Boilies Richworth - zapomenutá legenda?

Zajímalo by mne, zda se ještě dá koupit Boilies Richworth Euro baits 20 mm Bioplex 1kg.
S tímto boilies jsem začínal a mám na něj dobré vzpomínky. Bohužel je už delší dobu pryč z regálů. Na prodejnách leží už jen staré zbytky v balení po 400g.

Jakým boilies jste vy začínali, resp. na které staré věci rádi vzpomínáte..

Vývoj jde stále kupředu a některé bobule od výrobců už vlastně nejsou bobule, ale high super bomba, která chytá kapry i na Sahaře.
Autor diskuse: gurmán - Profil , 7.8.2010 kaprařina - nástrahy, návnady
11 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NObiš - Profil | St 20.4.2016 16:46:05

Kuwa nevííím... mě to kapři nežerou... :( Né,dělám si prdel.... Taky tyhle kule rád používám. Proč né... jsou levné a účinné...O to přece jde. :)

Ngalilea - Profil | St 20.4.2016 16:15:08

wywar >> Koule samotná je dle mého tak 5% úspěchu...Hlavní je lokalizace ryby, předložení montáže a pod. Ale pokud chytám stejně a na Richworth to jede nejlíp, tak to náhoda asi nebude.Možná bychom se divili na co byli někteří focení pupící v rukách některých testerů chyceni. V mnoha případech možná ne na to co je pod fotkou prezentováno jako nástraha...No, ale neudělej to když to pomůže obchodu a zvedne prodej nástrahy jménem např. "zpocený Francimór".Vždy se přece najde dost troubů, kteří na to skočí a to pětikilo za kilčo s radostí vysolí...

Ngalilea - Profil | St 20.4.2016 15:32:54

Loni jsem zkoušel příchuť švestka a byla to fakt jednička. Dala na frak dynamite baits (the source),
Hulínu (Calypso,Mefisto) a vlastně všemu na co jsem chytal.Jediná koule, která se tomu přibližovala byl Berkley Gulp Carp (tuna spice), ale také jak kde...Švestka byla učinná prakticky všude.Sehnal jsem k tomu za lidovku v rybářství dip švestka (Richworth) za pade (výprodej). Skočil jsem po něm jak
imigrant po sociálních dávkách v Německu.S pár kuličkama v PVA bomba!!!Letos do něj půjdu znovu.
Pro někoho je to jen navoněná soja, ale chytá.Chci zkusit ještě Complex a láká mě javor.
Moc mě mrzí, že nikdo nedováží jejich vyšší řady.Bohužel...:-(((.Za mě fakt pecka...Možná není tak selektivní, ale chytá.A o to mi jde.Někdy mi připadá, že pokud někdo nechytá na koule minimálně za 500, není in. A pokud si na týden nevezme 40 kilo koulí a 50 kilo pelet, je úplně out.Nemám tolik času ani financí, abych mohl dělat velkokrmiče rybí osádky. Jde mi o to, abych si zachytal (kapry pouštím) a to že chytám na pro někoho šit, je mi úplně jedno.Jak jsem uvedl výše, chytal jsem i na koule, které mají jméno a jsou v kurzu, ale Richworth jim to prostě nandal.

Npeeta@carp - Profil | Čt 31.7.2014 15:15:09

Hope >> trochu ti ozivim spomienky ....v lavo banan ,v pravo tuttifrutti Mosella 2x25kg. To boli balenia. Dnes sa smejem ked vidim ze sa predavaju 250g-400g balenia. Vsetko sa minimalizuje. Dokonca mosella mala aj 5kg vedro varenej megakukurice,atd..

NHope - Profil | St 23.7.2014 12:31:19

gurmán - >> Když se ve svých vzpomínkách o boilies vrátím o 16 let zpátky, tak se mi vždy vybaví firma Mosella. Tehdy jsem v blízkosti mého bydliště měl pouze jedny rybářské potřeby, kde měli boilies právě od této firmy. Po uplynutí pár let rozšířili nabídku, také o firmu Ritchworth. S touto firmou už jsem tolik zkušeností neměl, protože jsem začal chytat na boilies Českého výrobce.
Mosella to byl tehdy opravdu pojem. Nejvíc vzpomínám na příchuť "Banán" ta byla úplně famózní.
Když přestal banán účinkovat, tak jsem zkoušel další příchutě :
1) Kukuřice
2 )Jahoda
3) Vanilka
4) Scopex/ryba - na toto boilies se mi podařilo nachytat celkem dost amurů.Dodnes se mi to nechce uvěřit.Velikost koulí byla neuvěřitelných 28 mm .....
To už ovšem nebylo ono, nebo si na to kapři v mé lokalitě zvykli :-)
Prostě na banán od Moselly mám vzpomínku do konce života.

NDopyta - Profil | So 22.6.2013 19:58:34

tak dneska Labe a Švestka... :)

NMorus - Profil | Čt 31.7.2014 9:32:32

Ewa Farna >> budeš se divit ale kilovka na 4 dny stačí, vykašli se na to co nám furt servírujou výrobci, že bez krmení tun kulí nic nechytíme. Já mám třeba pytlík švestek od Riche od loňskýho roku, kaprů jsem na něj nachytal bez přehánění okolo 30-40 a mám pořád půlku pytlíku. Krmím jen 2-4 kuličky k montáži, pokud nakrmím předem 5 kilama pelet tak nakonec je výsledek úplně stejnej.

NMorus - Profil | St 30.7.2014 8:44:55

Koukám že se tu zase řeší že Richworth euro je jen navoněná mouka. Víte co, až zkusíte (jako já už několikrát) na jeden prut dávat ovoněnou mouku a na druhej věhlasnou českou značku za dvojnásobnou cenu z masových mouček a dalších zázraků a bude vám to jezdit hlavně na tu ovoněnou mouku tak rychle změníte názor. Už jsem se naučil že je lepší mouka která chytá než předraženej zázrak z reklamní masáže kterej sice taky chytá ale podstatně míň. Je pravda že ta euro řada není vhodná na dlouhý masivní vnadění, ale většina rybářů chodí k vodě na víkendovky nebo max na týden a tam se to použít dá. Když chytám na euro týden, po 4 dnech změním příchuť a šlape to furt dál a dál. A co se týká těch nových S-core (v ČR bohužel nejsou) tak si nemůžu stěžovat, chytám je od jara a málokdy se mi stalo že bych byl bez záběru.

NGordon713 - Profil | St 23.7.2014 10:59:06

Complex šlape aj u nás ešte sa chcem vraťit k tutti frutti to išlo v minulosťi na menších vodách a bahnitých ako besné, bez predkrmovania Fish meal mix nám ide trochu slabšie . Skusili sme zcelou partiou rôznych vyrobcov na roznych vodách ale postupne sa vraciame k osvedčením starím značkám . Uvidíme ako sa ukáže nový S-core.

Nlado40 - Profil | Út 22.7.2014 14:21:48

molca >> pojedu se synem nekam na tyden, tak něco od nich zkusim a mám v plánu se bliže kouknuot na koule od Berkley. Konkrétně řadu Gulp! Doufám, že jsem to napsal správně aby mě štamgasti týhle značky nelynčovali.

NMorus - Profil | Čt 22.5.2014 8:59:30

včera jsem byl na rychlou rybačku na jedný pískovně a zkusil jsem novinku od Richworth S-Core, objednal jsem z Angie ve 14mm. Bez zákrmu během 3 hodin 6 kapříků. na druhým prutu jsem měl asi 2 hodiny pikantní švestku od mika a na tu to nic nedělalo tak jsem tam dal s-core a během 15 minut tam byl taky. Takže s-core na rychlý chytání bez krmení se mi zatím hodně osvědčilo.

NMARTIN K. - Profil | Čt 6.2.2014 12:26:29

Brtek >> ne jen v UK. Je to skoda ze tahle znacka nemá poradne zastoupeni. Prodávají se tu jen sracky které ani v Anglii nesezenes viz rada Euro.