Prostě nevim!

Každý den po práci jezdim na nedaleký revír.Voda je zde průzračná a hluboká.Dno je poseté překážkami a do vody asi do vzdálenosti 50m se táhne zbytek lesu.Na konci je hloubka kolem 8m.Čistoty vody využívám.Potopím se i s nástrahou na dno,tam ji položím a zasipu směsí partiklu a boilí na které chytám.Po půl hodině to občas pípne,ale to je vše.Zkoušel jsem háčky zmenšovat zvětšovat,taktéž délku návazce jsem měnil,nástrahy plovoucí,potápivé na panáčka,kukuřici a stále nic.Vždy po odeznění pípanců se na místo potopim a to je dokonale vyluxovaný kromě nástrahy.Jestli někdo víte co stím tak poradte.Díky
Autor diskuse: Šuli - , 13.8.2003 kaprařina - nástrahy, návnady
4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NLUKAS-S. - Profil | Pá 15.8.2003 19:41:57

Tak teď já: vybodni se na štětiny déčka a jiné cipoviny.
Pokud na dně nezůstane vážně nic jen tvoje nástraha pravděpodobně jde o ryby poměrně dost opatrné,zkus tohle:
Vykašli se na partikly, rozpustné pelety a jiné hovadiny jen budeš zbytečně upoutávat pozornost bílé ryby.
Použij čistě boilie a to jen na živočišné bázi(krab,mušle,ryba,oliheň atd.)hlavně musí bít tmavé nenápadné barvy(hnědá, černá, zelená), proč tahle barva a příchuť?
Ryba si na ni mnohem snadněji navykne než na boilie sladké, a tmavá barva nebude tak nápadná a ryby budou mít vůči ní větší důvěru než k nástraze křiklavé barvy.
Co se týče vnadění jenom boilie, na co chytáš tím také vnaď, zbytečně se nepotápěj.Ke každé montáži přihoď dvě hrstě boilie stejného průměru na které chytáš, doporučuji 18-20mm.Jednoduché a učinné.
Montáž zvol jednoduchou a nenápadnou čím méně umělé hmoty tím líp.Doporučuji nepoužívat PVC hadičky, čistě jenom závěs na olovo a návazec.
Jednu montáž zvol s pevnou zátěží a kátkým návazcem (10-12cm)a druhou s průběžnou zátěží s delším návazcem 40-50cm.
U průběžné montáže pozor je třeba ihned reagovat zásekem na sebemenší pohyb signalizátoru.
Na pevnou montáž můžeš použít větší zátěž ta pomůže k samozáseku ryby, na průbežnou použij spíš menší zátěž, nepoužívej větší zátěžě než 100g jeto zbytečný a pokud je ve vodě hodně vázek tak ti větší váha olova jen zvyšuje pravděpodobnost uváznutí i prut dostává zbytečně naprdel.
Háčky vol úměrně velikosti k nástraze doporučuji MUSTAD-ULSTRASPORT, OWNER-CARP-AYAFS-50924.
Prakticky by měla bít celá montáž barevně sladěná ze dnem, žádné výrazné barvy zbytečně by v rybě vzbuzovala nedůvěru a to včetně silónu i šnůry.
Vyškoušej a potom napiš jak jsi pochodil.
POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Četl jsem v jednom článku, kde rybář líčí podobný problém jako máš ty nakonec k neuvěření zjistil, že mu jeho krmné místo luxuje hejno hladových raků, kteří tam nenechali vůbec nic kromě jeho nástrahy, kterou samozřejmě nemohli odnést.
Zdá se mi to neuvěřitelné, protože rak ja masožravý ale né nemožné.
Tak si zjisti jestli se vtom daném revíru nevyskytují ve větší míře raci,kteří by díky málo přirozené potravy likvidovaly vše coje na dně.
PŘEJU MNOHO ZDARU.

NAzbest - Profil | St 8.6.2011 21:25:08

Ledňáček (Iceman) >> nemáš prostě cvik z Brodící sukně:-))

NLedňáček (Iceman) - Profil | St 8.6.2011 18:04:05

Azbest >> Ty woe, já jsem ale pomalej, to je hrozný :-) Máš pravdu :-)

Nbrach - Profil | St 20.8.2003 6:47:52

Helď, musíš dávat minimální nástrahy, rybám tam je taková zima, že neotevřou pořádně papulu..:))
Ale mohly by se tam potopit lahváče!