J - Profil | St 4.1.2017 22:19:53

Chlapi neni ta rybarina o necem jinem, nez za kazdou cenu nachytat vic nez ten druhej? Neni to o pohode, hezkych dnech stravenych v prirode, o vzruseni z ulovku, zvlaste , kdyz prijde na neco co jsem si splacal sam a ryby na to jdou lepe nez na koupene. Nemam rad rybarske zavody, protoze tohle tam neni, ale neodsuzuji nekoho za to, ze ma zavody rad. Rybarina je relax, pohoda spojena se vzrušením, k tomu klidne nejake to pivko. Na nejake extrakty a robinredy a vyvazene smesi se mohu vys at.

NFishky - Profil | Út 3.1.2017 21:04:23

RK >> Snažíš se mě srovnávat a porovnáváš mě s tebou. Jenže já nejsem ty. Já píšu to, co jsem zažil, ty se v tom snažíš najít chyby, nesrovnalosti, logické hrubky a domněnky, ale proč? Proč se hádat o tom, co jsem zažil. Kolega Džonek tu psal cosi o gulášovkách. No jo, na gulášovky chodím velmi rád trénovat, sednu do davu jiných a poď mi hopa :) no a pak na maratonech kde jde o hodně, je to s heslem těžce na cvičišti, lehce na bojišti. Stojí to hromadu času, materiálních i finančních možností, úsilí a ta cesta není vůbec jednoduchá, ale může to dělat každý, Často často fakt často jsem tu něco napsal a našel se vždy někdo, kdo se toho chytil a snažil se to vyvrátit - za klávesnicí. Nesnaž se pochopit něco za klávesnicí, vezmi prut a zkus to u vody no a až to zkusíš, potom si můžeme pokecat o tom, kdo měl pravdu, ale dřív ne, protože dřív by to byla jen debata o ničem. Jeden takový, jako ty tu už byl, Bachy. Hodně se mu podobáš. V reálu nic, ale debatovat chceš o všem a nejraději o kaprech a boiliesu. Proč nedebatuješ raději o tom, jak chytáš ty.

Už je to nějaký pátek, co byl maraton pod Brnem v Těšanech. Nová voda, málo informací ale jedno bylo jasné všem, že bodovaných ryb tam je mnohem mnohem méně, než nebodovaných malých kaprů, co sežerou uplně vše. Dlouho jsem přemýšlel jak a co udělat, abychom se prochytali přes malé ryby k velkým. Nakonec jsme vezli na krmení jen jeden druh selektivních koulí. První druhý a dokonce i třetí den jsme chytali na různé komerční koule a byly někde v půlce startovního pole a bratr, i když obvykle vždy pohodový byl celkem nesvůj z toho, že jsem poslední noc všechny pruty předělal jen na své koule se kterymi jsme do té doby jen krmili - nerozuměl co to je za hloupost... navíc na prochytání se z půlky startovního pole zbývala už jen pár hodin. V noci mrzlo a pole za námi se v měsíčním svitu krásně třpytilo. Super počasí, kdy jsme se celou noc nezastavili a nachytali víc za pár hodin v noci, než za předchozí tři dny. Ráno jsme pobalili a šli na vyhlášení, převzali první cenu a mazali domů. A že to nebylo koulema? Že nezáleželo na kvalitě? Můžeme o tom diskutovat, no faktem je, že na koule chytali všichni kolem.

Prostě na kvalitě v 99% vůbec nezáleží, stačí si zalézt někam kde bude člověk sám a nejlépe předkrmit a ryba se nějaká chytí vždy, ale jakmile je konkurence a soused zleva a zprava krmí lepšími koulemi, tak ryba najednou nestrádá a vybírá si to, co jí šmakuje víc.

NRK - Profil | Út 3.1.2017 13:00:45

Slavíček >> Ano to je pravda. Ale to víme vesměs všichni. Pak jsou tu vracáky, nadjezí, podjezí atd. Ale na UN , velkých řekách, malých řekách se stejnoměrným tokem, velkých rybnících, ale i malých, všude tam, kde se nemáš o co ,,opřít" a to je většina vod, nepřečteš nic.
Když přijedeš na neznámou vodu, tak si troufám tvrdit, že ze břehu přečteš akorát tak kolikátého je-na mobilu:)

NCruel - Profil | Po 2.1.2017 17:13:32

boilies mixi na 1kg od 100kč do 150kč je můj standart

NCruel - Profil | Ne 1.1.2017 13:20:29

Za dobu života kapra si ten kapr pamatuje so mu asi tak nejvíc chutnalo a co kde sežral.Kukuřice je asi top a když vnadím kukuřicí a nějakou tou koulí,tak z něj většinou leze ta kukuřice.Já vycházim z teorie co ta ryba zná a čím se mohla živit,hlavně co rybáři všechno jako návnadu do vody nahází.Na tom základě pak dělám koule,samo že dělám i jiný,ale selskej rozum mi je pravdou a funguje to.Komerce musí prodat je to její chleba.

NPetr.J - Profil | Ne 1.1.2017 13:17:25

Slavíček >> taky mas koule, ktere ti suprove slapou na jednom reviru, prejedes jinam, je stejna teplota, stejne pocasi a ani tuk. Vratis se tedy na svoje osvedcene misto kde to na ne slo a ono prd. V tom aby se cert vyznal. Vetsinou davam na kazdy prut jinou kouli, kdyz mam na prute kazdou jinou, na neco jdou lepe, dam to tedy i na druhy a je po zaberech 😀

Ntvistr - Profil | Ne 1.1.2017 13:00:18

Dle mého značka samozřejmě nerozhoduje ....rozhoduje zcela určitě jak je kulička postavena a samozřejmě na surovinách v nich obsažených ... )) je plno renomovaných firem , které prodávají sojovky a podobné nefunkční "modely"které jsou za určitých podmínek zcela nepoužitelné ...
Mnoho lidí se kouká na boilies jako všenástrahu , ale pokud nemáme patřičné znalosti co a jak funguje v návaznosti na typ vody , teplotu vody , roční období ....tak se mnohdy kulička stává nefunkční a mrtvou. Je to stejné jako když chytáš na kuku , rohlíček, žížalu, červa , bramboru ...nebo jejich kombinace ...prostě někdy funguje to , jindy toto.... stejné je to s koulemi , vlastně je to složitější o to , že netušíme co je v kouli za jednotlivé složky. Doporučoval bych každému kapraři něco ukoulet aby zjistil co a jak funguje,že se dá ovlivnit rozpad kule , dají se dělat kule jak do studený , tekoucí, stojatý vody a že se zcela jednoduchým způsobem dají vyrobit zcela funkční nástrahy. Hlavní věc je ta skutečnost , že víte co máte pod hákem ...
Chápu, že plno lidí nemá čas koulet , že chce chytat ....potom budou dále existovat podobné diskuse. prodejci budou psát o nových zcela zaručených nástrahách a tak to prostě je..a bude ..
Samozřejmě , že tu máme jen část rovnice ...další částí je výběr místa , zakrmení ...doba lovu a mnoho dalšího....samozřejmě dávku štěstí,)))
Na značce nezáleží , záleží na nás čemu věříme a čemu věřit chceme....
Přeji všem v nové sezoně hodně pozitivních zážitků od vody a začněme se konečně chovat k tomu všemu kolem nás o poznání lépe...

Nviceroy - Profil | Pá 30.12.2016 22:58:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden naboostrovanej .....:-)...druhy ne boosterovanej :-)

Nsupinna - Profil | Pá 30.12.2016 19:49:13

Vodní kurka >> Teď jsi spolehlivě vyvrátil téměř celou diskus. Minimálně jsi dokázal, že na značce koulí záleží - čím renomovanější firma, tím horší výsledky ...:)))

NOreh - Profil | Čt 5.1.2017 14:01:24

Džoncek >> konecne rozumny prispevok :)

NRK - Profil | St 4.1.2017 22:36:25

tvistr >> to je přesně jeho styl.Začne mlžit,výpusti kouřovou clonu.Najednou je kámoš a je samej smajlík.Pise o lidech,který ani třeba neznáš,začne tě oslovovat křestním jménem.A ti lidé,které ani neznáš jsou skvělí rybáři,mají ho moc rádi a spolu na závodech zažili perný hustý časy,kdy byli na chvostu startovního pole.Nedaři se,ale on vytáhne na poslední půlhoďinku novou strategii, mákne a je z toho bedna.Tohle stupňovaný napětí s grandiózním koncem okoukal od Jakuba z jeho filmů. Možná si u posledního kapra i zařve.

Nviliam1735 - Profil | Út 3.1.2017 14:00:06

Kynuté těsto kvásek 200 ml vlažného mléka 1 polévková lžíce moučkového cukru 1 ks droždí 500 g polohrubé mouky 1 polévková lžíce moučkového cukru 1 vejce 125 g rozpuštěného másla trochu soli Náplň 500 g tvarohu 100 g krystalového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 2 polévkové lžíce vanilkového pudinku/Zlatého klasu (prášek) 2 vejce citronová kůra rozinky vejce na potření moučkový cukr na posypání

To len na odreagovanie a ukludnenie :o))
Dobru chut priatelia :)

NRK - Profil | Po 2.1.2017 20:09:45

supinna >> asi takhle.Fishky je extra pašák. Názory mění jako fusekle.Sám napíše,že na složení koule nezáleží,ale zároveň reaguje negativně na článek,kde se o tom mluví.
Do toho rád mluví o čteni vody,instinktech,výběru místa......,to znamená o věcech,které jsou abstraktni pojmy,když odmyslíme výběr místa na břehu. Do toho se ještě neodhodlal chytat feederem. Záběr keců má extra široký,ale nechytal ještě na splávek.
To miluju.Specialista,teoretik,brouk Pytlík.
A teď je potřeba přesně nahodit do vybraného místa.A to asi umí jen on,protože to je vyšší dívčí. Ale pozor,echolot je k hovnu,ten ti nepomůže ve výběru místa.
Lepší je to přečíst ze břehu.Jak řikam pašák a obávám se,že i kapku narcis.Ale kdo z nás je dokonalý😀

Nvenybit - Profil | Po 2.1.2017 19:52:23

Slavíček >> Ono na tom dolním labi to s tím výběrem fleku není až tak horké. Je to spíše neustále udržovaná vana ,kompaktní prostředí . V podstatě se tam ryby stěhují jen během sezony na zimoviště např.nadjezí. Jinak během léta příliš nezáleží na tom kde člověk sedí. Zachytat se dá prakticky kdekoli ,"stačí to hodit do vody ". Jistě jsou tam místa kde místo 2 kaprů za den uděláš kaprů 7 . Ale stejně tak nemusíš chytit týden ani mřenku . Je to také hodně náladová voda. To už jsou dohromady měsíce co jsem tam proseděl bez záběru :) Ale pak přijde prostě den , že máš chuť chytat jen na jeden prut , protože dva nestíháš .To se mě na tom líbí. Také to,že nikdy nevíš co přijde . Loni na jaře jsem 3x rybu neotočil . Jako když zapřáhneš ponorku :) Jednou jsem to seknul s povolenou brzdou ,nějakou potvoru spálila mě vlascem všechny prsty :) A když jsem to dotáhnul nekompromisně to urval ,ani nepřibrzdil a to tam byla 0,30 na cca 10kg. Občas tam dokáže ryba docela překvapit :) Je tam dost velkých sumců,kaprů,amurů.To jsou nekompromisní ryby. Ale na můj vkus moc neberou. Už tak pět let se modlím za tuhou zimu, aby jim vyhládlo. Oni tam mají tolik potravy, že na jaře taháš kapry s 1cm tuku pod kůží .Žerou celou zimu. A pak v létě neberou. :( Jenom vidíš ty desítky metrových kusů jak se vyvalují u hladiny večer a ráno si skáčou salta pro radost. A jak se říká , když ryba skáče, rybář pláče.

Nsplávkař - Profil | Ne 1.1.2017 19:16:12

venybit >> Vidíš, a já kapry chytám na stejný nástrahy na který chytali už hrdinové Oty Pavla, berou na to spolehlivě a věřím, že na to budou brát i dalším generacím.
Tu inteligenci co připisuješ kaprům bych asi spíš přiznal producentům baits, co dokáží své zákazníky naučit pohádky, ze který tu vyprávíš i ty.

NSlavíček - Profil | Ne 1.1.2017 13:09:37

tvistr >>Napsal jsi to presne tady se porad resi ze na kouli nezalezi z moji zkusenosti ano.Hodne krat v minulosti ve svych zacatcich jsem uvaril neco co vubec nefungovalo a pritom jsem moc dobre tu vodu znal a vedel kam to hodit . Dalsi vec neco funguje dobre v teple a jine ve studeny malo co funguje dobre celorocne.Pokud to rybe nechutna nepomuze ani ten nejlepsi flek . Samozrejme neco jineho je co clovek koupi by melo bejt vyzkouseny a melo chytat jinak to nema krame co delat !!!

NCruel - Profil | So 31.12.2016 0:17:12

Když se ryba lokalizuje a žere,tak se dá chytit na cokoliv.Já chytám jen na svoje produkty a nějak to neřešim co tam dám.Vlastně tomu musim věřit,jinak bych to nedělal.

NC@rpSt4r - Profil | Pá 30.12.2016 20:25:05

agig >> muzu jednu otazku? Jak daleko mate hacek pod tou 24mm kulou? Ja davam 2×24mm vysuseny na sutra cca 2-3cm od hacku a stejne u nas chytam kapry do 55cm jak na kuku.. :)

Nsindeji3 - Profil | Pá 30.12.2016 19:37:13

agig >> když to zaleješ bůstrem vod Nikla je to tutovka žejo ;-) :-)))

Ndrvoštěp - Profil | Čt 29.12.2016 8:55:12

TomasBrno >> Každý jsme si prošli obdobím bezhlavých nákupů za těžký peníze.A pak zjistíš jak se ti doma hromadí koule a ty nevíš co s nimi.Pak nastoupí tvrdá selekce (vše hodíš do vody) a zůstaneš u jedný, max dvou značek.

NRockwell - Profil | Čt 29.12.2016 8:50:04

TomasBrno - >> Nedělej ze sebe reklamou oblbnutou ovci...vidím názory rybářů, kteří ví o čem mluví a když ti napíší, že to o značce opravdu není, tak to o značce opravdu není.
I já, né jednou, naletěl...super obal, super potisk, super vůně po otevření....na jednom revíru to šlo, tak se nakoupila zásoba....na jiných revírech bez bodu....nejhorší je nakoupit drahé TOP koule a pak zjistit, že je převálcuje Decathlon za 60kč :-))))

NDědek - Profil | Pá 6.1.2017 10:22:39

Fishky >> Richarde. Nemyslím si, že jsem úplně blbý a nemyslím si, že jsem byl zblblý když jsem na loňskou sezónu pár koulí koupil :-). To mi jen můj zlatý kamarád řekl, že jsem na stará kolena zmagořil :-). Věděl jsem dopředu, že taková rybařina chce především čas a také peníze. Čas nejen na sezení u vody, ale také na výrobu krmení, zakrmování, dojížděí na revír, průzkum revírů atd, atd. Vždyť to nemusím vypisovat... Peníze? Je to to samé, prostě všechno to v celku stojí více než dost. A to ani nemusíš kupovat koule za 400-600,-Kč/kg. Nicméně jsem věřil, a stále věřím, že mi ta větší ryba nakonec příjde. Slevil jsem s velikosti kaprů a velkých revírů a našel si tři malé revírky, kde jsem viděl osobně kapry vyhřívat si hřbety, no měli od 70 do 80 cm. Na to se zaměřím a to bude s mými jak finančními, tak časovými možnostmi, přijatelnější.
Měl jsem na prutě velké ryby, ale na tu mačku s patnáctkou kmenem a dvanáctkou návazcem a podobně, se se mnou moc nebavily :-). Ale kluci, věřte,ono to jednou příjde. :-)

NFishky - Profil | Pá 6.1.2017 7:07:24

Dědek >> řekl bych, že tímto jsi celkem presne vystihl podstatu veci, protože lov velkých kapru je v první řadě o spoustě času a také financí. Tedy každý, kdo má v životě jiné priority - rodinu, práci, nebo případně i jiný konicek je najednou silné omezený co se výsledků týče. Velká ryba vyžaduje jiný přístup lovu jako malá a ti, kteří loví trofejní ryby pravidelně tohle ví. Bohužel těch je mnohem méně než zbytku rybářů, kteří vidí už jen fotku velké ryby s pytlíkem kuliček - ale kolik těch pytlíku padlo na před krmení, než přišla ona vytoužené ryba, kolik tech pytlíku padlo a lov nakonec skončil neúspěšně, případně kolik času a jiných vedlejších nákladů stalo uloveni trofejní ryby už raději nikdo nepíše. Takže značka boiliesu je v tomto konceptu to zcela poslední, na čem by záleželo....
PS: boilies není nezbytný při lovu kapru, na mnoha vodách casto k takové té "aktivni" chytacce uplne stačí halibutka či opomíjena kukuřice, kterou mnozí používají jen k zakrmení, přitom se na ni pochytalo mnoho i velkých kapru a amuru....

Narnošt - Profil | Čt 5.1.2017 22:48:19

Tady to jede ve wostrým stylu.Ve vánici a závějích se ale není co divit. ;-)
Jen se divím,že už někdo dávno nenapsal,že na značce nezáleží,pokud se použije pokaždý Mikbaits.
Pak by se dala otázka uzavřít. o)))

NC@rpSt4r - Profil | Čt 5.1.2017 21:41:34

Dalas >> a kdy rozhoduje znacka? :) ja myslim ze spis slozeni koule ale necham si poradit od odbornika co "nejaky patek rybky chyta" :)) nic ve zlem jen bych se chtel priucit... :))

NStraspytlik69 - Profil | Čt 5.1.2017 12:05:36

TomasBrno - >> prosim te,zamkni to tady,vidis ze je to debata o hovne,jenom nadavky a urazky.Ja myslim,ze uz by mel Matak stim neco delat,tohle chovani nekterych jedincu je snad v kazde diskusi a k tematu se nepise vubec nic.Posledni dobou ten Mrk stoji za hovno,driv se clovek alespon neco dovedel a ted,kam vlezu tak milion chytraku a jen a jen do sebe sijou.

NSlavíček - Profil | Čt 5.1.2017 8:30:28

Fishky >> Nerozciluj se taky jsem nazoru ze pri velke konkurenci zalezi cim krmis a mas pod hackem . A to neplati jen na zavodech v sezone je tam kde neco plave lidi jako s-acek . Kdo si nevari krmeni sam vi o tom kulovy co koupi je vyzkouseny funguje . To pozna clovek pouze kdyz si dela krmeni sam ze to neni pravda .

NFishky - Profil | Čt 5.1.2017 8:06:57

RK >> ty jsi taky kouřová clona, v kartě máš oblíb. způsoby lovu: Plavaná bolo., plavaná odhoz,muška,houpačka,přívlač,feedr - o boiliesu ani čárka, jen hledáš diskuze, kde o koulich rád mudruješ. Nejses ty prevlecenej Bachy? :-D

Ntvistr - Profil | St 4.1.2017 23:10:00

RK >> s tím wocassem Vágnerojc to byla tedy trefa do černého.... ten také oblbuje širokou rybářskou veřejnost....
Hlavně, že to nese prachy a to vše ostatní je tak jako na oko... vše je takové hnusné klišé ....
Bude to zcela určitě nějaký druh poruchy osobnosti...

NTavris29 - Profil | Út 3.1.2017 21:36:39

RK >> pičuse vzal zpět.... ;)

NFishky - Profil | Út 3.1.2017 19:59:20

RK >> seš pičus
edit: beru zpět, ultra pičus

Nviliam1735 - Profil | Út 3.1.2017 17:12:15

Podla mna to Fisky nemysli v zlom.Pise len zo skusenosti a chce len poradit.Samozrejme 100 rybarov 100 nazorov.Nie kazdemu to vyhovuje no ale treba to brat z tej lepsej stranky ak to pomoze len jednemu ma to vyznam.Ja som niekedy tiez reagoval na inom fore a to dost casto no len preto lebo som chcel poradit alebo sa chcel poradit.A tiez som to od par ludi pekne schytal.No.bohuzial taky su ludia.Ja Fiskyho nepoznam.spoznal.som ho len vtedy ked ma pucoval za.olova a mal pravdu.Nikomu nechcem robit obhajcu len ked si citam jeho prispevky maji hlavu aj patu casto krat.A to ze v prispevkoch sa vam zda se si protireci je uplne normalne pretoze to pise zo situacii ktore zazil priamo pri vode a ako to uz pozname rybarina nie je vzdy rovnaka a preto je tak pekna a preto sa budu ludia hadat a vymienat si nazory az ku sklonku zivota :)

Nsupinna - Profil | Út 3.1.2017 15:24:07

RK >> supinna - ® [Poslat soukromou zprávu.] Čt 29.12.2016 19:48:06
drvoštěp >> Bez márkru a sonaru na neznámý třicetihektarový vodě, k tomu vítr a vlny - těžko se čte voda...:)

Nviliam1735 - Profil | Út 3.1.2017 14:10:28

Petr.J >>
Na tanier a pouzivam k tomu vydlicku a pohar mlieka :)

Nmarmyš - Profil | Út 3.1.2017 13:01:47

Slavíček >> Šťastný to člověk,řekla by babička B. Němcové.😀
Kdekomu se ukazují ryby, jen mně se ukazuje kulové. Už jen chybí pozorovat bublinky na 50ti metrech.😀

NRK - Profil | Út 3.1.2017 12:44:06

Fishky >> Přijeď k nám na Malou řeku v květnu. Nebudeš sedět asi vedle mne, protože se losuje. Ale můžeš číst vodu do aleluja. Ono jak je vidět, tak nejsem sám, kdo si všiml, že jsi Hans Christian Andersen. Uvědom si, že na pohádky jsme již kapku staří. A ty tvoje super klišé perly už maj přečtené všichni. Jako napsat svůj názor, proč ne, ale nesmějí to být furt dokola hlášky typu: skládaní mozajek a střípků v celky, čtení vody, sestavení funkčních koulí, cas a praxe me umoznili vnimat to jeste jinak................a mnoho jiných
To jsou tvoje nic neříkající rádoby libivé vejšplechty, kterých bychom mohli, každej z nás nasr....kýbl.

NSlavíček - Profil | Po 2.1.2017 17:27:29

Fishky >> Právě ty řasy jak se zjistilo obsahují glutamát . Jinak souhlasim na nahoz bez člunu by většina lidí nechytla nic .To je móda pak to u vody vypadá jak na veslarskych závodech

NPetr.J - Profil | Po 2.1.2017 16:27:14

tvistr >> Recept ti neprozradim, ale vez ze ta cena je realna. Vejce taky neco vazi. Rybi moucka je nejdrazsi surovina asi 70 kc za kilo. Te je tam 30 % dalsi veci mleko pro telata, repka, srot, psenicne klicky, trocha sojove mouky, mleta hovezi jatra, ktera maji u nas za 18 kc kilo. Zbytek nejake to koreni olej.... Mozna ze cena 60 kc je i trochu premrstena. Jinak loni jsem zkousel delat koule s namletych granuli pro psy, takovychbtech nejlevnejsich z obchodaku, za 170 kc 10 kg, do toho trochu repky, hovezi jatra olej a koreni. Cena je hodne nizko a ver, ze to chytalo uplne stejne jako ostatni. Tohle ale mistni odbornici na kapri vyzivu hrozne neradi ctou a proto pocitam ze budu za uplneho blbce, protoze nedavam rybam to nejlepsi.

NRK - Profil | Po 2.1.2017 15:30:30

supinna >> Tak to chápu i já. Jenom by tam mohl být kapičku nadhled. Jako třeba -můžu v padesáti zbalit dvacítku, ale musí mi přitom koukat z kapsy škvára. A umět si přiznat, že je to tou škvárou-:)

Nsupinna - Profil | Po 2.1.2017 15:21:49

RK >> S tím můžu jen souhlasit. Tím ale taky logicky vyplývá, že takové debaty budou následovat, do tý doby, co se budou kapři chytat na koule. A je to vlastně dobře, protože kdyby existoval zaručený návod, tak by to vlastně byla nuda :)

NSlavíček - Profil | Ne 1.1.2017 20:15:46

venybit >>Skoda ze nemam moznost rad bych to tam zkusil labe je jako kazda voda nejdulezitejsi je dobry vyber fleku coz hodne lidi podcenuje a sazi na to ze kdyz tam navali krmeni ryby natahne ale tak to nefunguje

Nvenybit - Profil | Ne 1.1.2017 20:06:37

RK >> Ale lidi vzpamatujte se. Co to plácáte? Vás když zavřu někam a nedám najíst , tak ohlodáte i starou kost ,stejně jako každý tvor .Ale pokud budeš mít na výběr , budeš jíst pestře. Stejné je to s tou rybou a mé vyjádření počítá s tím, že se v dnešní době mají ty ryby snad lépe než důchodci. Třeba na Labi v Mlékojedech je celou sezonu krom zimy neustále narváno v jednom kuse 8 měsíců je tam 10-15 bivaků a každej tam pere koule ve dne v noci. A tak je to dnes skorem všude kam se jezdí chytat . Abych pravdu řekl na hladovou vodu jsem nenarazil už dlouho , rybníky i řeky jsou v dobré kondici. Labe samo o sobě je neuvěřitelně uživné , tuny vodních rostlin , slávek ,šneků a všeho možného ,k tomu tam ještě lidé nahází za sezonu tuny vysoce kvalitní potravy v podobě bojlí a pelet . A to si pište ,že v takovém případě si ten kapr hodně vybírá . Mám už několik let vyzkoušené , že na levnou kouli nechytíš ani cejna na tomto useku. Je tam i efektivnější nakrmit kilogramem koulí za 5-6 stovek ,než 5 kilogramy levných koulí za stejnou cenu. Jestli si opravdu myslíte , že se kapr ráno vzbudí řekne si teď mám hlad ,vyrazí jedním směrem a sežere všechno co potká ,tak jste uplně vedle. Ryby potravu vyhledávají systematicky prakticky pořád v jednom kuse pokud zrovna neodpočívají. A pokud té potravy nachází hodně, pak si samozřejmě vybírají jako ostatně skoro každý tvor. Nevím proč to vůbec vysvětluju , však je to přeci uplně jasné. Zkuste dát psovy na talíř kus masa a vedle granule , co si veme? Přesto někdy žebrá oplatku nebo si na zahrádce vyhrabe mrkev. Život má rád pestrou potravu a z té pestré potravy určitou potravu preferuje víc než jinou. Ryby nejsou žádná vyjimka. Nezáleží na značce ,ale záleží na kvalitě surovin . Pak samozřejmě záleží i na příchuti ,ale to už je jak píšu naprosto individuální a to je právě ten souboj s tou rybou (nabídnout jí na co má zrovna chuť,tam kde se nachází atd ). To se nedá poradit. Jediné co se dá poradit někomu kdo s koulema začíná je zjistěte si jaké suroviny se na bojlí používají ,pro laika poslouží jako určující faktor cena, jsou moučky za 20kč/kg (např kukuřičné) a pak jsou moučky za 1000kč/kg výběrové předtrávené moučky z mořských živočichů atd. A než si nějakou kouli koupíte porovnejte si jaké množství a jak kvalitních surovin výrobce uvádí . Osobně prostě neberu ze zvyku koule kde je málo kvalitních rybých mouček ,hodně sojy ,kukuřice, sušeného mléka .Takové koule ze zkušenosti nefungují a je i zbytečně s tím krmit . Ryby o to nemají zájem a je jim jedno že tam toho naházíte 10kg. Když můžou raději si zajedou na půl kila kvalitních koulí. Nejednou jsme na Labi doslova sebrali ryby kaprařům co tam bivakovali týden a prali koule 5kg/400Kč. Bylo jim prd platné že tam toho mají naházeno už 20Kg . Jak ryby ucítí něco lepšího tak na to kašlou, kort když nemají hlad. Platí to i na závodech , když tam budou sedět s nějakým traperem a přijde někdo se senseskou ,tak sebere ryby všem. To moc dobře zná každý kdo na závody jezdí.

Nmolca - Profil | Ne 1.1.2017 19:52:08

Slavíček >> Není co dodat moje slova, ale vyčuraný je někdy až dost, když se podívám na některé podvodní záběry jak to ožužlavá :-)))

NPetr.J - Profil | Ne 1.1.2017 19:39:42

Slavíček >> Kapr je považován za nejinteligentnějšího vodního tvora. V UK se dokonce zjistilo, že má estetické cítění, umí počítat a spoustu jiných dovedností, které žádný jiný tvor neumí.

NRK - Profil | Ne 1.1.2017 18:04:52

venybit >> to je přesně ten příklad,který jsem myslel.Prirazovani lidských vlastností kaprům.Kazdy kapr na jiné chutě,stejně jako člověk.Tak to potom zlomte vaz milí kaprari.To aby jste uvařili pokaždé tak 10-15 menicek.A s tou ,,inteligenci" , tak to už je fakt na Nobelovku cenu....

NPetr.J - Profil | Ne 1.1.2017 13:30:30

Cruel >> Hlavne pouzivam svoje boiles, protoze se s cenou dostanu tam, ze si mohu dovolit celkem dost vnadit a to byva rozhodujici. Nedelam boiles nijak vyrazne a tak treba prvni 2 dny chytam svoje a na dryhy prut nejake osvedcene hotovky.Prvni dny je vice zaberu na ty hotovky. Po tech 2 dnech kapri poznaji, ze jsou pro ne moje kulicky dobre a ze jich najdou na miste hodne a zacnou preferovat to moje a to tak, ze na tu hotovku uz vetsinou neudelam ani tuk, ale uz z drive napsanych duvodu ji na jednom prutu stale nechavam.

NPetr.J - Profil | Ne 1.1.2017 13:01:26

venybit >> Hezky napsane, to ze zerou pokazde neco jineho, to opravdu znaci mimoradnou inteligenci. Treba takovy delfin, to musi byt proti kaprovi naprosty hlupak, ten zere jenom ryby. Moje mama ma slepice a ty jsou taky mlsne jako svine, pokazde zerou radeji neco jineho. Jednou si vyhrabe zizalu, podruhe zere namocene pecivo, jindy zase psenici a nebo brambory, to urcite znaci jejich mimoradnou inteligenci. Asi se jim kapr i trochu priblizuje.

Narnošt - Profil | Ne 1.1.2017 12:39:30

Řekl bych,že samotná chuť koulí možná nějaký vliv má,ale tak možná nejdřív pátá v pořadí.Nejdůležitější vždy bude výběr místa,kde leží a ruku v ruce s ní prezentace nástrahy.
A pak také jak koule pracují při různé teplotě vody.Jestliže použiju ve studené vodě vysloveně kapří mňamku do teplejší vody,jen se zapouzdří a vysílá okolo asi tolik signálů,jako kamení okolo.
Tyhle věci prostě jsou a budou vždy důležitější než jestli chytám na kaviár-chili nebo monster kraba...

NC@rpSt4r - Profil | Pá 30.12.2016 21:46:10

cechura09 >> vsichni treba ne.. :) ja jsem zatim spokojen :)))

Nroce - Profil | Pá 30.12.2016 19:41:21

čím větší firma,tím větší ryby

NVodní kurka - Profil | Pá 30.12.2016 19:39:32

Chytal jsem vedle chlapíka na koule. On chytal na Nikla a popisoval to,jakože tam napral ty nej koule. Já jsem den před tím zakrmil koulema z Hulína a nahodili jsme ve čtyři ráno. Musím ještě dodat,že tam chytali dva vedle sebe. Pět minut po čtvryé první jízda a krásný kapr 65.cm.šel zpátky. A potom už to jezdilo co hodinu pravidelně a trvalo to do odpoledne. Fakt šly pěkné ryby. No ten byl ze mě na prášky. Jeho kolega ryby a vše kolem férově pochválil a uznal. Ten co vychvaloval značku a že nad to není už tu není a mě zůstala krásná vzpomínka na celý život. Jinak se dá spokehlivě nachytat i na ty nejlevnější koule...třeba Decathlon. Kdo nevěří ať vyzkouší.

Nroxtidy - Profil | Pá 30.12.2016 14:51:45

murphyy >> mi rekni kolik masa vyhazujes od obeda :-)
Vezmi si, ze denni krmna davka psa krmeneho barfem jsou 2-3% jeho telesne hmotnosti (pro dalsi vypocet budu brat prumer 2,5%). Krmna davka by se mela skladat zhruba z 50% masa, 10% vnitrnosti, 10% kosti, 20% zelenina, 10% ovoce.
Krmna davka pro 40kg psa bude tedy 1kg a polovina z toho by melo byt maso a zbytek viz vyse. To by si musela u obeda dat cela rodina jenom prilohu a maso byste museli vsichni nahazet psovi, abyste ho uzivili :-)))

NSerjoža - Profil | Pá 30.12.2016 10:28:57

Pamatuju dobu kdy se nekrmilo ničím.Prostě přišlo se k vodě nahodilo se(co dům dal) a ryba to našla a zabrala.Ted k vodě přijde 5 odborníků každý tam vysype 50kg žrádla nahodí a čeká než se ta ryba k tomu prokouše většinou se přežere a odjede někam trávit.a je té rybě u zadní části, jeká je to značka a na jeké cajk se chytá.
Něco jinyho je na soukromém revíru,kde ti za 4000kč hned u brány prodají zaručené krmení na které chytíš obrovské ryby,které musiš vráti zpět.(To je jen hra o prachy)Protože nic jinýho ty ryby neznají tak to zhltnou,přece nezdechnou hladem.
Ted odbočím.To samo žrádlo pro psi.Někteří psi nikdy narmální jídlo naviděli za celé život.
Vše se dělá uměle ať se kšefty hejbou.

N-bedna- - Profil | Čt 29.12.2016 18:31:30

Skraff >> To je materiál ten drvoštěp,co?:-)
Sotva z něho Hálí,Bélí a Zélí udělali doktora,a už z nás dělá pacienty.:-):-):-)

Npava - Profil | Čt 29.12.2016 17:52:32

Jak jsem pochopil, možná, by neškodilo pobavit se tedy o tom co je důležitější k záběru od kapra než koule.Mě, by celkem zajímaly konkrétní rady, postřehy, nápady, zkušenosti s tím jak číst vodu, nebo co to vlastně je -číst vodu, podle čeho si vybírat ideální lovné místo atd. Já číst neumím a věřím, že je nás víc, ale je potřeba se stále učit.

NS&F - pescador - Profil | Čt 29.12.2016 17:10:37


Značka koulí 100% nerozhoduje. ,,Záleží vždy co v nich máš " !! :-)

Nneprduch - Profil | Čt 29.12.2016 15:05:13

TomasBrno >> Kdybys potřeboval značku opravdu selektivních koulí, tak za menší úplateček (může být i v krabici od vína) ti to prozradím. Velmi často se mi na kouli oběsil cejn nebo jiná bílá ryba, co do toho mlátila, někdy se swinger ani nehnul, jako tomu bylo v případě na fotce. Ale teď trochu vážně, také jsem ještě do loňska občas podlehl reklamě a nakoupil od našich věhlasných výrobců či překupníků. Nakonec jsem zůstal u červených halibutek. Letos svého největšího (84 cm) mám také na halibutku a ještě prozradím, že kromě ní na vlasu byl i středně velký španělský slizák. Druhého největšího kapra mám na hnusnou chlupatou housenku. Chce to zkoušet, měnit nástrahu atd. Jak ti tady už psali mnohem zkušenější, je to o místě, času a štěstí. Tak ať se daří a nenech se oblbovat reklamou. Zhlédni nějaké video, jak kapři luxují kukuřici a teprve pak náhodně vezmou boilí.

NPvl - Profil | Čt 29.12.2016 14:41:02

tydra56 >> Je to asi jako s lidma .. někdo na to má koule Někdo nemá . Já jsem teda ve "dvojce"

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 13:29:21

Slavíček >> Tak on předpokládám nejezdí na Labe, ale spíš na Dyji. No a tam taky občas chytím na kouli třeba jesena, ale víc mě zlobí parmy než třeba tloušti :o) Stalo se mi, že jsem si rozkrmil flek pod břehem a nastěhovaly se mi tam parmy. Tahal jsem kousky mezi tak 55 a 75cm jednu za druhou. Brutální záběry, div nesebrala i prut do vody. Dva výpady do proudu a šup do podběráku. To je potom lepší ani nenahazovat nebo to hodit úplně jinam. Jak to najdou, je to peklo a nepomohou ani velikosti 35mm :o)

Ntuzemak - Profil | Čt 29.12.2016 12:27:20

TomasBrno >> jen utratiš majlant za zázračný koule,a houno velkyho chytíš...najdi si záznamy z letošního Tovačova,tam teprve zjistíš,že zázračná kulička neexistuje,jak to propaguje x výrobců...jen tahaji z bláznů jako seš ty,jejich prachy..

NSlavíček - Profil | Čt 29.12.2016 12:26:02

TomasBrno >> jinak prvni je misto pak co tam hodis nakonec navazec moje zkusenost je takova ze na nastraze zalezi pokud ji ryba nechce nepomuze ani ten nejlepsi flek

NFishky - Profil | Čt 29.12.2016 9:42:01

TomasBrno >> Tome, stále mi přijde, že se snažíš chybu najít v koulích, a myslím, že si nerozumíme. Ty bys měl v první řadě věřit sám sobě, tomu co děláš, že to děláš dobře, že umíš najít rybu, zakrmit, zaujmout, zvolit správnou montáž... a až pak, až si budeš jistý v kramflecích, že to co děláš děláš správně, řeš a hledej zlatý grál mezi koulema ;-)

Nyvana - Profil | Čt 29.12.2016 9:09:35

TomasBrno >> Tomáši,jestli čekáš,že ti tady dá někdo návod,na co kde chytat,tak takový návod opravdu neexistuje.Kluci ti to píšou dobře,všechno je pouze o hledání,vlastní zkušenosti,vodě,místě.....a když tohle všechno budeš vědět,tak pořád tě ta voda bude překvapovat.Co jeden den fungovalo,to už druhý den nemusí být pravda.Za chvilku tu budeš mít mraky značek,druhů a myslíš,že ti to bude k něčemu?O level výš půjdeš,až si uvědomíš,že to záleží pouze na tobě.

NTomasBrno - Profil | Čt 29.12.2016 8:51:05

Kocháč >> tak to bych musel.mit rok dovolenou abych skusil všechny kule od firem :D

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 8:36:46

Přemas >> A k rozhodnutí by mu mělo stačit tak 8-10 kuliček od každého druhu, co se tam budou prodávat. A pro jistotu od všech firem :o))))

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 8:27:56

TomasBrno >> Myslím, že jsem to pochopil dobře. Už to slovní spojení chytací a krmná koule mluví samo za sebe. Já znám třeba úspěšné rybáře, kteří krmí kvalitou a chytají třeba na navoněnou pěnu z toho místa. Jako koupit si ty " levné" krmné koule, tím zasypat flek a potom do něj položit jednu nabušenou kuličku, to taky nemusí být ideální řešení. Neber to zle, ale bude tě to stát spoustu peněz než příjdeš na to, že to není až tak důležité.

Nkareldj - Profil | Čt 29.12.2016 8:17:38

Když ryba útočí sežere všechno co najde, když neútočí je to o náhodě, trefíš kouli chytíš rybu nebo ryby, netrefíš chytíš ho... jen bohužel každý den ne každou výpravu je to jinak, nikdo nežere celý týden to samé, ani ryba kromě dravců. Jsi na výpravě a hned první den si zachytáš nebo sedíš tři dny bez záběru - netrefil jsi se, to je všechno, to znamená buď se zblázníš z toho co tam dát nebo si na rybu počkáš až dostane chuť na to co tam máš.

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 8:17:35

TomasBrno >> Proč chceš zachovat chuť a druh? Proč se tak svazuješ? Vem si s sebou tři druhy různých koulí a které budou ryby akceptovat, na ty chytej. Jsou vody, kde to jde třeba na masovky, jinde třeba na sladké nebo třeba na kořeněné. Měj u sebe všechny tři možnosti a zkoušej. Největší kravina je furt něco hledat.

NKocháč - Profil | Čt 29.12.2016 8:10:00

TomasBrno >> O značce to není na 100%. Každá firma má ve své nabídce kuličky, co jsou lepší a potom dejme tomu i průměrné. A v tom je zakopaný pes. Které to jsou ty lepší? A tím si lidi zbytečně přidělávají vrásky a kuličky přeceňují. Úspěchu se dá jít naproti lépe než výběrem koule. Třeba výběrem místa a taktikou lovu :o) I ty návazce jsou na tom podobně jako ta koule. Mnohdy stačí obyčejný klasický návazec, ale jsou i situace, kdy je potřeba se nad montáží zamyslet, ale i ty montáže jsou stejně jako výběr koule podle mě až na druhém místě.

Ndrvoštěp - Profil | Čt 29.12.2016 8:07:05

Kocháč >> Dám to přečíst pár kolegům,předsezoním sběračům značek a po sezoně zatracovačů a opět hledačů ;)