Kapří čich!

Ahoj, zajímalo by mě, co kapr cítí z nástrahy. Chci říci, že se mi zdá mnohdy až úsměvné, jak na rybářských výstavách rybáři horlivě čichají ke všem různým vzorkům a konstatují např.: „Jó to voní zajímavě, na to by určitě brali!“ Tedy co kapr z nástrahy vnímá jako pachový signál, je to stejný signál, co vnímáme my, který se šíří vzduchem? Co kapr cítí? Někdo říká, že čichem vnímá výživnou hodnotu nástrahy, jak to je a jak se vůně šíří vodou?
Autor diskuse: Luky61 - Profil , 20.4.2016 kaprařina - nástrahy, návnady
10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRadek Fox - Profil | St 20.4.2016 23:43:36

Luky61 - >> Všechny ty smrady, vlastně krásné vůně, jsou dělané na samotné rybáře, to my jsme tím chytaným druhem a funguje to :-))

NRK - Profil | Čt 21.4.2016 9:08:24

Radek Fox to napsal dobře.Chytáme se hlavně my.Když se někdo vykašle na věčné testování,tak bude chytat pořád stejně.Nic zaručeně universálního neexistuje.Je to jako s krémem proti vráskám.Pořád nové receptury,ale bába zůstane bábou....

NRadek Fox - Profil | Čt 21.4.2016 22:19:22

Luky61 >> Na těchto sránkách už se o tom nejednou psalo. Já znám pár lidí, kteří nedávali do směsi žádné exence a normálně ryby chytali. Můj parťák dával v devadesátých letech do směsi pouze sardinky v oleji, samozřejmě přidal i vejce, udělal bobky a kapry nachytal. Jsme tou reklamní masáží úplně vykolejení a asi jen vyhazujeme prachy. Dříve jsem byl přesvědčený, že na boilie bez extraktů nachytám méně kaprů a v nejhorším případě žádné, byl to omyl. Jednou mi mnou používaný GLM extrakt došel a já zachytal i bez něj, tudíž to chce používat vlastní rozum a jít svou cestou ;-)

Ndoliz - Profil | St 20.4.2016 19:42:51

Luky61 - >> Zbytečná otázka, článků na tohle téma je na internetu dost http://lmgtfy.com/?q=Ryb%C3%AD+%C4%8Dich

NRK - Profil | Pá 22.4.2016 9:13:02

Radek Ráliš >> Radek Fox - 21.4.2016 23:40:24 >>
a Lucky61
Jenomže o tom tu nechce skoro nikdo slyšet, protože tím pádem padá na lopatky celá ta hra na ,,ochutnávej a já na to příjdu" , pracovní název ,,hra na slepou bábu"
Celé je to ze strany výrobců-prodejců o byznysu a ze strany chytačů je to příjemná hra, bez které to ztratí kouzlo. Protože, když jednou chytíš a soused ne , tak je to tvojí zásluhou, koulema . Když je to opačně, tak jsi měl použít jinou kouli a říkáš si,,já věděl, že sem měl dát tutifruti"
A takhle to bude donekonečna. Ne každej je připravenej na pravdu, když je naplánováno do konce života.........

NRadek Fox - Profil | Čt 21.4.2016 23:40:24

Sumect >> Čichá, cucá, cumlá, boilie má tolikrát v tlamě, že bysme se z toho zbláznili, a proto je nejlepší investice do ostrého háčku /dobře navázaného/, než do esence za 800,- Kč 100ml ;-)

Nkareldj - Profil | Čt 21.4.2016 16:43:11

to že kapr žere to co cítí je celkem logické,potmě určitě nic nevidí a že bylo popsáno že kapr vnímá vůně podobně jako člověk ví asi všichni,tak by snad měl sežrat to co mu zrovna odněkud zavonělo...pokud něco sežere a jede mu to i posežrání je pravděpodobné že se k tomu vrátí a bude to žrát dál,třeba až do doby než sežere tu pravou kouli nebo peletu nebo něco a dá nám šanci ho chytit.V tom jsou úžasné podvodní videa,spolkne kouli která mu voní ale nechutná tak zase odjede a nevrátí se,když mu i chutná tak se vrátí a žere dál dokud se nesplete - většinou to je ta poslední co tam zbyla,stejně se chováme i my,taky si jako poslední necháme zákusek nebo cokoliv jiného kde nám něco vadí - to jsou ale situace na které i vidí,možná i proto nejlépé berou v noci,když nevidí. když budu jíst potmě taky sním co mi zrovna padne do ruky.. jako příklad - smažené tvarůžky bezpečně vyženou z hospody polovinu lidí,pár lidem to nevadí a pár lidí by se po nich utlouklo . je to pro ně nejlepší parfém,stejné je to třeba s ostrým jídlem,voní mi,ale vadit mi bude až ho ochutnám a dám si třeba jahodu nebo banán...

NHalen - Profil | Čt 21.4.2016 16:36:31

Scopex voní rybářům i rybám! To je ověřený fakt desítkami let! Jináč, před dvěma desítkami let fungovala na Rozkoši nejlíp jahoda. Kuličky mohly být v podstatě z odpadu - žádná výživová hodnota, ale jak byly namožené v potravinářské esenci jahoda z drogérie, fungovaly. Čistě vysílaly jen pachové signály a chuť byla sladká - cukr. V podstatě v obchodech nic nebylo, dnes je to složitý vůbec něco v těch stovkách produktů vybrat. xD

Nmedák - Profil | Čt 21.4.2016 12:31:37

Radek Ráliš >> Radek Fox - 21.4.2016 1:00:01 >> To bysme se asi o lidech, potažmo o sobě dověděli pěkný věci

NJiří Šindelář - Profil | St 20.4.2016 23:38:15

Luky61 - >> Normálně to vočuchá, ochutná a když se mu to nezdá tak to nechá. Tohle je nekonečný téma. Každej kapr je jinej, mě taky nechutná koprovka a mýmu taťkovi zas jo. Potravní signál se vodou šíří, jak jinak by ty ryby našli potravu.