Nákup v Německém Anglermarkt

Prosím o pomoc , nebo radu.Zaplatil sem si pruty sportex v německém E-shopu 4.12.2023 . a do dnes mi nic neposlali . Prosím nepomohl by mi někdo s komunikací v Německu ??
Autor diskuse: Roger - Profil , 27.3.2024 kaprařina - ostatní
6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMKulicka - Profil | Čt 28.3.2024 9:18:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Wamp >> Naprosté minimum (zákonná povinnost), které musí mít německý eshop aby se dalo uvažovat o objednávce je záložka/info (většinou v zápatí stránky) zvaná "Impressum" Příklad: https://www.mur-tackle-shop.de/Impressum. Pokud to daná stránka nemá, tak ruce pryč.

Nferdoz - Profil | Čt 28.3.2024 7:42:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je vhodné platiť nákupy na e-shopoch kreditnou kartou, takéto transakcie sú tam poistené. Reklamáciu pri nedodaní tovaru riešiš potom vo svojej banke. Sám to už musel absolvovať, banka po 30 dňoch poukázala zaplatenú sumu namôj účet. Alebo službou paypal.

Nbart.bm - Profil | St 27.3.2024 19:40:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No takže asi takhle. To na co jste zvyklí v Česku tady neplatí. Při reklamaci je normální doba 6-7 týdnů a nikde se nedovoláte. Žádných 30dní jak u nás a peníze zpět. Pokud máte zboží déle jak 6 měsíců myslím, tak dokazování že k poškození došlo ne vaši vinou ale kazovým zpracováním či špatnou výrobou je na vás. Co se týče dodací doby,je tu klidně i 4měsíce pokud zboží není skladem nebo není v kamionu někde za rohem na cestě. Dolovat prachy je na dlouho. Občas pomůže odvolání ,že celou záležitost předáte do rukou právníka nebo D.A.S. Ale je to fakt jen občas. Sám už čekám u MurTackle s reklamací prutů od 4.1. a jediné co mi sdělili a to až sem se ozval,že pruty byly poslány no Anglie výrobci a prej tak ještě 7týdnů možná i déle(začátek února myslím,musel bych se podívat) . Tak proběhla emailová přestřelka 😁 Mám v tom 600eur ale jsem smířený i s tím že prostě nebudou ani prachy ani pruty. Jo jak bláhově jsem si myslel že jsou Němci v tomhle dál než v ČR. Už začínám mít chuť napsat do Century v Anglii jak to vlastně je.

Nmustejn - Profil | St 27.3.2024 16:18:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Prosimtě, oni tam mají dobu dodání u těch položek. Pokud tam byla doba 1-7 dnů jako u těch co jsem se díval? Napsal bych, že odstupuju od smlouvy a žádám o vrácení prostředků, z důvodu porušení dodacích podmínek na straně e-shopu. A nebál bych se trochu povyhrožovat recenzemi na sociálních sítích, z důvodu upozornění dalších zákazníků. Mohlo by to zabrat, Němci nemají rádi negativní recenze.

Ndrvoštěp - Profil | St 27.3.2024 15:58:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roger >> Tak mám její nové tel.číslo. Tak ji navečer napíšu na whatsap.

Ndrvoštěp - Profil | St 27.3.2024 15:40:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roger >> Večer ji zavolám. Neměl by být problém.