Pomoc s výběrem nového prutu na kapry + navi

Zdravím pánové,
sto rybářů sto chutí :-) nicméně bych si rád po 20 letech udělal radost a koupil si nové kaprové pruty... na ryby nechodím často, ale své první kaprové uhlíkové děličky jsem měl již v roce 1998 a dodneška slouží :-) a jelikož mi právě trošku ujíždí vlak tak prosím o radu - co se týče proutků rád bych si asi udělal radu SPORTEXEM, ale konkrétní typ prostě nevím... + prosím o výběr navijáku... rozpočet na 2pruty+2navi cca 17-18 tis max? tím neříkám, že to musí být dodrženo do koruny :-) díky
Autor diskuse: Premdas84 - Profil , 18.2.2021 kaprařina - náčiní, doplňky

Bacha San - Profil | Pá 19.2.2021 18:49:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Premdas84 - >> Jakou máš postavu? Jestli seš "kus chlapa", uvažoval bych v tvém případě o prutech 390cm. Na těch soukromácích je většinou na házení dost místa a s delším prutem dosáhneš dál. Taky záleží na šikovnosti, já sice "kus chlapa" jsem, ale na takové to závodní házení jsem kopyto, takže nakonec se mi nejlíp házelo s 360cm a komfortně na řece s 300cm pruty. Bral bych minimum 3Lb.
Tělesné dispozice je taky třeba brát v úvahu. Pak na značce ani tolik nezáleží. Měl jsem několikery Sportexy, Century a Dam (krátké) a se všemi se mi házelo a chytalo dobře. Paradoxně na hrachové kapry jsem používal kvalitní teleskopy s vázanými očky.
Tak přeji příjemné vybírání :-)