Použití partiklu na jaře.

Používáte do jarních studených vod partikl?

Jaký partikl nejčastěji používáte do studené vody?

A) Tygří ořech3%

B) Řepka34%

C) Konopné semínko12%

D) Kukuřice32%

E) Javorové semínko4%

F) Hrách3%

G) jiné.....6%

H) Nepoužívám partikl7%

Od 18.1.2015 hlasovalo 113 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nneutral - Profil | Po 19.1.2015 20:50:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mojchy Master - >> Nemalá nevýhoda partiklu je v tom,že velmi láká bílou a malou rybu.Chytal jsem mnoho let jaro na revíru(50ha),který byl plný plevele a malých kaprů.Navíc na místě,na kterém jsem musel nástrahu házet cca 100metrů šikmo ke břehu,mezi stromy.Přes den s boží pomoci a zaťatou,orosenou ďupkou reálné,se špatným větrem očistec a v noci nemyslitelné(no čas od času se mi to s deseti pivky na kuráž povedlo,ale mnohem častěj jsem místním sumcům zpestřoval jídelníček olovem omráčenýma veverkama na hladině:)))
Tento flek ale pravidelně a přirozeně navštěvovali i velcí,opatrní kapři a to zvláště v nočních hodinách.I přesto,že toto místo,které bylo od hráze,ze které jsem chytal vzdáleno 100m,šlo komfortně zakrmit čímkoliv,včetně partiklu rukou z levého břehu,ze kterého byl zákaz lovu.Musel jsem tomuto pukušení odolat,bo bych tím přilákal malou šepleť a násaďáky,vystavil své nástrahy nebezpečí zamotání,nebo záběru malé ryby a tím si odradil staré mazáky na dlouhé hodiny,či dokonce dny,nemluvě o opětovném nahazování na slepo.Tohle všechno by navíc byl doslova magnet na sumce,kterých bylo všude kolem nehorázné množství.
Chytal jsem na samodomky,které obsahovaly pouze 4 ml/kg posilovače scopex-Top Secret,40g cukru,vejce a 0% rybích mouček,právě kvůli spoustě sumců,kam oko dohlédlo..Přesto,že jsem měl každý den cestu kolem do práce,předkrmování se nekonalo.Spoléhal jsem pouze na to,že tam kapři jezdí přirozeně a ty nejmazanější z nich by jakákoliv větší změna na dně,nedej bože koberec z kulí odradila..
Byl to určitě nejšílenější flek z celé vody,za ty roky mě hodně naučil a obdaroval mnoha nezapomenutelnými zážitky.Teď už tam nechytám,bo i když jsem tam jezdil výhradně přes týden na noc a víkendy jsem vynechával,do nekonečna to tahat beze svědků bohužel nešlo.Najeli"profici"s desítkama kil partiklu a boilie,ořezali větve a keře,mezi které jsem to tehdy švihal a diví se,proč se po jejich UK UNHOOKING MAT valí přes den akorát slunko a v noci oni sami...

Nmirdas7777 - Profil | Út 4.4.2017 8:25:49

Škaris >> Koupím v Tesco sáček 300g , nebo i 2,5 kg z Makra, jde používat i nespotřebované zbytky z plechovky, odsypu zmrzlé do plastové lahve nechám rozpustit 2/3 v lahvi , klidně i zavřené a neřeším nic, vozím v autě , celé léto, a neřeším teplotu, jen dojdu k vodě otevřu , bud nastřílím prakem s košíčkem, nebo nahážu rukou. Kukuřice je jak kdybych jí otevřel z plechovky, akorát je nakvašená po alkoholu. Není na tom co zkazit, bez zalívání, soli, vše odpadá.

Nmirdas7777 - Profil | Po 3.4.2017 10:04:40

Používám mraženou kukuřici, celoročně, vsypu do plastové lahve s širším hrdlem, nasypu do 2/3 lahve , hodím do auta , vozím a odebírám kdykoliv potřebuju. Kukuřice chytne takový alkoholový nádech, vydrží i 4 měsíce v autě.Extrémní horka v autě nevadí, jen je láhev malinko pod tlakem. Odpadá mi kupování mražené, nebo kuku ve skleničce. Ryby to zobou a já ušetřím .

NToufi - Profil | Pá 18.3.2016 19:02:10

wlcakk >> Kukuřici nechám namočenou den, pak ji uvařím do měkka, musí jít snadno rozmáčknout mezi prsty. Nechám schladnout, celé to přeliju do barelu a zaleju vodou, (někdo dává i kefír) tak aby byla kukuřice bez přístupu vzduchu a zavřu víkem. Potom kukuřici postupně odebírám, ale je potřeba dbát na to, aby byla kukuřice zatopená.
Řepka a lněné semínko stačí dát do kbelíku a spařit horkou vodou, pustí olej a začne silně vonět.

Naligator - Profil | Ne 18.1.2015 20:44:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mojchy Master >> Já na něj chytám běžně a taky jím vnadím.Na vnazení ho nechám 24 hod namočené a pak 30 min vařím.Na chytání ho pouze namočím a už nevařím.Ono má totiž podobnou strukturu jako hrách a po uvaření má tendenci se půlit, ale neuvařené drží na vlasu pěkně.Jo a počítej s tím, že když ho budeš namáčet, tak zvětší objem cca 3x, dobré je, když do vody, kde ho budeš máčet, přidáš nějakou esenci nebo příchuť a semínka ji pěkně natáhnou do sebe

NChosé 2 - Profil | Ne 18.1.2015 9:01:06

Na jaře do studené vody nepoužívám partikl. Svého času jsem i krmítkovou směs prosíval.
Většinou však jarní lov začínám na plavačku a feeder. Do vody hážu několik kuliček švestkové velikosti a dle záběrů přihazuji.Do směsi někdy přidávám červy, kukly, nebo nasekané žížalky. Cílené ryby jsou však jiného druhu než kapr, ačkoliv ten si to téměř pokaždé také najde.