Kaprový prut pro mne

Ahoj, potřebuji poradit s tím, co vlastně chci. Sháním nové (a zároveň první) pruty hlavně na kapry. Rozhodně nejsem kaprař a příležitostné lovy na boilies jsem dosud řešil použitím medium feeder prutů. Po pár záběrech od větších ryb jsem však musel názor na zdolávací vlastnosti feederů přehodnotit. Prostě je na to třeba lepší "cajk". Takže hodně dlouho vybírám a mám čím dál větší zmatek. Vím, že dobré by byly asi pruty o délce 360cm a křivce na 3lb, dál ale tápu. Nevím, jestli teleskopy, troj a nebo dvojdíly. Každej říká a doporučuje něco jiného. Dvoudíl je prej v akci nejlepší a do auta ho i narvu, do kufru však už ne a docela dost chodím na ryby pěšky a nebo na kole, navíc tu máme sakra zarostlý břehy.
Chytám na menších vodách a rozhodně nejsem rybář, kterej někde zaváží 300 metrů. Takže lovím hlavně na Ohři, občas na Labi a menších stojácích okolo 3 ha. Od prutu čekám, že dokáže bez přetěžování nahodit zátěž okolo 100g a mimo kaprů ho budu používat i na dravce (položená, plavaná).
Pruty v mojí relaci jsou si podobné jak vejce vejci a žádný jsem zatím neměl v ruce. Jen podle e-shopů se mi líbí za trojdíly DAM MAD D-Fender II 360 cm 3lbs, za dvojdíly Carp Conqueror a za teleskopy taky MAD D-Fender II. Ale který typ prutu vybrat, to vážně nevím.
Pár prodejců a servisáků mi řeklo, že dvoudíl má opravdu znatelně lepší vlastnosti, další zase tvrdí, že muškařský pruty se taky teď běžně dělaj na 3 a víc dílů a je to stejná akce jak u dvoudílů, jiný zase tvrděj, že teleskopy teď frčí nejvíc a akcí jsou naprosto srovnatelný a já surfuju a pořád chytám na chudáky feedery, který přetěžuju až jim loupe v páteři.
Nuže, co byste mi doporučili a proč?
Předem díky za podnětné odpovědi.
Autor diskuse: Ychtyl - Profil , 25.8.2014 kaprařina - náčiní, doplňky

Nachos - Profil | Po 25.8.2014 23:50:29

přesně jak píše Lucky :) nic kloudného se nedozvíš :) neuvažoval jsi o heavy feederu? já ho používám na řece jak na dravce tak na boilies když už jsem unaven z neustálého přehazování :) jinak u kapráků za mě trojdíl...není tak dobrej jako neprektickej dvoudíl ,ale ani tak špatnej jako praktickej teleskop..takovej rozumnej kompromis :)